Aparențe…

Vă mai amintiți filmul „Rambo”…? Despre umilințele pe care le-a îndurat un soldat în Războiul din Vietnam, dar și umilințele îndurate o dată întors acasă…? Întors acasă este arestat și bătut doar pentru că un șerif din oraș, brutal și sadic, nu îl vrea acolo. Atunci se declanșează flashback-uri din timpul torturii pe care acesta a îndurat-o ca prizonier de război în Vietnam. Atunci când încearcă să-l bărbierească cu un aparat de ras ascuțit, Rambo îi bate pe ofițerii de poliție și fuge în pădure. Furios, dar se organizează o echipă de căutare cu arme automate, câini și un elicopter ca să-l prindă. În timpul căutării, acesta află că Rambo este un fost membru al Beretelor Verzi, care a primit Medalia de Onoare pentru serviciile sale. Cineva încearcă să-l împuște mortal pe Rambo trăgând din elicopter, dar se dezechilibrează, cade și moare.

De ce am scris eu despre acest film…? Mă gândesc la societatea pe care o pregătim mâine și la tinerii care s-au înrolat în război. Ascultam cum președintele Volodimir Zelenski spune: „Nu are dreptul nimeni să vorbească despre pace atâta timp cât nu a plecat ultimul soldat rus de pe teritoriile ocupate”. Voiam să-i aduc aminte acestui domnului președinte: pacea se obține chiar prin aceste „vorbe despre pace”, iar apoi se caută condițiile.
Un alt lucru care m-a mirat, dar parcă Abraham Lincoln ne spune mai bine: „Ipocrit: omul care și-a ucis amândoi părinții și apoi cerând mila pe motiv ca este orfan”. Domnilor a fost prima dată când am realizat cum un președinte american poate să ajungă cu „fruntea sus” la Hiroshima. Cum să mergi acolo domnule și să nu plângi și să ceri iertare… Eugen Jebeleanu în poezia „Surâsul Hiroshimei” spune: „Ce ceață deasă, vai, ce ceata deasă /Nu mai cunoaștem drumul către casă/ Suntem ușori și ceața e ca fumul,/ Vai, unde-o fi, unde s-ascunde drumul?/ Ce ceață deasă, vai, ce ceață mare./ Unde-i cărarea, doamna-nvățătoare?/ Sub talpă n-avem nici un drum, plutim / Vai, unde-i casa? cum să nimerim? / Și suntem goi, și ne cuprinde teama. / Unde e tata? / Unde este mama?/ Nu ne vedem nici între noi deloc / Și jocul nu ne place, nu e joc./ Ce ceata deasa, vai ce ceata mare, / Oh, azvârliți-ne, voi, o cărare./ Nu mai cunoaștem drumul către casă și ceața este deasă, deasă, deasă”. Iar ceața este deasă și în mintea acestor lideri care ne recomandă: întâi spălatul pe mâini, apoi să nu ne spălăm pentru economie. Ascultam un doctor la televizor cum ne spunea să nu mai bem nici lapte, laptele spune el, nu mai este sănătos și mă gândeam la o excursie pe care am făcut-o în India și vedeam cum văcuțele sunt ocrotite și sfinte tocmai că au salvat o națiune de la foamete.

În politica germană ascult cu plăcere discursul doamnei Sahara Wagenknecht, dânsa tocmai spune: „Nimeni din vest nu a făcut nimic pentru pace”. Are curajul să vorbească cineva dacă „greii” din politica mondială vor altceva? Un război mondial ar fi tocmai bun pentru a acoperii umilința unei pandemii „irelevante”. Și da, vor bani, mai mulți bani…! Profesorul de la Universitatea Columbia, Jeffrey D. Sachs, expert în politici și management în sănătate, spune: „George Orwell a scris în 1984 că Cine controlează trecutul controlează viitorul: cine controlează prezentul controlează trecutul. Guvernele lucrează neîncetat pentru a distorsiona percepțiile publice asupra trecutului. În ceea ce privește războiul din Ucraina, administrația Biden a susținut în mod repetat și în mod fals că războiul din Ucraina a început cu un atac neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei la 24 februarie 2022. De fapt, războiul a fost provocat de SUA în moduri pe care diplomații americani de frunte le-au anticipat pentru decenii înainte de război, ceea ce înseamnă că războiul ar fi putut fi evitat și ar fi trebuit acum oprit prin negocieri”. Și câtă dreptate are, dar pe acestă lume au rămas puțin oameni cinstiți. De multe ori mă gândesc că singura șansă a noastră, șansa acestui pământ, este ca în America să urmeze un președinte care să vadă de problemele de acolo, problemele lor. Dar nu, toată lumea lucrează pentru a impune o agendă pe care noi oamenii de rând nu o înțelegem. Agenda unui război programat care să pară neprogramat. Am trecut de la inteligența artificială la prostia naturală. Citeam pe un site „ID DIGITAL” – „Klaus Schwab, avertizează cu privire la următoarea „pandemie”, un atac cibernetic atât de vast încât deconectează internetul. Noul internet va fi accesibil doar celor cu ID digital biometric. Aproape că acesta ar fi un plan”.

Am speranța că noul Președinte American, eu știu, poate: Donald Trump, Robert F. Kennedy, Ron DeSantis care acum este guvernator în Florida, o să oprească acestă dihonie planetară.

Să fie Pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*