Secularizarea din interior a BOR! Cancerul ce roade spiritul ortodoxiei românești…

În ultimii ani se întâmplă în cadrul Bisericii Ortodoxe Române un fapt deosebit de grav, care atentează la fundamentele dreptei credințe la stabilitatea organizațională. Perioada anilor 2015 -2021 a fost asaltul din exterior asupra Bisericii din partea USR sau a organizațiilor ateiste și progresiste cate nu a reușit. Biserica – clerul și mirenii – s-a apărat în maniera mentalității „cetății asediate” și a rezistat atacurilor secularismului ateist sincretist de factură bruxelleză. Această rezistență a făcut ca BOR să fie cea mai puternică dintre bisericile ortodoxe, și nu numai, din lume. E Biserica care a menținut claritatea dogmei și credinței ortodoxe a poporului român, născut și crescut, nu făcut, creștin. BOR a devenit o piedică în fața forțelor ateisto-progresiste și internaționaliste care și-au mutat în istoria mai recentă sediul central de la Moscova la Bruxelles. Azi culorile internaționalismului nivelator diferă, dar țelurile sunt aceleași: distrugerea Bisericii ortodoxe și a valorilor conservatoare istorice a europenilor: familie, credință, tradiții, gândire critică și libertatea.

BOR este un fanion al conservatorismului, de fapt al normalității societății umane, nu numai în România dar și în Europa și în lume. Așa că a început operațiunea „calului troian” din interior, clasică încă din vremea „Eneidei” lui Virgiliu, iar mai nou în lumea modernă numită „coloana a cincea”. Începând din 2021, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a sucit. A devenit vectorul progresismului, globalismului, vaccinismului și tuturor ismelor sincretiste și sinergice din interiorul BOR. Încurajat de aparatul de stat orwell-ian. Deși nu este preot sau ierarh, Bănescu a ajuns să „urecheze” vlădici, preoți și chiar să critice decizii sinodale regionale. Ciudat că nici Patriarhiul și nici un ierarh din Sfântul Sinod nu-l pun la punct, cu câteva excepții IPS Teodosie și doi sau trei episcopi. În acest sens, Vasile Bănescu a devenit liderul internaționaliștilor și globaliștilor, a tuturor intelectualilor progresiști, fiii celor care au adus comunismul pe tancurile sovietice în România și au în inimă lozinca „Proletari din toate țările uniți-vă”. Biserica trebuie să rămână doar a lui Hristos, nu o modă la cheremul ideologiilor, oamenilor politici și schismelor.

Recent, teologul Mihail Neamțu a atras atenția asupra prăbușirii interioare a BOR, prin promovarea unor vectori care erodează structura bisericii noastre pe dinlăuntru, fapt ce poate aduce BOR la nivelul bisericilor occidentale: un muzeu, descărnat de spiritualitate, în aer liber. „Intervenția mea (ștearsă fără explicații de Google România de pe canalul YouTube) se referea la procesul de secularizare voluntară și involuntară a Bisericii pe care anumiți eseiști, filozofi sau teologi liberali s-au hotărât să-l promoveze-n ultimii zece ani.N-am atacat persoane și mai ales n-am incriminat gânditori care au dăruit culturii române lucrări fundamentale. Ceea ce am căutat să dezvălui este mecanismul subtil prin care, în numele modernizării și al racordării la normativele recente ale instituțiilor occidentale, unii sunt bucuroși să sacrifice specificul Ortodoxiei răsăritene și adevărurile provocatoare ale creștinismului universal.” Conservatorii din BOR s-au aliat imediat de partea teologului Mihai Neamțu, iar „intelectualii lui Băsescu”, Tismăneanu (odraslă de ideolog sovietic), Papahagi, Pleșu și compania roșie de partea lui Vasile Bănescu, care a creat turbulențe și „smintiri” în interiorul BOR, pe care Patriarhul și Sfântul Sinod nu le-a sancționat încă. Dacă se continuă erodarea din interior a BOR, iar Vasile Bănescu și echipa „coloanei a cincea” a descărnării spirituale a Bisericii, care rod ca un cancer din interior instituția bisericii, rup poporul de Dumnezeu, și lansează săgeți otrăvite asupra dogmei, riscăm să ajungem în paradigma golită de sens a Occidentului desacralizat.

Pe viitor, dacă Patriarhul și Sf. Sinod nu vor pune piciorul în prag sau cârja episcopală pe ei, și-l va lăsa pe Vasile Bănescu și clica sa de „intelectuali ai lui Băsescu” să-și promoveze agenda dilusivă din interior a BOR, riscăm ca bisericile noastre să devină „ziduri, doar ziduri goale”, fără credincioși și cu dogma hristică uitată, iar bisericile noastre să devină baruri, cinematografe, săli de sport ca în perioada sovietică sau ca azi în Europa occidentală. Se încearcă de fapt ruperea poporului român de Cer. Și atunci și acum „intelectualii de salon” au „reformat” biserica creștină catolică sau reformată până au devenit muzee. Asta să fie „rodul” reformei clicii„progresisto-regresive” din spatele lui Bănescu? Am senimentul că Patriarhul va face în curând ceea ce trebuie. Dacă nu, ne paște schisma. Dumnezeu nu va lăsa poporul român „drumeț în calea lupilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*