„Popoarele de servitori/N-au arme şi n-au luptători”…

Austria ne percepe ca fiii foștilor iobagi, iar guvernul nostru le răspunde slugarnic, cerând românilor „opriți boicotul pentru firmele austriece”. De slugărnicia clasei noastre politice s-a prins și „eroul planetei”, președintele ucrainean Zelenski, care a promulgat noua lege a minorităților în care școlile și bisericile în limba română sunt închise sau chiar interzise. Deși vrea să intre în UE, Ucraina se poartă ca un stat sovietic. În urma protestelor românilor din Ucraina, dar și a societății civile, cu greu Klaus Iohannis s-a hotărât să intervină. Preşedintele a avut curajul, 4 ianuarie 2023, să aibă o o convorbire telefonică cu omologul său, Volodimir Zelenski, căruia i-a transmis că noua lege a minorităţior din această ţară a generat preocupare şi nemulţumire autorităţilor române. I-a cerut acest lucru la finalul discuției, după ce i-a promis sprijin tehnic, militar, logistic, medical pentru susținerea Ucrainei în războiul de apărare împotriva Rusiei și după ce le-am promis că cei peste 100000 sută de mii de refugiați ucraineni vor fi bine găzduiți în țara noastră, precum și soldații ucraineni îngrijiți în spitale românești. După această declarație de sprijin total, Iohannis i-a cerut lui Zelenski să găsească soluţii care să remedieze situaţia.

În urma acestei discuții, iată ce a înțeles Zelenski? Le luăm românilor tot spirjinul logistic, tehnic, militar și medical, precum și canalul Bâstroe pentru traficul de grâne ucrainean, dar cu drepturile românilor persecutați le spunem să mai aștepte. După discuția telefonică cu Iohannis, președintele Zelenski a răspuns sec pe facebook: „Pun pe primul loc în industria de apărare. Mulțumesc pentru solidaritatea și sprijinul României în lupta contra agresiunii Rusiei”. Punct. Pentru Zelenski, drepturile minorității române din Ucraina nu există. România poate fi călcată în picioare și umilită în continuare, desigur după ce o stoarcem de resurse economice, industriale, medicale și militare. De ce gândește așa Zelenski sau cancelarul austriac?

Pentru că ne percep ca niște slugi fără demnitate în Europa? Consider că a sosit timpul ca guvernul României și clasa politică să schimbe paradigma de abordare a politicii externe: boicot pentru firmele austriece și olandeze până ne primesc în Schengen, iar pentru Ucraina doar sprijin umanitar pentru refugiați și răniții de război, până când Zelenski va schimba legea minorităților naționale și românii vor avea dreptul la școală, administrație și biserică în limba română. România va dărui din energia și resursele sale doar dacă este tratată cu demnitate de Bruxelles, marile puteri și Ucraina. SUA ne înarmează, dar de vize nu ne scapă, așa cum a făcut cu Ungaria lui Orban, prietenul lui Putin. Ce partener strategic e acela care îți vinde avioane scumpe, dar îl răsplătește pe Viktor Orban cu respect și scoaterea vizelor pentru Ungaria? Marile puteri reacționează doar în fața demnității, iar politica de slugărnicie e ignorată și răsplătită doar cu umilință. Basmele austriece și olandeze despre Schengen sunt pură demgogie. Umilința Schengen și ignorarea lui Zelenski a drepturilor românilor arată că țara noaastră nu are prieteni adevărați în Europa, ci doar stăpâni. Singurul prieten al românilor este doar Dumnezeu. Să ne încredem în El și în forța noastră de sta drepți și demni, fără capul plecat, în fața istoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*