Simulanții…

În comunism era o vorbă atribuită celor de pe schelele construcției socialiste: „Noi ne facem că muncim, ei se fac că ne plătesc”. Multe s-au dus, dar această vorbă a trecut granița de la răscrucea noilor vremuri o dată cu îndemnul revoluționar al disidentului Ion Caramitru adresat disidentului Dinescu: „Mircea, fă-te că lucrezi!” Disident vine de la a se dezice, dar de la ce s-or fi dezis cei doi eroi, când îndemunul lor a devenit lozincă națională!? Nu s-au dezis de la nimic, au continuat să simuleze că sunt revoluționari, de atunci toată populația e disidentă, se face că lucrează. Până și Johannis, care a câștigat alegerile cu sloganul „lucrul bine făcut”! Care o fi lucrul bine făcut de el, nici dracu’ nu știe!

Guvern după guvern a dus/duce de râpă țara, făcându-se că lucrează, adică augumentând furturile, căpătuindu-se fără măsură, toți neica-nimeni, toți care au simulat că-s revoluționari sau disidenți, devenid milionari. O pătură nouă de simulanți cum nu și-a imaginat nici vînătorul lor cel mai iscusit, Mihai Eminescu.

Acum se simulază că scapă populația de la înec, de la  coronavirus! Un miliard de dolari, acordat României de UE, este disputat de căpcăunii rapace să raporteze că se iau chipurile măsuri de urgență. Nimeni nu a văzut nici un fel de măsuri, decât de suprafață. Nici măști nu avem, să ne ferim de strănutul vecinului. Doar pustiu pe străzi și în parcuri, popluația fiind lăsată de izbeliște în case, fiecare să se descurce pe cont propriu. Cum s-au descurcat și până acum. Unii mor, mor că trebuie să moară, au boli vechi, dar li se pune pecetea că au murit de Ludcovid (de la Ludovic), fiindcă așa e la modă.

De ce să mori de cancer, e ceva depășit, nu mai e la modă, dar să fii încoronat cu o Coroană, asta da trecere în eternitate. Și totul pe același fundal de fake news. Se raportează în draci cazuri de îmbolnăviri și morți. Înainte de miliard, România era la zero, nu avea cazuri în-coronate (Satana cu cornele lui poate fi văzut și ca un țap care pune coarne la oameni), dar după miliard, au început raportările false. Iar un specilaist în domeniu (Rafila) s-a dat de gol, adică a dat de gol sistemul, a spus că în mod curent în România sunt cam 650 de morți pe zi. Și rămâne să se vadă care sunt morțile normale și cele din cauza lui Ludcovid. Deci raportările sunt total neclare, necinstite, căci amestecă morții sau încurcă morții buni cu morții panedemici! Adică i se atribuie coronavirusului fapte de care el, săracul, nu e capabil, morți care mor din alte cauze! Fac din el Ciuma Pădurii!

Acesta este bancul momentului!

Ca și bancul cu raportarea. De ce credeți că se raportează mai mulți morți și cazuri de îmbolnăvire în Vest decât în Est? Foarte simplu, ca potul mare să se ducă spre ei. De exemplu, România s-a ales cu un miliard de euro ajutor în lupta contra virusului șturlubatic. Dar cât credeți că a primit Franța? 300 de miliarde de euro! Dar Germania? Ohohoho, ilario, 3 000 de miliarde! Mai mult decât a alocat SUA, doar 2 000 de miliarde! Ei, ați văzut, de aia era nevoie de Coronavirus, fiindcă se adunaseră bani mulți și nu se mai știa pe ce pretext să se ducă.

Ați văzut filmul Contagion (2011)? Steven Soderbergh a dezvăluit aceste practici în urmă cu un deceniu. De unde știa el? Jude Law joacă rolul unui ziarist care dezvăluie corupția și interesele din jurul epidemiei, un virus care a produs afaceri de milioane ridicate pe cadavre! De unde a avut Soderbergh astfel de informații care se potrivesc ca o mănușă cu ceea ce se întâmplă azi, când virusul are alt nume, i s-a pus în față o coroană? Sigur le-a luat de la OMS (Organizația Mondială a Sănătății), pe care o acuză de speculații, de afaceri cu fabricile de medicamente. Dezvăluie și afacerile cu măști, și cu vaccinul miraculos, produs la concurență de industriași. Așa cum dezvăluie și condițiile precare din spitale. Parcă ne-a ghicit, fiindcă la noi se spune că focarul principal al îmbolnăvirilor și deceselor sunt spitalele și incompentența medicilor (cazul Suceava). Ferească Dumnezeu să ajungi într-un spital din România! NU mai ieși viu! Totul e monstruos pe vrme de ciumă. E bine să nu ridici capacul, să nu dai perdeaua la o parte. Nu mai există strop de umanitate. Oamenii sunt disperați. Vor să trăiască, iar moartea îi presează. Pentu un vaccin, fac moarte de om. Criza generează violență, dezastre.

Sper să nu ajugem aici. Mai bine să rămânem în sfera întâmplărilor umoristice. Am citit multe glume bune, ceea ce înseamnă că și Corona ne inspiră, are și ea umor. Dar sunt și multe vulgarizări, se face bășcălie de orice, de armată, de biserică, de medici, de politicieni, de familie, de tot. Umorul autentic s-a degradat. Acestea sunt instrrmentele cele mai la îndemână pe care românii le-au folosit întotdeauna pe vremuri de criză.

Dar ce spuneți de sinistra măsură de a li se cânta celor aflați în agonie imnul național!? Asta se face în spitale! Cel aflat între viață și moarte, ca în filmul despre Virginia Woolf (Orele), să părăsească această lume ca Patriot! Până și moartea lui Paul Goma este atribuită coronaviruslui. Oare și lui i s-o fi cântat imnul național? Deși el nici nu avea cetățenie română!

Românii nu se lasă mai prejos de fire, și inventează fără măsură bancuri. Ne năpădesc nu cazurule de morți, ci cazurile de infestare umoristică. Unul zice, „o moarte are omul, dar acum avem două, una veche și una nouă!” Altuia nu-i pasă, „dacă mor, zice, tot trebuie să mor de ceva, iar acel ceva e cineva, cine vreau eu!”. Sigur, un astfel de caz nu are nimic de pierdut, dar sunt oameni care au multe de pierdut, și nu vor să moară din cauza unor neglijențe de serviciu ale guvernării, care își arată acum toate cusuruile. Să nu credeți că ne conduc la groapă alt guvern, altă conducere a țării, alt președinte, alt parlament, alți politruci și servitori ai lor. Sunt aceeași de dinainte de starea de urgență. Aceiași care au dus România în carcera numită „Accesul interzis”. Credeți că așa, dintr-o dată, peste noapte, i-a deșteptat virusul și sunt ați oameni, au devenit deodată capete luminate?

Nu, ei conduc așa cum știu, adică din „lucru bine făcut” (citește coșciuge bine făcute) în lucrul bine desfăcut, adică „next step” spre faliment. Ce era România până acum, nu e nimica, era o țară absurdă, într-adevăr, eu i-am zis suprarealistă, poate și veselă, dar acum e mortuară, funebră. Și să vedeți statistica după coronavirsus! Falimentul general îi paște pe guvernanți, nu pe oamenii sănătoși și raționali, dar și aceștia pot intra în cursa unui șomaj care ne va speria mai mult decât coronavirusul. Din năpastă vor ieși mai prosperi tot ei, ca „îmbogățiții după război”, tot profitorii, cei care au în gheare miliardul de euro de la UE. Ei vor ști cum să ascundă fraudările, fiindcă asta au învățat la școlile înalte pe care le-au absolvit. Mai ales în America. Sunt bine mobilați cu măști de acoperire.

*

Politica simulării s-a văzut și în expresia „lucrul bine făcut”, cum am spus, cu care i-a îmbrobodit Iohannis pe români. Nu vedeți ce lucru bine făcut, că a dus România în prag de faliment. Un lucru bine făcut nu poate fi legat de numele lui, nu-i nici măcar la degetul mic al lui Ceaușescu, iar acum a desfăcut toate porțile contravirusului. Orice modest observator a putut constata că în timp ce chinezii raportau dezastrul de la Wuhan, România era la zero, cu îmbolnaviri și morți. Virusul a cuprins apoi și UE, care a devenit focarul lui, iar în UE se află și România. Și în momentul când Consiliul Europei ne-a trimis un miliard de euro să ne apărăm de ciumă, au și început raportările false să curgă de la București, adică am început și noi să raportăm morți și îmbolnăviri. Ieri am fost la un service IT și meșterul de acolo știa că acum doi ani în România au murit de gripă mai mulți oameni decât acum, de coronavirus. Când nu se lua nici o măsură, stăteam bine, eram în fruntea sănătoșilor, când am primit ajutorul, am început să dăm înapoi ca racul. Adică în timp ce se luau măsuri de izoloare, de ocrotire, de vindecare, cazurile de îmbolnăviri și morți creșteau că acum s-a ajuns la peste poate, ne apropiem de China și Italia!

Aceasta e politica simularii, simulăm și dezastrele, și nenorocirile, numai să le meargă bine unor profitori. Virusul e la ei, ei sunt purtătorii de virus, în frunte cu Ludcovid Orban, Klauscorona Iohannis, de ei trebuie vindecată țara și stopat acest sinistru circ al simultării.

Dacă se întâmpla așa ceva pe vremea lui Ceaușescu, fiți sigur că el raporta minus cazuri, adică raporta cazuri de însănătoșire grabnică, de bolnavi sau medici care au dus bătălia cu virusul și au învins. Ca în vorba populară a bețivului „cui pe cui se scoate”. Din moși strămoși, leacurile băbești i-au ajutat pe romăni și au supraviețuit. Un virus așa de cuminte verifică rezistența la oameni, îi întărește chiar. Și vă dau o veste și mai bună, acest virus cu o coroană în frunte nu este o bacterie vie, este o proteină. Deci el nu poate fi tratat cu antibiotice, ci mult mai simplu, cu o spălare pe mâini, care îl dizolvă. E un virus ușor dizolvabil. Mai ales la căldură. Soarele este dușmanul lui principal, de aceea plimbarea prin parc este leacul. Dar nu avem voie să ieșim din casă!

Sigur, acest virus se manifesta și înainte, și o să se manifeste și după… simularea apocalipsei. Se va manifesta acolo unde nu există higienă. El și toate bolile au drept cauză mizeria. Nu trebuia să vină acum această vizită neanunțată ca să aflăm lucrui elementare. E mai mult ca sigur că acest virus, repet, exista și înainte de a primi un nume, exista de când lumea.

Din simple deducții putem spune că nu mor decât cei bolnavi, care erau atinși de alte boli. Cauza nu este Corona, ci bolile anterioare. De oamenii sănătoși fuge Corona, ei îi place iadul, frigul. În rai, în paradis, nu există o asemenea boală, virusul moare la căldură, la temperaturi înalte, acolo unde stau Adam și Eva, unde stau îngerii și sfinții.

În termeni bisericești vorbind, Dumnezeu i-a dat mână liberă lui Satan și el a semănat virsul ici-colo, unde vedea că e mai slabă cureaua. Și în acest timp, se fac afaceri cu leacul vindecării, cine dă mai mult, cine vinde mai ieftin, ca în filmul Contagion al lui Steven Soderbergh, care a intuit perfect jaful, corupția și simularea interesului pentru oameni. Sigur, în filmul lui, până la găsirea soluției, au murit 28 de milioane de oameni. Numai în America! Acum sunt o nimica, în Europa nu depășesc 25 de mii de morți (acum două zile). Da, dar printre cei 25 de mii nu sunt numai ticăloși, așa cum e regula Satanei, care ne arată că și moartea este benefică, mai triază, mai face curat, ca în poveștile lui Creangă, sunt și oameni nevinovați, sunt și genii. E o mare tragedie să moară un astfel de om.

Până la cifrele holocaustului mai e. Deocamdată, am primit de la Senat știrea că anul trecut „aleșii” au cheltuit pe deplasări și alte surplusuri peste 48 de milioane de euro! Ăsta da virus național! Și cine trage ponoasele? Cine suferă pentru o astfel de gaură în buget? Cine sunt cei amenințați că li se taie din salariu sau din pensii? Ei, nu. Mulți hoți scapă, se ascund sub umbrela virusului. Se acoperă mizeriile cu sloganul că viața are prioritate. Iată unde duce politica simulării. Păi cum să nu cadă leul? Cum să nu fie șomaj? Cum să nu se stingă luminița de la capătul tunelului?!

One Response to Simulanții…