Papagalii au astăzi un cuvânt greu de spus, reportofonul sigur o să fie declarat academician…

Toți am crezut în capitalism și încă mai credem. Puțini oameni au crezut în socialism și dacă au făcut-o a fost pentru a profita de funcții și privilegii. Credeți că s-a schimbat ceva…? Dar astăzi văd cum vorbesc, așa zișii liderii politici, despre noțiunea de Țară ca fiind o,,axiomă”. Cum e posibil, patriotismul este o formă de iubire. Iubirea de țară, de pace, înseamnă dragoste. Omul a fost declarat „om” în momentul în care sentimentul de iubire a apărut, iar dragostea este cel mai frumos sentiment al omului. Într-un articol anterior am vorbit despre iubirea lui Stefan Zweig pentru Europa. Frumoasa Europa pe care Zeus o fură din Tyr pentru a o aduce pe coastele însorite ale Siciliei și să nască Europeni frumoși. Noi suntem aceia!

Agenor, tu mare rege
Al ținutului din Tyr,
Ai pierdut pe a ta fiică,
Zeus ți-a duso-n exil.

A făcut copii în Creta
Bravi,frumoși chiar mai moderni.
Așa ne spune legenda;
Europa și Europeni.

Mai la vale este Roma,
Cu Italia prinsă-n cizmă,
Se întinde mult spre mare
Europa este o prispă.

Săndăluțele romane
Au venit călcând Carpații,
Se întind europenii
Dar acolo sunt și Dacii.

Espadrilele se schimbă
Și opincile se rup,
Suntem frați în Europa
Până dincolo de Prut.

Țineți cont, mai marii zilei
Țineți cont de unde avem,
Numele ce de milenii
Ne-a ținut Europeni.

,,Europa Liberă” a fost postul de radio pe care eu îl adoram. Cu programul muzical al lui Cornel Chiriac sau emisiunile politice de la Paris prezentate de: Monica Lovinescu, Paul Goma, Basarab Nicolescu, Virgil Ierunca, etc… Dar lumea se schimbă, un asemenea post de radio care să te lege de glia europeană a dispărut. Suntem fără identitate, ai nimănui și fără un țel clar. Singurul țel impus de mai marii zilei este vaccinul. Prin vaccin foametea alungă chinul…! Ce schimbare de logică, iar totul a fost posibil în 30 de ani. Urmează să ne căsătorim cu roboțica, iar dacă mergem la toaletă totul o să fie transmis Wi-Fi la oficiul de sănătate mondială pentru a preîntâmpina o eventuală pandemie, pandalie, mondială.

Un oficial american în vizită în Europa spune apăsat și prin telefon „Fuck You EU”. Cuvântul F. este tabu în America. Oamenii cu educație o evită. Acum, dintre toți oamenii, un diplomat american de rang înalt este aruncat asupra Uniunii Europene – și ea trebuie să-și ceară scuze pentru asta. Un ziar important din Germania scria la ora respectivă „La prima vedere, este cel mai apropiat exemplu de aroganță a SUA în relațiile cu aliații săi europeni. Miercuri a apărut pe platforma de internet YouTube o înregistrare a unei conversații telefonice între Victoria Nuland, secretar de stat pentru Europa în cadrul Departamentului de Stat al SUA, și ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt”. Deci trebuie să rămânem aplecați pentru ca opera de coțăială americană să fie desăvârșită. Europa să devină un Null-Land aliat și cu săpunul în fața ei. În limba germană Land înseamnă țară, pe limba noastră înseamnă să ne scuipăm în sân.

La mica publicitate am văzut un anunț. Eu producător independent, fac: ferestre, uși, scaune, fuck-you cucoană…!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*