Propaganda contra suspectului de serviciu…

În presa noastră s-a discutat zilele trecute despre o Directivă a UE cu privire la corporațiile care încalcă drepturile omului, regulile anti-corupție și obligațiile de mediu. Numai că discuțiile au fost incidentale și reactive – un europarlamentar a prezentat Directiva ca fiind instrumentul legal care ne va scăpa de tăierile ilegale de păduri, indicând și suspectul de serviciu, adică firma austriacă Sweighover. Este însă un act tipic de propagandă neo-marxistă și o acțiune de camuflare a intenției reale a acestei directive. Ca să înțelegem contextul directivei: Parlamentul European este și azi în epicentrul unui cutremurător scandal de corupție declanșat prin arestarea unor politicieni și a unor oengiști care au luat mită și au comis trafic de influență în favoarea Qatarului, pentru facilitarea organizării unui campionat mondial de fotbal în… decembrie 2022, în preajma Crăciunului. Au fost implicate și corporații europene, la loc de „cinste” fiind Lafarge – Holcim, acuzată de crime contra umanității în Franța (pentru susținerea dictaturii siriene și pentru afaceri cu organizația teroristă ISIS/Daesh – ba chiar taxe de protecție plătite liderilor acestei organizațiu). Acel campionat de fotbal a costat 200 de miliarde de dolari, din care partea leului a fost acaparată de corporațiile europene, care nu s-au simțit deloc deranjate că lucrările s-au făcut cu munca unor sclavi aduși în Qatar din India, Bangladesh, Sri Lanka, Indonezia sau Filipine, dar s-au considerat foarte deranjate că nu se poartă mască pe stadion, că nu se permite propaganda cur-cubeică și că nu de poate bea bere pe și în jurul stadionului.

Propaganda de care zic a folosit tactica loviturii contra suspectului de serviciu, pentru a-i camufla pe adevărații vinovați și pentru a ascunde adevărul crimelor contra umanității și contra drepturilor omului comise de corporații. Aceea corporație austriacă, în ciuda stigmatului de care încă mai „beneficiază”, nu prea mai poate fi ținta acestei directive, pentru că aproape a părăsit România – a vândut unor nemți fabrica de la Sebeș, a închis fabrica de la Rădăuți și a redus la minim activitatea fabricii de la Reci. Rămân în industrie cei care cu adevărat taie ilegal păduri, fără monitorizare. Români și străini deopotrivă. Parlamentari, notabilități locale, sinecuriști din instituțiile cu atribuții de mediu, din regii autonome, polițiști, primari. Toți cei care ar ucide pentru a nu li se lua „dreptul” de a distruge pădure (vezi serialul Atentatul de la Valea Seacă, pe cotidianul). Pe ăștia „lumea bună”, neo-marxistă, foarte preocupată de soarta gândacului de autostradă, nu îi vede, nu îi aude.

Directiva de care vorbim are ca țintă corporațiile care încalcă drepturile omului și comit crime contra umanității prin filialele lor din străinătatea săracă. Corporațiile vestice practică economia de extracție și spoliere în străinătatea săracă, fiind regi locali prin filialele locale, până când sunt prinse că ucid, pun oameni în stare de sclavie, utilizează în mod odios munca unor copii de zece ani, poluează și îmbolnăvesc în masă, direct sau experimental, prin tehnologiile genetice și medicamentele noi, netestate în Occident, distrug fauna oceanică sau pădurile tropicale și manipulează în favoarea lor politicile corupte și războaiele din colonii. Respectivele filiale locale coloniale sunt, uneori, închise, iar șefii locali sunt pedepsiți. Dar nu și societățile – mamă sau stăpânii acestora. Amenzile rare care sunt aplicate, totuși, societăților – mamă, se regăsesc în prețuri și tarife, pe care le plătim noi, inconștienți, fără să băgăm de seamă că favorizăm infractori și le asigurăm dăinuirea cumpărându-le mereu produsele și serviciile.

Toate aceste nelegiuiri sunt acoperite savant de auditori, consultanți, lobby-iști, influenceri, magistrați – activiști, politicieni năimiți și compradores, toți îmbogățiți din privilegiul de a da ștaif afacerilor unor infractori prea mari pentru a fi lăsați să falimenteze. Este un imperiu al rușinii și dezonoarei care își camuflează putoarea cu Chanel no. 5. Băncile participă intens la acest circuit al spălării crimelor contra umanității comise de corporații în străinătatea săracă sau colonială. Băncile finanțează producția și exportul de armament către țările dictatoriale sau autoritar – militariste, exploatațiile miniere cu cianură, biolaboratoarele și medicamentele experimentale nocive, pescuitul oceanic distrugător al faunei și al coralilor, exploatarea minorilor etc.

Ce intenționează, de fapt, să impună această directivă?

Fix ceea ce lipsește acum: sancționarea societății – mamă, a directorilor, auditorilor, consultanților și politicienilor năimiți, precum și a băncilor care le susțin cu finanțare. Corporațiile cu cifre de afaceri peste o sută de milioane de euro și cu filiale în străinătate vor fi special monitorizate din perspectiva încălcării drepturilor omului și a obligațiilor de mediu. Băncile vor îngheța relațiile cu corporațiile suspecte și chiar le vor înceta, în caz de sancțiune aplicată de autorități.

Notă: din păcate, în loc ca acest tip de atribuție să fie pus în competența Avocatului Poporului, va fi încredințată Consiliului Concurenței (care, în România, este excesiv de pro-corporații și pro-bănci). Dar Avocatul Poporului va putea sesiza Consiliul cu cereri de constatare a încălcării drepturilor omului, în urma unor anchete proprii. La fel, ANPC va putea sesiza Consiliul cu încălcări ale drepturilor consumatorilor. Iată un adevăr pe care nu îl spun propagandiștii: corporațiile și stăpânii lor vor deveni suspecți, la fel cum (total antidemocratic) am devenit suspecți noi toți, cetățenii de rând, ca urmare la legilor de prevenție a spălării banilor și a finanțării terorismului și ca urmare a plandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*