Paradoxuri?!…

Scena politică din Republica Moldova se aseamănă cu un roman din Kafka. Stat eșuat, care trebuia să facă unirea cu România în 1991, Republica Moldova a ales recent prin nomenklatura sa coruptă concubinajul germano-rus, care controlează de fapt decizia politică de la Bruxelles. La Chișinău s-a ajuns ca Blocul ACUM, considerat pro-european, să se alieze la guvernare cu pro-rusul socialist, președintele Igor Dodon, ca să scape țara de oligarhul Plahotniuc, ce făcea afaceri absolut cu toți, de la București, la Bruxelles sau Moscova. Pentru înlăturarea acestui oligarh protejat de serviciile secrete din România s-au aliat Berlinul, Washington-ul și Moscova. În Republica Moldova s-a ajuns să nu mai existe mișcare unionistă. Aceasta a fost înghițită de mișcarea pro-europeană, totul cu complicitatea politicienilor de la București finanțați de corporații și influențați de ambasadele străine.

La Chișinău am asistat la o „revoluție a ambasadelor”, care au impus Republicii Moldova ca la o subcolonie africană, un guvern pro-european, aliat cu oamenii Moscovei. În realitate pro-european la Chișinău înseamnă aservirea și executarea intereselor germane care controlează UE, în complicitate cu Moscova. Mișcarea pro-unionistă a fost demantelată și absorbită în mișcarea pro-europeană la insistențele Bruxellului controlat de Berlin. Germania nu are nevoie de o România Mare, ci de o țară fărâmițată după modelul fostei Iugoslavia. Berlinul, care în ultimii 5 ani și-a triplat afacerile cu Moscova și depinde de gazul rusesc prin conducta nordică a reușit să convingă Rusia să fie părtașă la schimbarea de regim de la Chișinău. Această schimbare de regim s-a făcut fără înștiințarea României și împotriva Bucureștiului, deși marionetele/pionii puciului sunt cetățenii români Maia Sandu și Andrei Năstase. S-a reușit ca Berlinul și Bruxellul la înțelegere cu Moscova să scoată definitiv România din teritoriu românesc de dincolo de Prut pentru a se satisfice interesele Angelei Merkel și ale lui Putin. E ciudat cum în ultimii ani politicienii pro-germani de la București au voie să vorbească doar de o Republică Moldova în UE, nu unită cu România. Astăzi s-a realizat viziunea germană asupra Europei de est, un condominium Berlin-Moscova.

România rămasă izolată în discursul anti-rusesc din 2014 a scăzut la extrem relațiile economice, culturale și politice cu Rusia în timp ce Germania, Austria sau Parisul și le-au triplat. Ciudat? La Chișinău în loc să se spună de unirea cu România se vorbește de pro-europenii Maia Sandu sau Adrian Năstase. În realitate pro-european la Chișinău este pro-german, de fapt pro-rus, adică un fel de wurste cu parfum de gaz rusesc. Pentru nomenklatura coruptă de la Chișinău satisfacerea personală pentru interesele ruso-germane este mai mare decât idealul unirii de la 27 martie 1918. Bucureștiul subordonat intereselor Berlinului și Bruxellului a uitat de idealul unirii României cu Republica Moldova. Liderii noștri sunt prea slugarnici ca să vadă dincolo de burta propriilor interese. SRI și SIE, ca de obicei, par că sunt depășite de situație pentru că văd lucrurile doar prin prisma amplasată de Berlin? În acest război hibrid împotriva României, Germania și Rusia au câștigat la Chișinău. A fost o victorie de etapă a lui Putin cu mâna generoasă și lacomă după resurse a Berlinului. Paradoxal, Republica Moldova este condusă de cetățeni români care nu doresc unirea acestui pământ românesc cu România. Cine îi va trage oare la răspundere, pentru că au depus jurământul pe constituția noastră? Vă spun eu: nimeni! Nu are cine. La București locurile cu patrioți din fruntea țării sunt vacante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*