Cu Târgul de Crăciun în Schengen…

S-a deschis Târgul de Crăciun în Piața Constituției, ca pe vremurile lui Firea, dar acum Nicușor a venit cu forțe proaspete, altfel spus, cu prețuri noi, la nivelul Schengen. Așa și vorbesc oamenii, să vină austriecii aici, să vadă și să spună dacă nu suntem în Schengen cu Târgul nostru! Cele 83 de căsuțe sunt încărcate cu toate bunătățurile pământului românesc, cu tot ce ne-a dat natura și a imaginat omul. Găsești tot ce își doresc mai bun și mai frumos trupul și spiritul, de la mâncăruri tradiționale la vase de ceramică și icoane, la costume populare și simboluri de sărbători! Aici strălucește Predania noastră. Și uite ce roată panoramică și un carusel, ca la Londra! Și ce brad, ca la Ierusalim! Și ce patinoar, ca la Innsbruck! Și cântăreții noștri, ce ansambluri, ce colindători, ce n-a văzut Parisul! Și dulcețurile, mai ceva ca la bomboneriile din Viena! Domnule cancelar, merită să fim acolo unde ești matale?

Îți spun eu, noi merităm, fiindcă mintea și brațele noastre au lucrat, se vede aici, acum, de ce suntem în stare, dar matale nu meriți! Afară din Schengen, Austria!

Asta spunea meșterul de la Căsuța din Vâlcea, de lângă Costești, din țara lui Brâncuși, unde sunt expuse obiecte din lemn. În fața ta, omul îți sculptează o farfurie, o lingură sau un cuier. Sau să vezi cât de frumos este sculptată țara noastră, România, dintr-o blană de stejar. Și eroii neamului, la fel. Uite-l pe Horea, da, Horea, pe care austriecii l-au tras pe roată, i-au zdrobit oasele din tălpi și până în creștet, o pedeapsă cum nu a mai imaginat nimeni în Europa. Lista cu terorile semnate de Austria imperială este infinită!

Timp de peste 200 de ani austriecii ne-au hăituit! Și, domnule cancelar, știi ce a făcut Maria Terezia în Ardeal? A dat poruncă să fie rase de pe fața pământului bisericile ortodoxe. Și l-a trimis pe generalul Bukov, care a tras cu tunul în 47 de biserici și mănăstiri. Le-a secerat. Dar când a ajuns la Sâmbăta de Sus, la Mănăstirea lui Brâncoveanu, tunul s-a blocat, când a văzut că ghiuleaua nu poate frânge turnul mănăstirii. Dar a venit încă o dată și încă o dată, până a dărâmat biserica. Însă din altar a răsărit un arbore, care s-a înălțat și coroana lui a ieșit prin gaura unde era turla bisericii.

Era Arborele Vieții, arborele veșniciei, pe care românii îl udă cu stropi de sânge.

Și au venit mitropoliții Nicolae Bălan și Antonie Plămădeală, care au ctitorit din nou biserica mănăstirii, și au făcut din ea o minune, cum este acum.

Aceștia suntem noi, românii, nu aceia năimiți pe care cancelarul Austriei nu-i consideră în stare să asigure granițele, să asigure securitatea Europei, în condițiile când țara e ocupată de trupele NATO. Am dovedit deschidere, ospitalitate, toleranță. Să-și aducă aminte ce sacrificii au făcut românii ca să-i apere de invazia otomană! Mereu am fost un scut pentru grofii lor, ca să-și mărească averile! N-am fost toleranți cu Austria când le-am lăsat firmele să decapiteze pădurile României sau să-și facă aici orice fel de fabrici doresc?

Nu-i este rușine acestui cancelar să stea în fața României, după ce țara lui timp de peste 200 de ani a jefuit-o? Și ce fel de Uniune Europeană este aceasta, în care 25 de țări votează pentru intrarea României în Spațiul Schengen, iar Austria zice stop!? Aceasta este o politică de uniune, de solidaritate, sau de dezbinare?! Cerem Austriei, spunea meșterul de la Costești, să ne despăgubească pentru răul făcut României timp de 200 de ani, pentru crimele făcute în timpul regimului austro-ungar, când nouă ne-a dăruit Dictatul de la Viena, iar ungurilor, Transilvania! Ce politică face acest cancelar? O politică mârșavă. Se vede cu ochiul liber.

Noi îl invitam să vină la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, să vadă că noi nu ne-am pierdut Predania și că românii se află deja în spațiul Schengen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*