Muzeul Copiilor unic în țară: „Fabrica de jucării!”

În zona Unirii, chiar în centrul Capitalei, s-a deschis o atracție irezistibilă pentru cei mici: Muzeul Copiilor. Muzeul Copiilor are 110 încăperi, este structurat pe secțiuni tematice, care acoperă domenii precum tehnologie, geografie, istorie, artă și cultură și are 25 de expoziții interactive permanente, din toate domeniile. Aici, copiii pot vedea cu ochii lor, prin intermediul realității virtuale sau în mini-laboratoare tematice, ce înseamnă, de fapt, știința: brațe robotice, holograme, imprimante 3D, simulatoare de submarin sau rachetă. La anatomie, pot vedea cum arată un bloc operator în miniatură și pot experimenta proceduri medicale sau acorda primul ajutor. Pot face o călătorie virtuală prin corpul uman, se pot plimba prin spațiul cosmic sau prin mediul subacvatic. De asemenea, se pot plimbă printr-o grădină botanică și o grădina zoologică virtuale. Există și o zona de gaming, un studio radio și tv, laborator de creație grafică și multe alte surprize.
În locația existentă pe Bulevardul Decebal, Nr. 11, Bloc S14, Sector 3 din București, micuții bucureșteni, cei ilfoveni sau veniți din întreaga țară, vor intra dacă vor dori într-un univers al copilăriei unde jucăriile și jocurile vor prinde viață odată cu implicare acestora.

Aici este locul în care vor descoperi informații interesante despre jucării – de la istoria lor și materialele folosite la construcția și asamblarea acestora, până la procesul de reciclare, a jucăriilor vechi și noi. V-ați întrebat vreodată care sunt etapele prin care o jucărie este transformată din materie primă în produs finit? În perioada 25 august – 17 noiembrie 2023 Muzeul Copiilor se va transforma într-o adevărată „Fabrică de Jucării”. Haideți să dăm viață unei marionete, să cunoaștem istoria jucăriilor, să aflăm cu ce se jucau copiii egipteni și multe alte surprize! Împreună vom construi puzzle-uri distractive, vom intra într-o casă de păpuși și cu siguranță ne vom distra în timp de învățăm! Sunteți deja mari sau nu știți ce să faceți cu vechile jucării? La finalul expoziției vă așteaptă o zonă de colectare a acestora pe care, ulterior, le vom dona către centrele de plasament sau instituții cu rol în gestionarea copiilor aflați în situații de risc. Expoziția interactivă „Fabrica de Jucării” va fi un spațiu al creativității construit special pentru copiii cu vârste cuprinse între trei și 12 ani, unde alături de întreaga familie pot explora și se pot distra împreună. Cu cele mai surprinzătoare jocuri, elemente speciale, echipamente interactive și efecte vizuale și auditive spectaculoase, această expoziție vă oferă o experiență inedită și memorabilă.

Expoziția propune mai multe zone tematice captivante: 1.„Din ce sunt confecționate jucăriile?” – aici vom afla despre materiile prime utilizate în fabricarea jucăriilor, proveniența și prelucrarea acestora; 2. „Cum se prelucrează jucăriile?” – copiii vor putea explora utilajele și tehnicile de prelucrare a materiilor prime, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul și multe altele; 3. „Cum se asamblează jucăriile?” – copiii vor învăța despre design, inginerie și prototipare, explorând procesul de asamblare a jucăriilor; 4. „Zona de construcții”- într-un atelier specializat, cu ajutorul imaginației și a diverselor materiale de construcții, copiii vor putea crea propriile jucării. Micii constructori vor avea propriul lor atelier, unde vor putea da frâu liber imaginației și vor putea crea cu ajutorul diverselor materiale de construcție; 5. „Colectare și reciclare jucării” – aici vom învăța importanța colectării și reciclării jucăriilor, promovând astfel un comportament responsabil față de mediu; „Fabrica de Jucării” („Viitorul”) aduce prim-plan și o zonă a inovațiilor și schimbările radicale aduse de revoluția tehnologică în industria jucăriilor. Copiii vor putea descoperi jucării interactive și electronice, jocuri video și console de jocuri, tehnologii precum realitatea virtuală și augmentată, roboți și jucării programabile, imprimare 3D și multe altele. Această secțiune va oferi o perspectivă fascinantă asupra viitorului jucăriilor.

Muzeul Copiilor este un hub interactiv multifuncțional de învățare non-formală și experiențială în care copiii pot explora, învăța și se pot distra în același timp. De-a lungul anilor, Muzeul Copiilor a devenit o destinație preferată pentru familii, oferind expoziții interactive și educaționale menite să inspire și să încurajeze imaginația și creativitatea copiilor. Nu vom încheia călătoria fără să pregătim un desert delicios în laboratorul demonstrativ de gastronomie. Elementele surpriză mai sunt și actorii și teatrul lor de improvizație. În zile de weekend puteți opta pentru vizitarea turului special „Fabrica de Jucării”, unde vizitatorii pot interacționa cu actorii ce vor interpreta roluri specifice. Durata medie de vizitare: 50 minute până la maximum o oră și 30 minute/tur. În cadrul Turului 2 avem tematica: „20 de indicii sub mări – Escape Room”. Descriere: De unde începem? De la Muzeul Copiilor! Unde ajungem? Pe fundul mărilor! Cu ce? Cu ajutorul unui submarin! De ce? Pentru a găsi comoara pierdută în inima orașului scufundat! În perioada 25 august – 5 noiembrie vă așteptăm cu 20 de indicii, curiozități, uși automate, cabina misterioasă a căpitanului, orașul scufundat, toate în 130 de mp de aventură. Echipa este pregătită? Avem 60 de minute la dispoziție pentru a ne întoarce la suprafață. Vom reuși să îndeplinim toate misiunile pentru a evada? Turul 2 este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Durata medie de vizitare: până la maximum 1 oră/tur.

Cu o experiență de 13 ani în domeniul educației nonformale, PROEDUS este un actor esențial în peisajul educațional bucureștean, reușind cu succes să aducă împreună cei trei actori principali din educație: profesori – elevi – părinți. Istoricul relevant arată că PROEDUS este pionierul activităților extracurriculare și nonformale în rândul elevilor bucureșteni. Evenimentele noastre au fost un exemplu de bună practică pentru alte instituții publice sau entități private, atât la nivel local, cât și național. Aceasta reprezintă pentru noi o motivație suficient de puternică spre a ne perfecționa constant cu proiecte inovative în concordanță cu noile tendințe educaționale. Ne diversificăm cartea de vizită și ne ambiționează în a rămâne lideri în peisajul educațional bucureștean, fiind în continuare un model sau o referință în materie. PROEDUS răspunde la trei întrebări esențiale: Ce facem? Cum facem? De ce facem? Ce facem? Rămânem în continuare cea mai importantă instituție la nivelul Municipiului București – lideri în domeniul educației non-formale și al dezvoltării personale a elevilor bucureșteni, oferind modele de urmat și activități inovative, dar mai ales răspundem nevoilor concrete de învățare permanentă. Cum facem? Prin organizarea de noi activități și proiecte ce au în centru elevii, părinții și profesorii bucureșteni, prin oferirea, în continuare, a tuturor instrumentelor necesare organizării și susținerii de contexte de învățare și dezvoltare prin educație non-formală și experiențială. De ce facem? Pentru că experiența de până acum ne-a învățat cum să venim în ajutorul tuturor actorilor din educație, astfel încât învățarea și petrecerea timpului liber să conteze și să fie susținute la cele mai înalte standarde calitative, făcând diferența! De-a lungul a zece ani, cu peste 20.000 de ore de formare susținută de personal acreditat. Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS este un serviciu public de interes local ce se află sub egida Primăriei Municipiului și a Consiliului General al Municipiului București. (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*