Cine este vinovat pentru sărăcia românilor?

Fantomele operative, agenții secreți văzuți și nevăzuți, dar mai ales slujitorii dedicați unor interese străine încearcă să rescrie istoria? Ce mai înseamnă Istoria României? Să fie adevărat că există forțe oculte? Recent, adjunctul Secretarului General NATO, Mircea Geoana făcea vorbire despre Noua Ordine Mondială și despre un război care nu se mai termină! „Intervalul anilor 2025 – 2030 vă fi probabil intervalul determinant pentru șlefuirea Noii Ordini Mondiale”! Aprecia domnia sa că acum sunt trepidații, sistemul se reașează, mai au un pic de timp, războiul mai durează”! Soluția? „Trebuie să știi să joci jocul”! Întrebările nu întârzie să apară! Cine conduce Noua Ordine Mondială? Ce rol revine României în acest joc? Dacă războiul din Ucraina înseamnă un pas necesar pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale, recentele declarații ale ministrului chinez al apărării cu privire la un iminent război, dacă forțe externe insistă asupra independenței Taiwanului, înseamnă tot un pas necesar spre o Nouă Ordine Mondială sau dorințe mascate de destructurare a unor state și preluarea controlului resurselor și în Asia? Ce am învățat din „exportul” de democrație în Orientul Mijlociu? Cum se poate explica datoria externă acumulată după îndepărtarea „dictatorilor” de la conducerea unor state, precum Irak sau Libia? Să ne aducem aminte! Pe cine a supărat președintele libian, colonel Muammar al – Gaddafi în condițiile în care, potrivit „Open Sources”, Libia a fost una dintre cele mai puternice economii în creștere, fiind adesea numită „Orientul Mijlociu al Africii”? Nu președintele Muammar al – Gaddafi a fost cel care a realizat cel mai mare sistem de irigare din lume, care avea menirea de a aduce apă disponibilă pentru fiecare locuință din Libia, proiectul fiind numit „A opta minune a lumii”?

Câți își mai aduc aminte sau vor să își mai aducă aminte de Muammar al – Gaddafi și gestul premierului Italian Silvio Berlusconi, care a suprins o lume întreagă, sărutând mâna președintelui libian? Falsitate? Interese? Iubirea se plătește? Câți își mai aduc aminte de ridicarea cortului beduin în decembrie 2007 în grădinile hotelului Marigny, un stabiliment construit în secolul XIX, în apropierea Palatului Elysee delegația fiind condusă de către liderul libian Muammar al – Gaddafi pentru întâlniri cu președintele francez Nicolas Sarkozy? Cine semna în decembrie 2007 contracte în valoare de trei miliarde de dolari? Să fie adevărat că Nicolas Sarkozy era cel care a primit sponsorizări cu milioane de dolari din parte liderului libian pentru organizarea alegerilor prezidențiale? Cine l-a executat și pe Muammar al – Gaddafi? Cum ne explicăm faptul că „Libia nu avea datorii externe în timpul epocii lui Gaddafi. Țara a avut, de asemenea, rezerve în valoare de 150 miliarde de dolari”? România nu se afla în aceeași situație? Fără nicio datorie externă, cu rezerve în valoare de peste trei miliarde de dolari, cu perspectiva deschiderii unei Bănci Mondiale la București pentru țările din Lumea arabă și din Africa, pe cine a supărat și România? Dar președintele Nicolae Ceaușescu? Istoria nu uita! Ce înțelegem din strigătul de durere al domnului general Gheorghe Văduva, om de o rară inteligentă și o capacitate de analiza a riscurilor fin cunoscător al realităților sociale dar și al „Hărții intereselor” ce converg inclusiv spre „mafia gulerelor albe”, când atrăgea atenția că: „România este o țară distrusă cu bună știință”? Să fie acesta motivul pentru care Fake news -urile și manipularea se multiplică de la o zi la alta?! Cine plătește pentru adevăr? Jurnalistul Cristian Tudor Popescu numit CTP demis recent de la un post TV pentru că a îndrăznit să întrebe moderatorul emisiuni în fata manipulării de ce nu își verifică sursele? Cine are interesul să aducă haosul la rang de normalitate? Poduri prăbușite, dar plătite din bani publici la costuri ce se ridică la echivalentul unor zgârie nori din Dubai avioane fantomă prăbușite, dar cu piloți și pasageri volatizați în ceața spionilor și a intereselor; mii de angajări la stat pe criterii de fidelitate politică, pensionari cu vârste „adolescentine”, cu pensii de lux, dar angajați din nou la stat în funcțîi la fel de bine plătite în condițiile în care tinerii își găsesc cu greu un loc de munca sute de mii de tineri abandonați în propria țară, fără nicio speranță pentru un viitor mai bun; olimpici internaționali îndemnați să plece din țară toate acestea înseamnă România normală?

Cine se gândește la tinerii cu două facultăți angajați casieri la supermarket? Cu ce au greșit românii? Cu ce au greșit părintii noștri să își ducă viață de la o zi la alta de cele mai multe ori cu durere?! Lupul strigă lupul? Cine vrea să știe cum trăiesc românii cu salarii și pensii la limita subzistenței, dar cu prețuri ridicate la toate produsele? Cum este să furi efectiv din buzunarul oamenilor simpli, plătitori de taxe, oameni care își duc cu greu viața de la o zi la alta? Cu puținii bănuți pe care îi mai au romanii sunt nevoiți să plătească cu circa 40 la sută mai mult pentru același produs scos din stocurile „băieților deștepți”? Cât mai costă o pâine? Facturile vin cu sume amețitoare, în condițiile în care românii devin tot mai îndatorați! Cum este posibil să trăiască un pensionar sau o familie cu o pensie sau cu un salariu care nu mai asigură nici măcar o porție de cartofi? Vorbim de performanță managerială sau de politici centrate pe interesele investitorilor străini? Dacă vorbim de interese cine sunt însă, complicii care permit orice „băieților de la butoane”? Deși până nu demult, aleșii strigau în cor că “economia României duduie”, iar „ciuma roșie” este răul suprem pentru români cine poate să ne explice cum duduie dacă nu cumva scoate fum deja mintea unora în condițiile în care inflația a urcat de la 10,2 la sută în luna martie 2022, la 13,8 la sută în luna aprilie și la 19,5 la sută, în luna mai 2022? Cum se poate să vorbim despre alianțe politice inclusiv despre așezarea „dușmanului” la masa puterii despre creștere economică, în condițiile în care puterea de cumpărare a omului obișnuit este efectiv anulată prin majorări inexplicabile de prețuri, potrivit surselor agrointel.ro , gazele fiind scumpite, cu 85,27 la sută; cartofii cu peste 40 la sută; uleiul comestibil cu 38,19 la sută; pâinea cu 20,32 la sută etc? Cine mai are curajul să se gândească la viitor? Cine mai are curajul să se îmbolnăvească în România? Să fie adevărat că în condițiile inflației, salariile aleșilor din scaunele puterii au crescut până la 3000 lei, în timp ce salariile și pensiile majoritățîi românilor, plătitori de taxe, au rămas înghețate? Un sprijin rușinos unic de 700 de lei se acordă pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei, respectiv pentru 3,2 milioane de români.

Să înțelegem că românii obișnuiți sunt ajutați să trăiască mai bine numai o singură lună? Ce se întâmplă cu ceilalți români? Pomeni electorale? Alte pomeni electorale și perdele de fum în fața afacerilor de sute de milioane de dolari dirijate de „statul paralel”? Cine conduce România? În condițiile în care criza economică rupe echilibrul, să fie adevărat că „parlamentarii au decis fără dezbatere, doar printr-o notă explicativă care corectează o eroare materială, creșterea veniturilor lunare pentru toți demnitarii, de la prefect până la președinte, cu majorări între 880 și 1.400 de lei”? Guvernanții mănâncă oare cu două linguri? Cât câștigă un pensionar, după 44 de ani de muncă și contribuții plătite statului român? Cât câștiga un pensionar, după ani de muncă în condiții grele de muncă, fără să fie inclus în categoria pensiilor speciale? Cât câștigă un parlamentar, după două mandate în Parlamentul României? Să fie adevărat că avem parlamentari cu pensie de 17.400 lei după patru mandate? Informațiile nu lipsesc! Un fost parlamentar primește o pensie specială de minimum 2.000 de lei pe lună pentru un singur mandat, în vreme ce un român de rând primea, potrivit Social-media, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă. Echitate socială? Egalitate?Preocupare pentru un sistem corect? Grija pentru gașcă sau pentru interesul național? Nu cumva se aplică vorba: „cine împarte, parte își face”?! Cine pierde? Cine câștigă? Covid 19 rămâne puternic imprimat în mintea noastră, cu zeci de contracte îndoielnice aflate încă în cercetarea organelor penale, dar mai ales cu imaginile apocaliptice, în care mii de români; părinți, frați sau copii, au fost îngropați în saci din plastic!

Pe cine a supărat Bunul Dumnezeu, astfel încât Înalții ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au ales tăcerea în fața circului mediatic: biserici cu uși închise, slujbe de pomenire și rugăciuni suspendate? Realitatea? Cine afirmă că „dacă scade numărul morților și al îmbolnăviților scade, atunci trebuie să îl creștem”? Nu cumva ne-am obișnuit să trăim în bezna neputinței și să gândim numai la propriile nevoi? În istoria faptelor imediate, nesimțirea, reaua credință, batjocura față de durere și dezinteresul față de problemele reale ale românilor sunt zgâriate tot mai des de analfabeții funcționali pe tabla puterii! Cine este de vină pentru promiscuitatea socială? Cine plătește pentru promovarea prostiei și a hoției la rang de virtute? Interese naționale? Cine încurajează trădarea națională? Cine mai gândește la români? Fără să îndemn la polemici sau discuții politice domnul președinte, Klaus Iohannis, amintea recent că „cel care se face vinovat de situația românilor este președintele rus Vladimir Putin”! Realitate virtuală? Cine dorește capul președintelui rus? Politica externă înseamnă lovituri cu bolovani în gardul democrației?! Cine a rămas repetent la capitolul „diplomație”? Cum este posibil ca un președinte de stat fie acesta și Vladimir Putin să fie făcut oligofren, nebun, bolnav de cancer, dement etc de așa-ziși decidenții politici dar și de slugile perfecte ale unui sistem care încurajează tăcerea și obediența față de stăpâni? Mizele războiului din Ucraina obligă la reflecții, în ciuda multor păpușari cu misiuni fixate informațiile îndemnând la cunoaștere și anticipări strategice. Cine mai crede însă că Rusia doarme? Chiar dacă unii decidenți dau semn de analfabetism geopolitic și indiferență, în mod cert, analiza de „intelligence” trebuie să rămână în alertă! Cine vrea să audă? Cine vrea să mai știe? România încotro?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*