Alianţă PSD-USR/PLUS?

Zilele trecute m-a sunat un prieten drag din Diaspora să-mi spună că după alegerile parlamentare din 6 decembrie se coace o alianţă la guvernare PSD – USR/PLUS, pentru că ambele partide practică valori de stânga marxizante şi sunt acaparate de structuri secretizate, care au impus guvernul Dacian Cioloş în 2015. Viaţa m-a învăţat că diasporeeni sunt mereu bine informaţi. Iniţial am luat informaţia cu neîncredere, dar la o analiză mai atentă observ deja începutul unei frăţii pesedisto-useriste.

Plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Iordache a fost numit în funcţie cu 185 de voturi pentru şi 43 contra.USR a votat cu omul lui Liviu Dragnea pentru Ordonanţa nr. 13? Florin Iordache nu putea obţine aşa de multe voturi fără complicitatea parlamentarilor USR/PLUS? Mai mult, organizația PSD Cluj a decis, în ședința internă de marți seară, ca Patriciu Achimaș-Cadariu să deschidă lista PSD pentru Camera Deputaților, după ce luni, Vasile Dâncu a anunțat că va fi primul pe lista pentru Senat. „Locul întâi la Senat va fi dmnul Vasile Dâncu, iar locul întâi la Camera Deputaților, domnul Patriciu Andrei Achimaș-Cadariu. Celelalte locuri pe listă le vom comunica după aprobarea Biroului Politic Național de mâine. Astăzi au fost validate o parte dintre județe, mâine vor fi validate celelate”, a declarat Alexandru Cordoș, preşedintele PSD Cluj.

Aflăm alte informaţii utile în sensul alianţei preconizate, faptul că Patriciu Achimaș-Cadariu este medic şi fost ministru al Sănătății în Guvernul Dacian Cioloș, între 17 noiembrie 2015 – 9 mai 2016. În prezent este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și directorul medical al Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj. Primul pe lista PSD Cluj la Senatul României este Vasile Dâncu, fostul vicepremier şi ministrul al dezvoltării în Guvernul Dacian Cioloş.Tot mai mult pe listele USR/PLUS candidaţii lui Cioloş sunt pe locuri eligibile. Cel mai bun exemplu în acest sens este lista la parlamentare de la această alianţă, unde „useristul” Emanuel Ungureanu nu a mai avut loc şi a fost „paraşutat” primul pe listă la …Buzău.

Se pare că Cioloş a devenit vioara întâi în alianţa USR/PLUS şi îşi impune oamenii pe liste, atât la USR, cât şi la PSD. Cioloş cu Dâncu au fost parteneri şi tovarăşi de nădejde în guvernul „tehnocrat”. Cioloş fiind nepot de „Vulpe”, iar Dâncu, mare profesor pe la Academia SRI, devenit peste noapte, preşedinte la consiliul naţional PSD, la propunerea lui Ciolacu, putem înţelege că informaţia din Diaspora capătă contur, liberalii riscând să fie scoşi din joc după 6 decembrie? Un guvern USR/PLUS – PSD capătă tot mai mult contur, în ciuda şi spre paguba protestatarilor pentru legile justiţiei din 2017?

One Response to Alianţă PSD-USR/PLUS?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *