Capra râioasă de la PSD…

Vipie mare în acest cuptor mai lung decât oricând. De aceea, plesnesc și vasele gândirii politice. Activiștii noștri de tip nou au preocupări grele, pe măsura timpurilor. Păpușoiul a murit pe mușuroi, iar Guvernul nu face nimic pentru extinderea sistemelor locale de irigații. Mergi cu trenul de la București la Cluj sau la Suceava, fără aer condiționat și cu toaletele pline, cu geamuri blocate să nu poți aerisi, de parcă stai în coștereață, iar ministrul Grindeanu nu știe pe ce loc ajungi la Olimpiadă dacă îl depășești pe cel de pe locul al doilea. Blondele cu coasa te gâtuie prin spitalul Sfântului Pantelimon, iar Marcel Ciolacu are aceeași încredere în specialistul Rafila, cum nu cred eu în cele 8 spitale construite de târla PSD-PNL. Oșteanul Nicolae Ciucă a umplut „România educată” cu panouri gigantice despre cartea lui, care încă nu există, dar care ne-a costat două milioane de euro din bani publici. România lucrului țapăn făcut! Eu nu am primit niciun ban de la Ministerul Culturii pentru cărțile mele și mulți scriitori sau jurnaliști se bucură de același tratament. Rareș Bogdan ne asigură însă că cartea lui Ciucă va fi una fundamentală, ca „Capra cu trei iezi”. El îi acuză pe români, la grămadă, că nu citesc nimic și mai dă o dată cu șomoiogul de pătrunjel pe la vanitatea lui Ciucă, poate s-a trezi. „După mult timp, de la «Cățeluș cu părul creț» și «Capra cu trei iezi», de la «Aventurile lui Huckleberry Finn» și «Tom Sawyer», unii vor mai ține, în sfârșit, mâna pe o carte. Probabil, nici «Cireșarii», cele cinci volume, sau «Winnetou» nu le-au mai avut în mână…”. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a mai spus că nu are pretenții de la compatrioți să citească marile opere, dar măcar să citească opera fundamentală a lui Ciucă. Ce dracu!?… „Nu le cer să citească nici Goethe, nici Dante Alighieri, nici Cărtărescu, nici Bergler, nici «Istoria Religiilor» a lui Eliade, nici Giovanni Sartori”. Cât despre cartea lui Ciucă, Rareș Bogdan a spus că „o să fie o carte cel puțin la fel de bună ca a lui Klaus Iohannis, dacă nu mai bună”.

E clar, Klaus nu mai înseamnă aproape nimic pentru el. Altă stea se ridică…

La fel cum spune și Dimitrie Cantemir în „Descrierea Moldovei”, românii noștri nu se omoară toți citind. Prin 1997, am fost la Humulești. M-am dus glonț în familia „urmașilor lui Ion Creangă”. Merita! S-au strâns fete și cumetre, feciorași isteți cu plete și vreo trei babe bătrâioare și cochete… Toți erau urmașii lui Nică. Iar eu am pus cea mai dulce întrebare: „Ce a scris Ion Creangă?” Muche! O mamă grijulie și muncită ca o scândură de carpen a simțit nevoia să-și stimuleze fata de 15 ani: „Spune, mamă: povești, poezii, Iarna pe uliță!…” Nu am prelungit prea mult chinul. Nu cred că Rareș Bogdan sau Tudose au citit „Capra cu trei iezi”, dar pot să fie tobă de… Cărtărescu… „Nu cred că cartea domnului Ciucă va fi izvor de inspiraţie”, a replicat europarlamentarul Mihai Tudose de la PSD. Uite pe cine plătim noi cu 30.000 de euro pe lună! Trebuie votați din nou! Tufose nu a făcut întâmplător spirite iuți pe lângă „Capra cu trei iezi”. Vă relatez lucruri văzute de mine. Pe vremea comuniștilor, câte un activist spunea un banc idiot la întâlnirea cu subalternii care se înființau apoi la „prelucrări” cu „activu de bază”. Și începeau toți cam așa: „După cum zicea toașu prim…” și urma bancul mutilat mai rău, eventual cu poanta uitată. Așa și aici: „că cartea domnului Ciucă” este o capodoperă, la fel ca doctoratul, nu-ncape îndoială, dar Marcel Ciolacu ne aduce la realitate: „România are nevoie de lideri coerenți și, mai ales, consecvenți!

Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați, nu al bărbaților de stat, de la care lumea așteaptă #soluții la problemele lor. Să te prăbușești așa, după ce ai bătut marșul „stabilității” la înviorare, la prânz și seara, este destul de trist. Și ipocrit! Domenii vitale precum sănătatea și educația nu se tratează precum o ciorbă de burtă, ci cu foarte multă seriozitate și atenție, sub toate aspectele. Ne dorim ca justiția să facă lumină în cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon! Și, de aceea, am spus că decența în fața interesului public ridicat pe această temă nu trebuie să fie subiect de provocări și atacuri politice! Așa cum decența a primat și în scandalul azilurilor, unde, deși știa din februarie, premierul de atunci a stat ascuns prin birouri. Eu mi-am asumat problema și am luat măsuri, chiar dacă asta a însemnat plecarea unor miniștri. De aceea, Guvernul pe care îl conduc va continua să facă tot ce ține de prerogativele sale și eu, ca premier și lider politic, voi fi foarte atent în a arunca vorbe, mai ales partenerilor de Coaliție. Jignirea nu înseamnă deloc #onoare, la fel cum nici jocul de glezne sau proba de panotaj – viteză nu sunt probe olimpice. Nici măcar în politică!

Îi recomand deci domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale. Altfel, riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această „Capră cu trei iezi” liberală de două milioane de euro”. Dacă a cheltuit bani publici pentru primele lui gângânele, de ce nu-i dai peste labe? Cine este, mă, șeful Guvernului? Eu? Consecventule și coerentule!… Așa că se pot admira 400 de panouri de outdoor cu imaginea autorului de carte Nicolae Ciucă, toate sunt prezente în orașele, pe autostrăzile și pe drumurile naționale din România. Promovarea volumului „Un ostaș în slujba țării”, de Nicolae Ciucă, se reflectă în 762 de afișaje, a comunicat oficial PNL, la cererea site-ului de investigații Snoop. Campania de marketing a cărții costă 510.000 de euro în fiecare lună, urmând să continue până în noiembrie – decembrie. Jurnalistul Cristian Andrei a publicat în siteul de investigații Snoop un articol despre prețul și mecanismul finanțării pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă. „Cât despre cartea în sine, nu a văzut-o nimeni deocamdată. Înţeleg că singurul care a citit-o a fost domnul Rareş Bogdan că s-a pronunţat şi la adresa conţinutului. El a contextualizat-o cu «Capra cu trei iezi». Înţeleg că e pe aproape ca şi conţinut. Aşteptăm cu interes să apară, bine, liberalii, înţeleg că va fi lectură obligatorie acolo”, a afirmat, vineri, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, Mihai Tudose.

„Capra râioasă ține coada bârzoi!”, spune o vorbă veche românească și ce bine li se potrivește acestor guvernanți contra naturii și a interesului national! Ei se ocupă de „Capra cu trei iezi” și guvernanța lor pute a pârci… Nu hoția haitei care guvernează „România educată” m-a indignat atât de mult pe mine, cât bagatelizarea operei lui Ion Creangă. Bine, mă nănăilor, „Capra cu trei iezi” este o capodoperă, mă, pe care sigur nu ați citit-o. Vedeți ce scrie Vasile Lovinescu despre această operă fabuloasă, nu eu! Cum să-l asemănați pe Ciucă, fie și în glumă, cu marele Creangă? Puneți mâna, loazelor, și rezolvați măcar o problemă care face să se zvârcolească România, măcar una, mă, iar apoi puteți să scrieți și cărți la fel de slabe, ca „Capra cu trei iezi”! Lupul lui Creangă (Leo Lou Lou Șmecherosu…) nu vă spune nimic?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*