Mai cinic decât Stalin!…

Așa că, după un referendum făcut democratic cu tancul, regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie și-au trimis „reprezentanții” în sala Sfântu Gheorghe ca să semneze anexarea. Nici Stalin, care avea sarcasmul și ironia lui, nu a fost atât de cinic. Putin mai poate fi oprit doar cum l-a oprit el pe generalul erou Giohar Dudaev, fondatorul Icikeriei (Țara Lupilor, Cecenia). În timp ce vorbea la telefonul mobil, o rachetă rusească, ghidată de un satelit american, l-a spulberat pe generalul cecen. Era „terorist”, după mintea lui Putin, iar americanii l-au crezut și l-au ajutat. Americanii vor prefera o altă tehnologie, mai democratică. Nu a făcut Vova niște referendumuri în care nu poate să creadă nici el, ca prin ciulinii din Dubăari și Comrat? A făcut, chiar dacă i-au sărit în cap China, care nu vrea plebiscit prin Tibet, prin Uiguria sau Taiwan, Turcia, care stă ca pe spini când vine vorba de Kurdistanul sălbatic, frații din Kazahstan, care fuseseră cei mai supuși față de Moscova, dar ei știu ce ar însemna un referendum cu tancul pentru rușii de la Alma-Atî. Ce-ar fi să organizăm și noi niște consultări „populare” prin Daghestan, Cecenia, Ingușetia, Tatarstan, Iakuția?… Oare cum s-ar simți Putin? Am auzit niște zănatici și pe la televiziunile noastre, care vorbeau despre „organizarea unui referendum în Basarabia pentru unirea cu România”. Dar RFG a făcut referendum în RDG? Cum să faci consultare populară într-un teritoriu mancurtizat de bolșevici? Hotinul este un teritoriu românesc, dar dacă faci un referendum acolo nu primești niciun vot fiindcă ultimul român de-acolo a murit cu vreo zece ani în urmă. Ce labili putem deveni când vorbim despre referendum într-un teritoriu asupra căruia țara respectivă trebuie să-și exercite suveranitatea în baza dreptului istoric! Sigur, vor sari niște severini că dreptul internațional nu mai recunoaște dreptul istoric. Foarte frumos! Oare Berlinul ar accepta un referendum pentru autodeterminarea celor 5 milioane de turci din Germania? Că doar nu mai avem nevoie de dreptul istoric. Numai demografia dictează…

„Vreau ca autoritățile de la Kiev și adevărații lor stăpâni din Occident să mă audă, astfel încât toată lumea să-și amintească acest lucru – oamenii care locuiesc în Lugansk și Donețk, în Herson și Zaporojie devin cetățenii noștri. Pentru totdeauna”, a subliniat apăsat Putin pe 30 septembrie în discursul care a durat 40 de minute. „Dictatura elitelor occidentale este îndreptată împotriva tuturor societăților, inclusiv a popoarelor din țările occidentale înseși. Aceasta este o provocare pentru toată lumea, o astfel de negare completă a omului, răsturnarea credinței și a valorilor tradiționale, suprimarea libertății dobândite și a religiei, este satanism pur și simplu”, a spus el. Președintele a comparat și politica Occidentului cu „fructele otrăvitoare” din Predica de pe Munte. „În Predica de pe Munte, Iisus Hristos, denunțându-i pe proorocii mincinoși, spune: „După roadele lor, îi veți cunoaște.” Și aceste fructe otrăvitoare există deja, evident, există asemenea oameni, nu numai la noi, în toate țările, inclusiv mulți oameni din Occident sunt așa”, a spus Putin.

Occidentul a călcat în picioare principiul inviolabilității granițelor și nu are dreptul să critice referendumurile, susține Putin. „Cei din Occident sunt foarte supărați de alegerea oamenilor din Crimeea, Sevastopol, Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson”. Occidentul decide la propria discreție cine are dreptul la autodeterminare și cine nu, nu are dreptul moral de a evalua referendumurile din teritoriile eliberate. „Ei nu au deloc nevoie de Rusia, noi avem nevoie de ea”, a spus el. „Așa-zisul Occident a fost cel care a călcat în picioare principiul inviolabilității granițelor, iar acum, după propria discreție, decide cine are dreptul la autodeterminare și cine nu, cine nu este demn de el”, a spus seful statului rus.

Putin a spus că Occidentul a ajuns la bogățiile Rusiei la sfârșitul secolului al XX-lea. Președintele Federației Ruse a subliniat că atunci au fost pompați din țară trilioane de dolari. „Occidentul a fost capabil să ajungă la bogăția Rusiei la sfârșitul secolului al XX-lea, când statul a fost distrus. Apoi ne-au numit prieteni, parteneri, dar de fapt ne-au tratat ca pe o colonie”, a spus el vineri, la ceremonia de admitere în Federația Rusă a patru noi teritorii – Republicile Populare Donețk și Lugansk, Zaporojie și regiunea Herson. Apoi, potrivit șefului statului, trilioane de dolari au fost pompați din țară în cadrul unei varietăți de scheme. „Ne amintim cu toții, nu am uitat nimic”, a adăugat președintele Federației Ruse. Putin a amintit că planurile de intervenție în Rusia au fost făcute de mai multe ori. „Au încercat să folosească vremurile tulburi de la începutul secolului al XVII-lea și perioada de tulburări de după 1917. Au eșuat”, a subliniat el.

„Făceau ferme promisiuni că nu vor extinde NATO la Est, de îndată ce foștii noștri lideri fuseseră cumpărați, dar s-au transformat într-o înșelăciune murdară”, a subliniat Putin. Potrivit acestuia, Occidentul mizează pe impunitate, „pe faptul că va scăpa cu totul – de fapt, totul a scăpat până acum”. „Acordurile în domeniul securității strategice sunt aruncate la coșul de gunoi, acordurile ajunse la cel mai înalt nivel politic sunt declarate neadevăruri <…>. Tratatele privind apărarea antirachetă și rachetele cu rază medie și rază de acțiune mai scurtă au fost unilaterale. sparte sub pretexte exagerate”, a subliniat președintele. El a reamintit, de asemenea, că pretențiile Occidentului de a domina lumea în trecut „au fost deja încălcate de mai multe ori” împotriva curajului și rezistenței poporului rus. „Rusia va fi întotdeauna Rusia și ne vom apăra atât valorile, cât și Patria noastră de-acum”, a subliniat președintele Federației Ruse.

În 2008, Putin a atacat Georgia și a anexat Osetia de Sud și Abhazia. Occidentul a tăcut. În 2014, Putin a atacat Crimeea și a anexat-o printr-o operațiune fulger. Occidentul a zis câte ceva, dar drama părea să se cimenteze. Au urmat atacurile din Lugansk și Donețk. Occidentul a pierdut timpul cu acordurile de la Minsk, iar Rusia se înarma. De-acum, cine va lovi Zaporojie va ataca Rusia, „lumea rusă”… Iar rubla, imediat după discursul lui Vova, în loc să fie mai țapănă, s-a blegit mai rău: Începând cu ora 16:10, ora Moscovei, cursul de schimb al dolarului crește cu 1,03 la sută, până la 57,8 ruble. Dar nu vă bucurați prea mult: euro pierde 2,95 la sută și se tranzacționează la aproximativ 53,9 ruble. Cursul dolarului înainte de semnarea acordurilor era de 56,74 ruble, pierzând 0,82 la sută. Euro a scăzut cu 4,58 la sută, până la 53 de ruble, potrivit datelor de tranzacționare de la ora 15:55, ora Moscovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*