Formarea urgentă a unui guvern de uniune națională

Autoritățile Statului Român au fost surprinse și sunt, în continuare, nepregătite. După instituirea stării de urgență din 16 martie 2020, la teleconferința din 24 martie a.c. cu managerii de spitale, Președintele României Klaus Werner Iohannis a recunoscut că, încă, nu au fost asigurate de către Guvern echipamentele medicale complete de protecție pentru personalul medical din spitale și medicii de familie. Multe dintre echipamentele medicale de protecție urmează să sosească din import, în următoarele săptămâni și luni. În România, nu au fost asigurate teste pentru coronavirus nici măcar pentru fiecare medic și celelalte cadre medicale. Ca urmare, au fost săvârșite numeroase fapte penale prevăzute de Legea nr.319/2006 a securității și sănătății în muncă, dar Parchetul se pare că a intrat în autoizolare. Timp de aproape două luni din acest an, toți liderii partidelor politice parlamentare s-au pregătit pentru alegeri anticipate și au ignorat morțile anticipate provocate de noul coronavirus răspândit pe mapamond cu scopul de a facilita aplicarea noilor reforme înscrise în Super-Memorandumul de la Strasbourg, semnat în perioada 25-29 iunie 2014.

Înainte și după decretarea Stării de urgență în România (în 16 martie 2020) Guvernul Orban, atât cel demis prin moțiune de cenzură cât și cel reinstalat, nu a reușit să-i pregătească pe românii din Țara-Mamă și pe românii de pretutindeni, dar nici economia națională pentru a lupta împotriva pandemiei provocate de COVID-19.

Guvernul Orban nu a asigurat, conform Legii nr.319/2006, echipamentul complet pentru protecția personalului medical, atât în spitale cât și pentru medicii de familie. Dintre persoanele confirmate că sunt bolnave de COVID-19 cele mai multe sunt cadre medicale care nu au fost protejate de către Guvernul României datorită neasigurării echipamentului complet de protecție. Guvernul Orban s-a mișcat cu încetinitorul, în ritm de melc și a reușit să pună bazele unei uriașe crize economice. Au fost închise școlile și zeci de mii de firme. Credincioșii nu mai voie să intre în biserici la slujbe, nici acum în Postul Paștelui. În acest război atipic, combatanții (cetățenii) sunt sfătuiți și obligați să stea în casă, iar cei care participă la înmormântări, botezuri și cununii nu pot să fie în număr mai mare de opt persoane (o cifră arbitrară). În cazul înmormântărilor cifra opt este aleasă în mod absurd. Persoana decedată poate fi condusă pe ultimul drum, cu distanțare socială, doar de cel mult un supraviețuitor din familia sa. Ceilalți mascați sunt cei patru gropari, preotul, cântărețul și șoferul (căruțașul) de la pompe funebre.

Aproape, oricine știe că izolarea în casă nu este un medicament! Cât va dura izolarea, distanțarea socială și criza economico-financiară în România?  Nu se știe. Deocamdată, se face trimitere doar la numărul de scenarii.

În fața acestei situații fără precedent, se impune:

– Să fie format, de urgență, un Guvern de Uniune Națională cu reprezentanți din toate partidele politice parlamentare. În această perioadă a pandemiei cu COVID-19 trebuie să dispară pozițiile false ale politicienilor care s-au plasat, cu schimbul, la Putere și în Opoziție. Coronavirusul nu le recunoaște aceste poziții. Guvernul are datoria, împreună cu Președintele țării, să elaboreze rapid și să prezinte spre dezbatere și aprobare în Parlament un Program Național pentru ieșirea României din criza provocată de coronavirus. În acest Program Național trebuie stabilite: obiectivele; termenele de realizare; resursele financiare asigurate; responsabilii pentru îndeplinirea lor.

– Parlamentul să își reia activitatea în plen, cu toate măsurile de protecție care trebuie luate împotriva coronavirusului. Parlamentul să adopte, în regim de urgență legile necesare pentru ca Guvernul să poată: să câștige războiul cu COVID-19, inclusiv prin redeschiderea celor 70 de spitale închise de Regimul Băsescu-Boc; să susțină financiar firmele românești; să asigure intrarea în normalitate a întregii activități economice și sociale; să poată trece la reindustrializarea țării și la valorificarea uriașelor bogății naturale ale Poporului Român în Interes Național, prin contracte de împărțire a producției.

– Guvernul României să sprijine rapid fabricarea vaccinului împotriva COVID-19 care a fost inventat de fapt la Onco Gen Timișoara de către o echipă de specialiști condusă de Prof.univ.dr.Virgil Păunescu. Acest vaccin este folosit cu succes în China și a contribuit la stoparea pandemiei de coronavirus.

– Guvernul României să asigure testarea gratuită a tuturor cetățenilor români pentru a stabili care sunt infectați cu coronavirus și care trebuie să fie internați pentru tratament. Se știe că, unele țări au trecut deja la testarea gratuită a cetățenilor acestora.

– Din rezerva valutară a Poporului Român, de circa 35 miliarde euro, aflată în administrarea Băncii Naționale a României să fie puse la dispoziția Guvernului șapte miliarde euro pentru susținerea Programului Național pentru ieșirea din criza provocată de coronavirus și trei miliarde euro să fie alocate pentru CEC Bank în vederea acordării de credite cu dobândă subvenționată de Guvern pentru agenții economici și persoanele fizice.

– Să fie cerut sprijinul Chinei și al Marelui Popor Chinez, frate cu Poporul Român, pentru câștigarea rapidă a războiului cu coronavirusul, pentru reindustrializarea țării noastre și pentru modernizarea infrastructurii. România poate contracta împrumuturi avantajoase de la Republica Populară Chineză.

– Să solicite și să încerce să obțină ajutoare nerambursabile din partea Uniunii Europene. Până acum, în timpul pandemiei cu coronavirus, mai marii Uniunii Europene s-au autoizolat și nu au fost capabili să dea, nici măcar, sfaturi țărilor și popoarelor din U.E. În războiul împotriva coronavirusului, Uniunea Europeană a eșuat în a demonstra  solidaritate și sprijin pentru cetățenii europeni. Despre ajutoarele concrete din partea Uniunii Europene pentru cei bolnavi și stoparea răspândirii COVID-19 încă nu s-a aflat nimic. În schimb, China, Federația Rusă, Coreea de Sud și Cuba au trimis echipamente, medicamente și specialiști în Italia, țara cea mai lovită din Europa de această pandemie.

Un răspuns la “Formarea urgentă a unui guvern de uniune națională”

  1. IO...gerules spune:

    Domnule Funar,etalon de primar al Romaniei,in scumpa noastra Romanie,Nime-n lume nu ne stie,Totu-i luat in bascalie,Totu-i pus pe nasalie,Sugrumat e tot cu voiosie.Unitatea nationala a romanilor este,aha …analizata,studiata acum de foruri competente,cu scopul dea nu se realiza vreodata tovarasi…Ca unitatea romanilor/Este moartea canilor,/Canilor turbati si fiare /Peste-a neamului nost hotare/Rataciti si-nfometati/Au gasit aici cazare/Bautura si mancare/Si-au format ghetouri frate/Prin orase si prin sate/Ca nu mai poti strabate/Spre lumini,spre libertate.

Lasă un răspuns