Emil Constantinescu, ai cuvîntul!

De ani de zile te acuz public de mai multe fărădelegi care au afectat interese vitale ale românilor, iar până azi nu ai catadicsit să răspunzi la acuzațiile mele, acuzații care sunt și ale publicului din România! Mâine-poimâine vei da colțul, ca și mine, ca orice alt muritor. Ar fi păcat să ți se întâmple necazul acesta înainte de a-ți încheia în mod onorabil socotelile, înainte de a da răspunsul la acuzațiile care ți se aduc! Poate că te mai ține bunul Dumnezeu în viață tocmai ca să apuci să dai aceste răspunsuri cu care le ești dator românilor! M-aș mira să nu știi că situația tragică în care a ajuns România constă și în faptul că mai mult de un sfert din suprafața agricolă a Țării se află în proprietatea unor străini, persoane fizice sau juridice, ca urmare a unei legislații iresponsabile elaborate de clasa noastră politică. Iar tu, Emil Constantinescu, ești foarte legat de această legislație criminală, ești principalul vinovat de legiferarea dreptului străinilor de a cumpăra terenuri agricole și proprietăți funciare în România fără nicio restricție!

N-aveai niciun drept să intervii în această chestiune. Mai ales că Parlamentul dezbătuse această problemă în legislatura 1992-96 și decisese, după dezbateri însuflețite, să nu permită străinilor să devină proprietari de terenuri agricole. Precizez că pe parcursul acestor dezbateri eu și grupul nostru de senatori agrarieni am fost cei mai aprigi susținători ai interdicției respective.

Principalul partid care susținea interesele investitorilor străini a fost UDMR, urmat de întreaga opoziție. O parte din PSD, precum și PRM și Partidul Socialist, s-au alăturat grupului nostru, al PDAR. UDMR a venit cu propria formulă de modificare a legii investitorilor străini. În final, legea a rămas nemodificată, menținându-se interdicția amintită. A urmat farsa alegerilor prezidențiale din 1996, când electoratul l-a votat masiv pe Ion Iliescu, iar câștigător a fost declarat Emil Constantinescu.

La ce a fost bună această cacialma electorală? Cui îi trebuia prezența lui Emil Constantinescu la Cotroceni? Ce misiune i s-a încredințat de către cei care au avut puterea să falsifice votul a milioane de români?! Misiunea lui Emil Constatinescu s-a văzut din primele zile ale „domniei” sale. S-a văzut că are o foaie de parcurs cu prevederi clare anti-românești. Fără nici un temei legal și constituțional, tu, cetățene Emil, ai impus Parlamentului să reia dezbaterea pe tema dreptului străinilor de a deveni proprietari de terenuri agricole sau intra vilane, ba chiar ai recomandat ca legea să fie modificată exact în formula propusă de UDMR în 1995! Conspirație anti-românească pe față! Ești direct vinovat, cetățene Emil, de situația catastrofală în care am ajuns azi, când mai mult de un sfert din pământul Țării nu mai este al românilor! Niciodată în istoria noastră nu a mai existat un asemenea prăpăd. Ești, foarte probabil, cel mai mare trădător al intereselor noastre naționale! Ești fără pereche de vinovat în istoria Neamului! Ești asul trădătorilor de Neam! Și nu se poate spune că n-ai știut ce faci! A existat o reacție puternică a societății civile la inițiativa ta. Liga Studenților și Uniunea Vatra Românească s-au adresat legiuitorului prin ample declarații. S-au ținut conferințe în Aula Universității, organizate de Corneliu Turianu, Ilie Bădescu și subsemnatul, în care au fost evidențiate toate consecințele nefericite pe care le va declanșa inițiativa presidențială. O inițiativă, repet, ilegală, anti-constituținală, anti-românească.

Ce te-a făcut să faci o crimă de asemenea proporții?! Ai fost șantajat? Amenințat? Sau ți-ai exprimat liber de orice constrângere adevăratele sentimente față de poporul român?!

Nu-mi face nicio plăcere să-mi amintesc, în acest context, că ai o ascendență genealogică, pe linie maternă, extrem de dubioasă. Bunicii tăi au fost alungați din Elveția, expulzați, acuzați fiind de activități bolșevice, anarhiste, și s-au refugiat în Rusia bolșevică. Ai moștenit de la acești bunici apartenența la structuri oculte anti-românești?

Să mai amintesc și alte păcate care ți se pun în seamă? Trebuie să se știe că sub preșidenția ta a început sarabanda privatizărilor păguboase, sub pretextul acestor privatizări declanșându-se marele proces de distrugere a economiei românești, care în 1989 promitea să devină economia emergentă cea mai dinamică din Europa!

Sigur, vinovat este și Ion Iliescu și toți liderii politici, dar tu ești mai vinovat decât oricare alt personaj politic.
Nu cred că vei răspunde la acuzațiile mele, la întrebările mele! Dar scriu acest text pentru ca lumea să înțeleagă corect dimensiunile vinovăției tale, ale trădării tale. Să nu mori mâine-poimâine fără să fii blestemat de români pentru cât rău le-ai făcut!

Post scriptum:

Desigur, ar putea cineva, inclusiv Emilul, să spună că fostul președinte nu se simte obligat să coboare la nivelul unui Ion Coja și să-l ia în serios. La această obiecție țin să-i amintesc impricinatului, precum și publicului larg, că în vara lui 1996 studenții de la Universitatea București s-au trezit că trei profesori de-ai lor vor candida la alegerile prezidențiale: Nicolae Manolescu, Emil Constantinescu și Ion Coja… Pe cine să-l susțină dintre cei trei crai? Studenții au decis să se întâlnescă pe rând cu fiecare candidat, să-l întrebe pe fiecare de sănătate, ce program are, dacă a colaborat cu Securitatea etc., întrebări care să le orienteze decizia finală. După ce au avut aceste întâlniri, deși Emil Constantinescu le era rector, studenții nu l-au agreat ca fiind un candidat valabil pentru exigențele lor. Au decis ca Liga Studenților să-și dea votul lui Ion Coja, la data aceea un prăpădit de lector…

Rămâne de lămurit și cine l-a convins pe Ion Iliescu să se dea la o parte în 1996! Kremlinul sau Casa Albă? Oricum, în vara lui 1996 Emil Constantinescu a făcut o vizită neașteptată dincolo de Prut, însoțit de răposatul Victor Surdu, chipurile să-i viziteze în inchisoarea de la Tiraspol pe patrioții basarabeni. Dar lumea nu uitase că același Victor Surdu îi dusese peste Prut în toamna lui 1989 pe cei din troika „revoluționară”, Ion Iliescu, Silviu Brucan și Petre Roman, la discuții cu sponsorii kgbiști ai loviturii de stat aflată în pregătire. L-a dus Victor Surdu pe Emil al nostru la un ultim instructaj? Altă explicație nu stă în picioare!

Lasă un răspuns