Să aleagă cine știe – argumente pro și contra „Invermectina”

Parcurgând doar și un scurt articol despre acest „antiparazitar minune”, aflăm că inventatorului și echipei li s-a decernat Premiul Nobel și că, pentru lumea științifică, reprezintă o revelație. Cred că oricare părinte și pacient infestat de banala și comuna giardioză sau de celelalte parazitoze (Oxiuroza, Ascaridioza, tenia, toxoplasmoza, trichocefaloza, toxocaroza, himenolepidoza, hidadidoza etc.) a auzit și a uzat de medicamentul antiparazitar și antiinfecțios METRONIDAZOL utilizat împotriva bacteriilor și paraziților (precum amoebiază, tricomoniază, giardiază, ascaridioză, oxiurioză etc.).

Descoperit înainte de mijlocul secolului trecut, dacă nu mă înșel, acest medicament a fost administrat, la începuturi, doar ca antiparazitar. Încă din anii 70-80, cadru medical fiind, am beneficiat de participarea la mai multe sesiuni științifice medicale și citeam bibliografia la zi a medicinii și microbiologiei. Am aflat, astfel, și m-a uluit, că cercetătorii din lume și din țară au studiat extins antiparazitarul Metronidazol și au demonstrat spectrul mult mai larg și benefic de utilizare și ca antibiotic antiiinfecțios și antiinflamatoriu, nu doar la animale, ci și la om. făcând minuni în vindecarea bolilor pulmonare, a celor autoimune și a altor maladii grave.

În cadrul congreselor, conferințelor, sesiunilor și revistelor științifice, precum și în rândul specialiștilor s-a purtat o adevărată bătălie între adepții noilor descoperiri și cei vârstnici plafonați, dar, cu timpul, a învins știința. O istorie similară are și „banalul” PREDNISON care a condus la descoperirea corticosteroizilor naturali și sintetici indispensabili imunoterapiilor de succes.

Fără televiziuni zgomotoase și vândute, fără trusturi de presă finanțate obscur, fără internet și rețele de socializare la acele vremuri, adevărul științific a învins. În lumea de azi se repetă, ca de fiecare dată, istoria, lupta antagonică dintre vechi și nou mai ales când miza principală este banul, corupția, manipularea, ocultarea adevărurilor de către lumea medicală plătită de așa zisa Big Pharma.

Ca și în cazul clasicului METRONIZADOL, și INVERMECTINA va continua să fie disputată și obstrucționată ca acces popular, predominând inducerea confuziei și a temerilor de către servii marilor companii, până când – și asta grabnic – va învinge adevărul privind efectul terapeutic incontestabil și ieftin împotriva Sarcov 2 și nu numai.

Pentru această „postulare” pozitivă, mă bazez pe principiul medical universal valabil și indispensabil potrivit căruia UN PRODUS CARE NU FACE RĂU ȘI DĂ EFECTE POZITIVE, TREBUIE ADMINISTRAT CA SĂ FACĂ BINE, dacă argumentele „pro” înving argumentele „contra.” Iar cei care nu știu și refuză să știe, sunt datori să afle și să știe să aleagă bazându-se pe cunoaștere și nu pe preconcepții. (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cum-a-ajuns-ivermectina-un-medicament-contra-paduchilor-pentru-care-s-a-luat-premiul-nobel-leacul-minune-al-conspiratiilor-covid-1441257)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*