Ce se va întâmpla cu țara noastră?!…

Îmi aduc aminte de o vineri seara când armatele ruse ajunseseră la porțile Kievului. Erau kilometri de blindate care așteaptau sa ia orașul cu asalt. Kilometri. Îmi amintesc cum am rămas descumpănită când peste weekend nu s-a întâmplat nimic, deși toată lumea era convinsă că până dimineața orașul va fi căzut și luni Ucraina ar fi avut o conducere interimară impusă de la Kremlin. Pentru că Rusia terminase toate aeroporturile militare în câteva zile. Distrusese infrastructura, intrase peste tot ca în brânză! Putin ar fi putut intra și prelua puterea atunci în câteva ore. N-a făcut-o. Unii, mari adulatori ai Rusiei au susținut că Țarul KGBist nu vrea sa provoace mari daune. Asta spun ei și acum. Eu m-am îndoit ca e așa, asa cum mă îndoiesc și acum.

Războiul asta, de la a cărui începere se face anul, a început să fie cusut cu ață albă. Văzând ce se întâmplă, acum vreo jumătate de an am început să mă întreb (public) dacă nu cumva și Rusia e băgată până în gât în construcția Noii Ordini Mondiale. Cu tot pretinsul ortodoxism al lui Putin. Cu toată pretinsa lui luptă contra nazismului și a progresismului. Multora spusele mele au părut o nebunie. Pe zi ce trece însă îmi dau seama că nu e.

Pentru că poziția asta a lui Putin e doar pretinsă. Nu, Putin nu e vreun salvator al planetei. Nu duce vreun război sfânt. Duce un război pentru resurse, așa cum a făcut-o Rusia și când era imperiu, și când era Uniune Sovietică. Și după cât ține războiul, se pare că lui Putin îi convine. Așa cum convine și SUA. Și stau sa mă întreb ce se va întâmpla cu țara mea când cei doi monștri se vor fi umflat de sânge și de bani pe față și vor trece iar la reîmpărțirea sferelor de influență prin spate. Ca să sugă in continuare vlaga din toate popoarele pe care „le-au eliberat”, „denazificat” și le-au „democratizat”.

Pentru că tot războiul ăsta e o fanfaronadă. Care a sleit de puteri Germania, devenită mult prea puternică, și UE, care se incăpățâna să aibă o economie mai competitivă decât cea a SUA. Acum Germania e la pământ, dolarul a crescut în fața euro în mod artificial. Rusia nu mai vinde petrol în Europa, dar nu a pierdut nimic, a găsit alte piețe de desfacere și rubla s-a întărit și ea de la începutul războiului. Și i-a mai dat și una peste ochi Germaniei și UE, care nu au vrut sa o primească la masă cu ele. Pierderile suferite de Rusia, viețile pierdute sunt un mizilic față de câștigurile obținute din prețul crescut al petrolului și gazelor pe care le exportă. Și lumea sărăcește, pentru că prețul energiei a fost crescut artificial cu bună știință. De un război convenit dinainte de ambele părți și anunțat public. Și invadatorii alb-roș-albaștri ai ambelor hidre mondiale hotărăsc împreună, pe banii și sângele nevinovaților, care va fi viitorul. Ca întotdeauna! Iar noi stăm, tot ca întotdeauna, pe muchie de cuțit. La te împărțirea lumii, aceiași golani care pupă dosul UE, NATO și SUA ar trece la pupat dosurile rusești cu viteza luminii! Iar ăia de îl pupă de pe acum l-ar pupa și cu mai mare patos!

Nu, nu va fi niciun război direct între SUA și Rusia. Nici convențional, nici atomic. Au prea multe de pierdut. Dar un război dus pe teritorii străine, care nu le distruge nici țările și nici căminele e specialitatea lor. De pe urma acestor tipuri de război au mâncat și s-au îmbuibat și rușii, și americanii. Și o fac și acum, sub ochii noștri. Pentru că Rusia și SUA au un scop comun – controlul total asupra populației. Spre binele populației, bine-nțeles. Pentru că și Rusia, și SUA sunt același drac, în aceleași culori, cu aceleași țeluri. Noi forme de comunism. Noi forme de represiune. Noi forme de băgat pumnul în gură până la cot. Noi forme de eliminare a libertății pe care Dumnezeu ne-a dat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*