România, Grădina Maicii Domnului, și planul eșuat al maghiarimii politice!

Cu 20 de ani în urmă, primul Papă care a vizitat o țară ortodoxă a fost Papa Ioan Paul al II-lea. Acest Papă a fost un apostol al Adevărului și al libertății. Se știe că, în ziua de 7 mai 1999, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat că România este „Grădina Maicii Domnului”. În ziua de 12 mai 1999, în Piața Sfântului Petru de la Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea a spus, din nou, că  „România este Grădina Maicii Domnului”. Apoi, a recitat în Limba Română, poezia „Rugăciune” de Mihai Eminescu.

Pe parcursul recentei vizite în România, Papa Francisc a repetat că „România este Grădina Maicii Domnului”. Acest Adevăr susținut și de Papii de la Roma ar trebui să fie înscris în cărțile de Limba Română, Istorie și Geografie, în legislația în domeniul turismului. De asemenea, este necesar ca brandul de țară să fie: „România este Grădina Maicii Domnului”. Guvernul României are șansa și poate adopta rapid, printr-o Ordonanță de Urgență, acest brand de țară, care nu poate fi comparat cu frunzulița unei doamne.

După vizita Papei Francisc în România, românii din Țara-Mamă și românii alungați pretutindeni au apreciat, cel puțin, următoarele Adevăruri: buna organizare din partea autorităților Statului Român, a Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii Greco-Catolice, Bisericii Catolice din România; instituțiile de forță ale Statului Român și-au făcut datoria și au dejucat planurile Ungariei, U.D.M.R. și Bisericilor Catolice Maghiare pentru vizita Suveranului Pontif la Șumuleu-Ciuc, chiar dacă la Jandarmerie și Poliție există un minus de 40.000 de cadre. Papa Francisc a fost ajutat să înțeleagă capcana pe care i-au pregătit-o autoritățile de la Budapesta, la Șumuleu-Ciuc, în legătură cu beatificarea antiromânului episcop Marton Aron și citirea de către premierul Ungariei a Declarației de autonomie a Ardealului și alipirea acestuia la Ungaria. Încă nu sunt cunoscute personalitățile din conducerea Bisericii Ortodoxe Române și a Guvernului României care l-au convins, în ultimul moment, pe Papa Francisc ca să renunțe la programul pregătit de Ungaria și U.D.M.R. pentru vizita sa la Șumuleu-Ciuc.

Planurile autorităților de la Budapesta pentru vizita Papei Francisc la Șumuleu-Ciuc, în ziua de 1 iunie a.c., au eșuat aproape în totalitate! Atfel, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă și mai mulți miniștri, președintele Ungariei, Janos Ader, a fost prezent cu soția sa, dar ca pelerini, premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a supărat pentru că i s-a interzis să citească Declarația referitoare la alipirea Ardealului la Ungaria și i-a abandonat pe catolicii maghiari adunați la Miercurea-Ciuc. Unul dintre vice-premierii Ungariei a mai rămas câteva zile în Ardeal și împreună cu autoritățile locale U.D.M.R. din județul Harghita au pus la cale închiderea cimitirului din Valea Uzului pentru ca românii să nu poată depune flori de Ziua Eroilor, în 6 iunie a.c., la monumentul și crucile eroilor căzuți pentru eliberarea Sfântului Pământ Românesc de sub ocupația Ungariei.

În plus, cuvântarea Papei Francisc a fost tradusă în Limba Română și, apoi, în limba maghiară, Papa Francisc a acceptat solicitarea autorităților Statului Român și a refuzat să îmbrace veșmintele care aveau înscrise în limba maghiară mesajul: Să mergem împreună” și Ferenc Papa. Autoritățile de la Budapesta nu s-au putut abține și i-au maghiarizat numele Papei Francisc. În aceste zile, parlamentarii U.D.M.R. solicită să fie anchetat și pedepsit generalul Pahonțu Lucian, șeful Serviciului de Protecție și Pază (S.P.P.) care nu a permis să apară pe veșmintele Papei Francisc texte în limba maghiară.

În urma controalelor corporale făcute de jandarmii și polițiștii români, pelerinii catolici maghiari au reușit să treacă și să fluture doar două drapele ale Ungariei și o cârpă secuiască. Primarul U.D.M.R. din Miercurea-Ciuc a refuzat să poarte eșarfa cu tricolorul românesc. La Iași și la Blaj primarii au purtat cu mândrie eșarfa tricoloră, iar pelerinii au fluturat tricolorul românesc, în mii de exemplare.

Dar cel mai important, spre sfârșitul liturghiei de la Șumuleu-Ciuc, când corul a început să cânte imnul Ungariei, Papa Francisc s-a ridicat de pe scaunul său și a plecat, iar coriștii au amuțit.

Provocările și acțiunile Ungariei și U.D.M.R. împotriva Poporului Român și a integrității teritoriale a României vor continua și se vor intensifica, mai ales, până la centenarul Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*