Contravenient în alertă!?…

După starea de urgenţă te aşteptai ca cetăţean român, odată cu intrarea în starea de alertă, să ai parte de o relativă relaxare, de o distanţare socială firească şi de o viaţă socială şi economică fără restricţii, măcar în stil suedez. Din păcate, în Româna restricţiile şi „dictatura sanitară” continuă aproape identic ca în starea de urgenţă. Suntem ţara din U.E. care avem cele mai multe restricţii şi interziceri de libertăţi şi drepturi civile.

PS Ignatie al Hușilor are dreptate când spulberă „mințile drill lockdown din epoca de aur a despotismului sanitar”. El susţine incisiv că atunci „când sunt impuse doar responsabilități și obligații fără respectarea drepturilor fundamentale ale demnității umane, plonjăm cu grație în dictatură”. În toate ţările europene se deschide economia, şcolile, universităţile, grădiniţele, bisericile în interior, terasele, pensiunile, cafenelele şi plajele, în contradicţie cu România când atmosfera devine irespirabilă de multitudinea restricţiilor şi amenzilor. În timp ce europenii se relaxează la soare pe plajele din Croaţia, Gecia sau Sicilia, la noi eşti amendat dacă bei o bere pe o terasă din parcul Herestrău. Se pare că se falimentează HoReCa cu bună ştiinţă? În toate oraşele ţării, tinerii beau cafele sau bere pe stradă, în faţa „Coffe to Go”, punând recipientele de băutură pe coşuri de gunoi, capote de maşini, bănci sau direct pe trotuar, că Rafila şi Arafat, aceşti cavaleri ai apocalipsei economiei româneşti, nu doresc deschiderea teraselor. Spaniolii şi italienii, cei mai loviţi de pandemie, beau vin roşu la terase.

Și Ion Cristoiu are dreptate când se referă la falimentarea intenţionată a economiei naţionale. „Sunt două lucruri care vor frâna reluarea vieţii normale şi care, în România, înseamnă relansare economică. Fiecare zi care trece, întârzierea relaxării vieţii normale înseamnă un dezastru al vieţii economice. Facturile rămân aceleaşi, ele sunt mari nu se suspendă nimic. Nu au venit acum cei cu facturile să execute, dar după 1 iunie vor începe. Şi atunci puterea de cumpărare va fi mică”, a susţinut jurnalistul. Ion Cristoiu spune că vom fi afectaţi cu toţii, dar mai ales micii capitalişti şi a dat exemplul turismul, unde nu avem multinaţionale, ci firme mici, care deţin hoteluri şi pensiuni, sau comerţul. În privinţa educaţiei situaţia din România este un dezastru. Învăţământul online este o distopie, iar discriminarea celor săraci şi a persoanelor cu dizabilităţi este strigătoare la cer. „Școala online” nu e școală, ne informează într-un editorial Bogdan Stanciu. „Folosirea abuzivă, așa acum este evident că impune emitentul Ordinului în situația dată, a tehnologiei se răsfrânge negativ asupra procesului de învățământ, conducând la o scădere a abilităților cognitive și a nivelului școlar. Aceste afirmații sunt susținute de studiile realizate în ultimele două decenii”. În toată Europa, guvernele pun preţ pe educaţie şi au redeschis grădiniţele, şcolile şi universităţile, doar la noi se menţine o vacanţă ilegală care încalcă Constituţia privind dreptul la învăţământ. Danemarca şi Norvegia au deschis şcolile din 20 aprilie, iar restul ţărilor la jumătatea lui mai. Noi românii nu avem nevoie de educaţie, trebuie să rămânem culegători de sparanghel? Economia este legată de educaţie. Să deschidem şcolile şi grădiniţele şi economia va funcţiona, pentru că românii nu mai trebuie să vegeteze în şomaj tehnic, ci vor merge la serviciu, iar copiii lor vor fi educaţi, nu tâmpiţi cu o vacanţă online până în septembrie, care poate duce la orbire mentală şi una fizică, cum avertizează oftalmologii. Tot mai puţine cazuri noi în România, dar restricţiile cresc exponenţial. De ce? Se vrea dictatur?

În starea de alertă am reţinut doar restricţii şi amenzi. Pare că ne îndreptăm spre un socialism de stat; descoperi că românul nu mai este cetăţean, ci contravenient. România devine o prelungire a regimului comunist de factură securistă de dinainte de 1989? Atât de multe restricţii, cele mai multe din Europa care se deschide, încât România se aseamnănă cu provincia Hubei din R. P. Chineză, nu ca un stat democratic, membru U.E. Pentru România se naşte „minunata lume nouă”, în care epocile se împart Ante-Covid şi Post-Covid. Noi am ajuns deja în era Covid 19.84? Obsesia regelementărilor aruncă România într-un blocaj economic şi educaţional fără precedent. Cetăţeanul devenit contravenient. Constituţia României a rămas doar o broşură în arhiva electronică? Deschideţi ţara, apăraţi democraţia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*