Europa sodomică?

Mi-au rămas puternic întipărite în memorie și în suflet cuvintele testamentare ale IPS Mitropolitul Bartolomeu Anania, trecut la Domnul, și anume „Vrem în Europa, dar nu în Sodoma!”… Ceea ce se întâmplă în prezent, în Europa, cu precădere în Uniunea Europeană, este demn de Sodoma și Gomora. Sau, că să fiu și mai explicit, Uniunea Europeană de azi este o prelungire peste timp a nelegiuirilor și fărădelegilor moral creștine ce se petrceau în cetățile cu pricina și care au fost aspru pedepsite de Dumnezeu. O decadență morală s-a lăsat peste Europa occidentală, ale cărei repere progresiste, globaliste, neomarxiste și profund atee au trasformat-o în ultimii ani într-un „bordel sodomic” dominat de idei și politici ce țîn de sfera întunericului? Politică, cultură, artă, societatea în ansamblul sau au căzut pradă și sunt dominate de norme și principii machiavelice ce au că scop degradarea și decăderea omului și a valorilor umane. Un umanism fals, profund anticrestin, este perceput și impus cu forță în societatea și viața cotidiană occidentală. Idei nobile, precum suveranitate și națiune, sunt automat puse la zid și împroscate cu noroi. Iar Dumnezeu este efectiv aruncat la coșul de gunoi al istoriei, creștinismul fiind considerat mult prea depășit în comparație cu marile idealuri ale noii societăți occidentale ultraliberalizate. Este o confuzie generală bine și mârșav gândită în care anormalul a luat locul normalului, în care nonvaloarea a înlocuit valoarea și unde întunericul s-a așternut peste mințile și sufletele bolnave ale locatarilor Uniunii bătrânului continent european. Spun locatari pentru că, azi, în nouă formă sau formulă europeană nimeni nu mai trebuie și nu mai are voie să fie proprietar pe viață, pe credință sau pe sufletul sau. Azi, mai mult că oricând, tu trebuie să asculți și să execuți ceea ce spun elitele și funcționarii corporatiști de prin birourile de la Bruxelles sau de pe unde mai știu ei. Azi libertatea de a gândi și a vorbi liber, de ați exprima credința și idealurile politice neconforme cu nouă orânduire este un lux care te poate transforma rapid într-o persoană stigmatizată sau marginalizată de autorități și de societate implicit.

În acest context, că dovadă în plus la cele afirmate anterior se înscriu și ultimele evenimente „apocaliptice” de pe scena tragi-comică a UE. Căci cum să numești altfel acest Raport Matici… decât o tragi-comedie a zilelor noastre?… Cu siguranță, astfel de „rapoarte” ale unor indivizi ce și-au pierdut total sau parțial mințile, se află prin dosarele sau sertarele multor medici specialiști din diferite spitale de boli nervoase de pe tot cuprinsul lumii. Ce om normal la cap poate să susțînă și să dorească să implementeze așa ceva? Pe lângă că este total împotriva pricipiilor moral creștine, mai este și împotriva legilor firii… a legilor naturale. Este un exemplu elocvent de cât de mare este degradarea societății în care trăim și a celor ce ne conduc. Un alt eveniment cel puțîn la fel de grav ca cel al băiatului bolnav cu „raportul”, este riposta agresivă… plină de ură a colegilor lui de salon, pardon de Parlament European, cu privire la unul dintre puținii lideri europeni care a îndrăznit să le strice lor jocul și să le atragă atenția că au luat-o rău de tot pe arătură, respectiv premierul maghiar Viktor Orban. Atitudine care arată clar că, în prezent, suveranitatea și independența țărilor care fac parte din această uniune este egală cu zero. Iar Constituțiile și legislațiile interne ale țărilor membre trebuiesc subordonate ordinelor ce vin de la centru. De ce va amintește oare dragi prieteni? Hai să dăm un refresh… anii 1950… Moscova, Uniunea Sovietică, lagărul bolșevic din Europa de Est?!…

Cam la asta se rezumă azi Uniunea noastră dragă…? La un Curcubeu care flutură frumos pe sediul Parlamentului European și a altor instituții și ambasade de pretutindeni? În cazul celor din Sodoma și Gomora, a trimis Dumnezeu pedeapsă. Acum poate va trimite un vânt puternic ce va doborî steagul? Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*