Pensiile speciale, același joc politic…

Pare că, totuși, pensiile speciale nu vor fi desfiinţate, iar proiectul de lege propus de liberali nu schimbă nimic din esenţa sistemului de beneficii al celor care beneficiază de acest privilegiu de a se pensiona la 45 de ani pe sume „nesimţite”, fără respectarea contributivităţii. Propunerea unei noi legi privind pensiile speciale este doar un joc politic la care sunt complici toate forţele politice din parlament. Nu se pot desfiinţa acestea, pentru că România este prizonieră „sistemului pensiilor speciale”, care promovează partide şi legi conform propriilor interese pecuniare? Noua lege a pensiilor speciale lasă magistraţilor şi militarilor (plus servicii secrete) intacte privilegiile financiare şi cele de pensionare prematură la o vârstă în care se pot distra în vacanţe şi vile de lux.

Ceilalţi români vor plăti factură acestor distracţii, fără nicio normă de contributivitate, iar această discriminare în societatea românească dintre cetăţenii români nu deranjează CNCD, o altă creaţie a sistemului de pensiilor de lux? România trăieşte o inechitate socială şi un sclavagism modern. După ce s-a văzut preşedinte, Klaus Iohannis s-a sucit şi a declarat presei conform piesei de teatru a lui Caragiale: „Ori să se revizuiască, primesc! dar sa nu se schimbe nimica”.. Pensiile speciale rămân. Doar trei la sută din acestea vor fi anulate, cele ale magistraţilor, militarilor şi secreţilor, care reprezintă 97 la sută din sistem, rămân intacte.

Există două categorii de cetăţeni în România: cei cu privilegii şi beneficii opulente şi cei condamnaţi să muncească toată viaţa pe nimic şi care ies la pensie la 65 de ani pe sume mizere. Mai mult, dacă magistraţii şi secreţii se pot pensiona la 45 de ani cu pensii de lux, celorlalţi cetăţeni li se pregăteşte vârsta de pensionare la 70 de ani, ca să aibă cine munci pentru „sistemul pensiilor de lux? Premierul Ludovic Orban a făcut marți mai multe declarații legate de creșterea vârstei de pensionare, în contextul interzicerii cumulului de pensie cu salariu, în sectorul angajaților publici. El consideră că ar trebui crescută vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajaţi.

Deci tot cei cu pensii minuscule trebuie să plătească factura pensiilor speciale? Sigur, că la 70 de ani, tot mai puţini români se vor mai putea bucura de pensia mizeră primită de la stat, pentru că se va ieşi pe cale…naturală din sistem: Ghinion! Liberalii, ca și cei de la USR, susțin că elimină pensiile speciale, cu excepția celor care sunt cele mai numeroase – ale procurorilor și judecătorilor, ale ofițerilor de la Ministerul de Interne, al Apărării, precum și ale celor din serviciile secrete. Aceștia beneficiază de alt sistem de calculare a pensiilor, la care pensia depășește contribuția la fondul de pensii.Aceste categorii mai beneficiază și de limită de vârstă, de 40-45 de ani. În cazul pensiilor magistraților, guvernul vrea doar să amâne, nu să și anuleze, posibilitatea ca judecătorii și procurorii să iasă la pensie la 40 de ani.Judecătorul Cristi Danileț, beneficiar al sistemului, a dat o declaraţie sinceră în contextul în care deputații din Comisia de Muncă au amânat, marți, pentru luna februarie votul asupra unor proiecte PNL și USR pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Există o decizie a Curții Constituționale încă din perioada 2009 sau 2010, prin care s-a stabilit în mod nediscutabil faptul că nu pot fi eliminate pensiile speciale sau mai exact pensiile de serviciu pentru magistrați și militari. Peste decizia aceasta a Curții nu se poate trece nici cu vreo Hotărâre de Guvern, nici cu vreo lege a Parlamentului”. În privinţa sistemului de pensii, fără adoptarea contributivităţii şi foarte discriminatorie, România trăieşte un neosclavagism social care are legătură cu Africa, nu cu UE. Până la o nouă revoluţie, acest sistem inechitabil de pensii speciale nu va fi desfiinţat. Ciudat că toţi actorii politici, presa sau formatorii de opinie s-au sucit după alegeri, dovedind demagogie electorală. Câţi dintre agitatori sunt informatori? Nimeni nu se mai arată indignat, că noua lege a pensiilor speciale nu schimbă de fapt nimic, fiind o cacialma, un joc de imagine. Punct. De ce? Răspunsul îl ştiţi şi voi. România a devenit o anexă din spate a „sistemului de pensii speciale”?

One Response to Pensiile speciale, același joc politic…

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *