„SUA sunt cel mai mare terorist, iar Europa servitorul lor”

Au trecut 2500 de ani de când Pitagora a spus: Nu încerca să vindeci un popor mare și corupt, cangrena nu se poate vindeca. Dar de la Pitagora la Noam Chomsky doar timpul a trecut și popoarele au rămas la fel. Eu am teoria mea, nu popoarele sunt vinovate, liderii care sunt aleși fac diferența între ele. Într-un interviu realizat de prestigioasa televiziune europeană, Euronews, Noam Chomsky spune acele cuvinte din titlu. Și mai spune: „Există două prăpăstii spre care se îndreaptă omenirea – una este cea a catastrofelor de mediu, care sunt iminente și pentru prevenirea lor nu avem mult timp și oricum suntem pe calea greșită, iar cealaltă avem de a face cu amenințarea războiului nuclear, un risc care este tot mai mare. Dacă vă uitați în urmă este un miracol că am supraviețuit”. Interviul a avut loc prin 2014, atunci nici el nu se gândea că urmează catastrofa virală cu percutorul la purtător, un alt tip de tortură să spunem. Dar în acel interviu îi este pusă întrebarea:

„- În ce măsură SUA și aliații lor sunt responsabili pentru ce vedem acum în termeni de atacuri teroriste în lume.

– Amintiți-vă că de departe cea mai gravă campanie antiteroristă din lume a fost orchestrată de Washington. Este campania mondială a asasinatelor. Nu a existat niciodată o campanie teroristă atât de amplă.

– Ce vreți să spuneți prin campania mondială a asasinatelor?

– Campania dronelor- asta este campania dronelor. În mare parte a lumii, Statele Unite execută sistematic, public și deschis- nu e niciun secret, cu toți știm- campaniile regulate de asasinare a celor pe care guvernul SUA îi suspectează că intenționează să atace America cândva. Într-adevăr aceasta este o campanie care generează teroare.”

Înțelegem acum, înțelegem ce vrea să ne spună marele academician și profesor..? Știu că dânsul este mai mult cunoscut pentru acel „Decalog” și nu pentru „Teoria gramaticii generativ-transformaționale” un fel de gramatică universală, dar în lumea politică este considerat persoană cheie în cadrul stângii politice din SUA. Dar ce mai înseamnă politica când lumea este condusă pe „persoană fizică,” nici marele Chomsky nu a anticipat, acum este ceva de forma: se adună cei zece mari și tari și spun în ce direcție trebuie să mergem. Am înțeles…!

Astăzi voiam să scriu despre scenarii apărute și teorii ale conspirației care s-au adeverit. Voiam să încep cu Pearl Harbor, dar despre acel eveniment au fost scrise multe cărți iar în final a rămas cum a fost stabilit. Sau despre 11Septembrie 2001 sau despre aselenizarea pe lună. Dar nu, o să vorbesc despre moartea lui John Fitzgerald Kennedy sau despre moartea misterioasă a lui Marilyn Monroe. Dar toate altă dată. Cred că aveam 14 ani când am fost la Palatul Culturii din Ploiești să văd o expoziție americană de fotografie. Acolo era o fotografie cu ea, iar jos scrisa: „Marilyn Monroe care nu a știut să fie Marilyn Monroe”. Atunci nu am înțeles mesajul, dar mai târziu am înțeles. Așa cum noi nu înțelegem, poate, că suntem europeni și suntem copii Europei.

„Legile morale și politice”, mă gândesc iar la Pitagora și cum a decupat el problemele lumii, acele cerculețe și triunghiuri, acele numere care reprezintă esența lucrurilor. Sau „monada” ca esență. Și da, el spune: Toți suntem egali! Să nu credeți însă că neghiobul este egal cu înțeleptul. Sau „Trăiește-ți viața; nu există nimic înainte și nimic după ea” Dar noi trăim stând acasă și așteptând vaccinul eliberator.

Nimeni nu este vinovat de ce se întâmplă și vorba lui Pitagora: Când magistratul vorbește, preotul să tacă!

Lasă un răspuns