Asta o să vă usture! Pe toți!

Sunt pur și simplu dezgustată, profund scârbită de cum tragedia Iuliei Marin s-a transformat în circ și subiect de propagandă. Nu mă dau în vânt nici după Ciutacu, nici după Tolontan. Să fie clar pentru toată lumea. În momentul acesta, când scriu, consider că amândoi sunt de toată jena! Amândoi! Ce mă deranjează este faptul că adevăratul subiect de presă, lucrul care trebuie să ne îngrijoreze cu adevărat, este #dezastrul din sistemul de Sănătate Publică în ceea ce privește (și) sănătatea mintală și indiferența criminală atât a politicului, cât și a „societății civile”. Că astea două categorii sar în sus de fund pentru orice, doar pentru subiecte importante, nu! Ce mă deranjează este faptul că, deodată, vârful pseudo-neomarxist a cerut închiderea unui post de televiziune (deși nici după RTV nu mă dau în vânt) într-un act „democratic și incluziv” de sorginte totalitară! Cum cerea și taica Șora, apostolul bolșevic!

Luați-vă, fraților, de doamna psihoterapeut! A, dar stați, nu puteți, pentru că e din tribul vostru, cel care promovează sinuciderea drept ultim act de demnitate! Și care doamnă a și demonstrat cât este de inteligentă și bună profesionistă când a salutat cu bucurie și încântare, cu deplin suport, #sinuciderea! În loc să strângeți o mie de semnături împotriva lui Ciutacu și a RTV, mobilizați-vă și strângeți semnături pentru introducerea de programe de informare, pentru alocarea de fonduri pentru Cenușăreasa medicinii – #psihiatria!
Ați susținut promovarea vaccinării și achiziții isterice de miliarde în timpul covid, miliarde duse pe apa-Sâmbetei pentru care acum se fac dosare #penale.

S-au cheltuit miliarde din banii țării spre folosul „dezinteresaților” care spală bani și creiere în România prin ONG-uri ce ne propovăduiesc toate inepțiile. Pentru bani de investit în sănătatea națiunii însă nu vă băgați! De ce, mă?! Că tot vă declarați plini de compasiune și milă, pentru heterosexualul depresiv sau suferind de o boală mintală de ce nu luptați, mă?! De ce nu vă bateți la fel de înverșunați și pentru omul „straight” cum vă luptați pentru minoritățile sexuale?!. Voi de ce discriminați, mă?! Apropos, a întrebat Ciutacu dacă o ajuta cineva material pentru plata terapiei?! Că îl interesa preponderent de ce rămăsese în funcție și făcea anchete grele. Ce ar fi făcut Iulia Marin dacă ar fi fost concediată sau trecută pe un post insignifiant, cu salariu mai mic?! Din ce ar fi trebuit să se întrețină? În presa scrisă nu sunt salarii mari, astea sunt în televiziune și nu pentru toți! Ci doar pentru anumiți oameni, ca ăia care fac circ pe sticlă, nu pentru reporterul de rând!

Un om a murit. Și-a pus capăt zilelor. Și pare că nimeni dintre colegii de redacție, nici angajatorul și progresiștii noștri cei de toți nervii, cu care Iulia Marin era prietenă și din grupul cărora făcea parte, nimeni – dar absolut nimeni dintre cei maxim „preocupați de soarta planetei” – nu a fost preocupat de soarta omului de lângă ei. Mai ales că știau că are o tulburare SCHIZOIDĂ! Nu „doar” depresivă!

Unde sunt acțiunile găștii lor pentru rezolvarea URIAȘEI probleme a sănătății mintale în #România?! Se vorbește despre responsabilitatea actului jurnalistic. Perfect de acord. Dar ce ne facem cu jurnaliștii #alcoolici sau dependenți de alte substanțe, de consumatorii de #halucinogene din presă?! Știți unde se tratează alcoolismul și toate felurile de dependențe? Tot la psihiatrie! Pentru că ei, oameni care au probleme care se tratează la psihiatrie există și pana acum nu s-a întâmplat sa se întrebe nimeni dacă au dreptul sa fie formatori de opinie. Unii scriu, alții vă prezintă știri, alții fac emisiuni de tot felul, apar pe sticlă, sunt formatori de opinie. Sau vă imaginați că Andrei Gheorghe a fost un caz izolat?! Nu, copii, pentru o bună parte a oamenilor de presă, #alcoolul și #marijuana intră în meniul zilnic! Pe lângă altele!

Nu l-am auzit niciodată pe Ciutacu abordând subiectul ăsta! Nici pe Tolontan. Voi i-ați auzit?! Despre incidența #depresiei nici nu mai vorbesc, am citit in ultimele zile atâtea marturii de jurnaliști depresivi că mi s-a ridicat carnea pe mine. Lăsați tâmpeniile, luptele personale și de clasă și mizerabilele voastre interese politice și ocupați-vă de subiecte cu adevărat de viață și de moarte! Și știți de ce?! Pentru că în timp ce voi vă certați ca niște chiori, mânați de dușmanii personale și agende străine interesului național, de meschinărie, alte zeci de mii de oameni din România se chinuiesc să lupte cu boli, cu dezechilibre psihice care ii pot transforma în orice moment în #victime ale impulsurilor sinucigașe! Pentru că nu au niciun fel de ajutor din partea minunatului stat român și nici a „oamenilor de bună-credință”, vorba lui Iliescu!

Și da, mă, ipocriților! Știm și noi ce e un #, nu doar geniile voastre, #hastagiste. Sper să vă stau în gât, mă! Că ați uitat (sau poate nici nu ați știut vreodată) ce înseamnă jurnalismul, mă! Echidistanță, mă! Corectitudine! Curajul de a spune ce e cu adevărat important! Nu răstălmaciri și nuanțări care sunt manipularea opiniei publice! Circari de tabloid ce ați ajuns…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*