Armele sistemului: generația celor cu același nume: ‘oaie!…

Rețeta asta inventată de sistem nu dă greș! Ne folosim de imbecili și câștigăm ce vor epoleții noștri. Păi nu? Păi da! Te face tati ministru! Că nu poți să fii altceva. Munca nu e pentru tine, ‘oaie! Tu doar semnezi! Cu degetul, tati, ca d-aia se face digitalizare, că voi ăștia nu știți să scrieți! Doar tastați! Tu, ‘oaie, ai doar drepturi și nici o obligație! Garda îți linge pantofii, că numărul mașinii e a lui tati. Tu poți să faci orice îți trece prin cap! Ești deja arma sistemului! Și sistemul te apără. Cât e nevoie! După care te aruncă la coș! Adică la gunoi! Că ăla e locul tău!

Să scrii pe rețelele online ce primești în plic cu firfireii, să urli slogane de doi bani, să mergi în haită la proteste, că tu reziști ‘oaie! La orice! Ești impermeabil la orice cultură, la orice ar însemna muncă! Nu cunoști cuvântul ăsta! Și pentru că nimeni nu are ce să facă cu tine, te-a transformat ‘oaie într-o armată a unora ce mănăncă cartofi prăjiți și umblă doar pe asfalt. Cu laptele cu migdale la purtător și unghii făcute cu lac! Când mergi să-ți faci selfie la sală! Vezi, ‘oaie că sala nu antrenează creierul! Niciodată! Armata inventată de sistem e din ce în ce mai mare! Generații de ‘oaie! Fără nume! Ca să nu aibă niciunul personalitate. Să nu deschidă gura, să nu gândească, să nu rupă rândul! Oi care funcționează doar în lesă: GPS ul! Că fără ăla sunt morți! Nu știu să facă un pas! Dar nu contează! Face sistemul în locul lor! Ei sunt ăia de la vedere! Nimic altceva decât carne de tun! Care urlă că vor o țară ca afară și spitale, nu catedrale! Au primit de-a spitale până au făcut pe ei! De frică! Că ‘oaiele nu știu ce e ăla curaj! Nu cunosc termenii, nu știu cu ce se mănâncă dacă nu e șaormă cu de toate!

Atât pot ei! Armata cu același nume: ‘oaie! Doar că tu, ‘oaie, nu ai înțeles nimic. Tac-tu a fost în stare să o vândă și pe mă-sa ca să apuce niște gologani. Și-a turnat familia, amicii și tot ce a putut. În viitor e rândul tău! Să-l torni pe tac-tu! Că o să te faci avertizor de integritate, adică turnător. Că nu ești obligat să-ți dai numele. Că și așa nu-l știi! Te cheamă ‘oaie! Și și ești parte din armata sistemului! Viitorul tău sună bine! Ca al oilor care se duc toate după una! În prăpastie! Da’ numele ăsta al vostru, de la ce vine? Că ceea ce rostiți este fix ce nu mai aveți de mult și nu ați avut niciodată! Controlați-vă! Nu atârnă nimic pe trotinete! E doar fum! Făcut de ăia cu epoleți să păreți interesanți! Voi cu voi! În oglindă! Ca instrumente de spălare pe creier a generațiilor care „gândesc liber”, mă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*