Ei nu au frică, sunt pe val…

„Toți oamenii se tem. Toți.
Cei care nu se tem nu este normal… ”
(Jean Paul Sartre)

Parcă nu sunt suficiente „fricile” cu acest virus, au mai vrut să adauge frica de un război, apoi frica că nu ai cu ce să-ți plătești factura la utilități. Când au început campania contra doctorilor (domnul Băsescu, știe) au băgat doctorii în „loturi” la închisoare, apoi au închis spitalele. Astăzi avem și frică de spitale, din când în când ele au mai luat foc sau cineva „nevăzut” a închis robinetul la oxigen. Dar câte „frici” să mai adăugăm…? Dacă nu mori de „buchetul” de tulpini, ne omoară frica. Dar domnii din toată lumea sunt liniștiți. Guvernul Austriac cu ocazia carantinei totale a pus de un mare chef, al nostru fost premier de atâta epuizare (a fost solicitant cu atâtea împrumuturi pe care le-a făcut, de nici el nu știe ce a făcut cu ele) a plecat în mini vacanță, parcă e Nicușor Dan la mare când a stat o lună. Ei nu au frică, sunt pe val, pe valul patru și se pregătește valul cinci care este în încălzire ușoară. Fricile sunt un sistem de alarmă în fața pericolelor și nu suntem responsabili de aceste frici, ele pătrund în subconștientul nostru pe toate canalele. Chiar și pe canalul Dunărea- Marea Neagră a pătruns frica de la granița cu Ucraina, dar suntem apărați de NATO care a rămas fără motorină. Dacă acel județ (unde s-a întâmplat nenorocirea) era notat pe tăblița mașinii cu PH, înțelegeam, dar are altă notație. Acum să nu râdeți de înmatricularea la mașini cu PH. (patria hoților). PH-ul este ascuns în toată țara, iar din această cauză motorina nu a salvat turbina din spatele pantalonilor celui mai puternic om al planetei. Planeta se năruie, ajung ordine „ordonate” în toate cancelariile lumi, iar cancelariile se supun. Bani să iasă, doar seringa ,,imunizează” luciditatea „alergătorului de cursă lungă”. Iar am pomenit de un scriitor născut peste ocean, dar noi i-am avut pe ai noștri iar ei ne-au vorbit cu atâta măiestrie despre absurd. Probabil că aceasta este explicația de trăim în „absurdistanul” nostru. Kafka spunea: Un nebun este un nebun, doi nebuni sunt doi nebuni, o sută de nebuni… dar acum avem deja un partid politic.

Nu vreau să mai vorbesc despre „Discursul din 1961 al lui Benjamin H. Freedman” probabil că am atins curiozitatea multora să-l citească. Dacă aș continua aș răscoli pe mulți și mulți ar înțelege că acest „ne apărăm țara” de fapt apărăm alți stăpâni. Revoluția ne-a demonstrat și nouă asta. Un proverb românesc spune: schimbarea stăpânilor bucuria nebunilor.

Astăzi să ne bucurăm de pomul de Crăciun pus în mijlocul Bucureștiului de primărie și să ne bucurăm că este chiar și el cu plată, adică pe bani. Am înțeles că dacă vrei să vezi pomul (artistic și strâmb făcut la traforaj) trebuie să plătești, doar demodații aceia de comuniști și ciuma roșie, te lăsau să-l vezi gratis. Am evoluat în „nicușorisme și clocotilde” cu zâmbetul tâmp și înghețat pe chip. Afară sunt două grade iar în apartamente, idem. Chiar dacă doctorul te ferește de virus, nu te ferește gripa. Efectiv ea dă peste tine, iar apoi (bucuria nebunilor) ai murit călcat de tulpina africană, nu țurcană. Africană…! Această tulpină a venit pe calea aerului, aer care ne este îngăduit să-l inspirăm de marii gânditori de strategii virale, dar ce se mai potrivește… și țurcana a venit tot pe calea aerului, parașutate amândouă…!
Citeam într-un ziar un comentariu făcut de un analist politic din Statele Unite, evreu de origine, dar născut în România H. D. Hartmann.

„Analfabeți ai justiției au deviat, psihotic, de la adevăr”

„Iată furtuna perfectă pe care mii și mii de profesioniști din România au cunoscut-o. Doctori, profesori, scriitori, oameni de afaceri, avocați și judecători, academicieni, toți au fost trecuți prin mizeria și imoralitatea războiul civil declanșat de către mișcarea maoistă rezist sau corupția ucide. Ca și în SUA, în România, în numele unei valori ca lupta anticorupție, analfabeți ai justiției au deviat, psihotic, de la adevăr. Ca și în SUA, aceștia au fost încurajați de către politicieni veroși, corupți și găunoși. În lipsă de substanță morală, intelectuală sau culturală, marginali socio-profesionali transformați în politicieni au devenit acuzatori, judecători și executori. Au inventat acuze, au falsificat amintiri, au mințit de-a dreptul, pentru a își valida psihopatiile asociale. Aceasta este și tipologia mișcărilor maoiste. Așa s-a construit lupta împotriva corupției în România. Ca și în mișcarea #metoo, în baza unor adevărate devieri și tensiuni socio-psihologice, deținătorul adevărului moral devine acuzator public al unor întregi categorii socio-profesionale sau culturale. În SUA, ținta predilectă este bărbatul alb, heterosexual și cu viață profesională împlinită. În România a fost vorba de o întreagă generație de politicieni, oameni de afaceri, medici, oameni de cultură care nu se alinia la comandamentele neo-marxiste ale unei Europe în derivă, linie promovată de marginalii societății”.

Câtă dreptate are și cât de clar a văzut acestă lume prin pupila a două continente…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*