Până unde trebuie să se întindă toleranţa noastră faţă de intoleranţii huno-ungro-maghiari?

De câteva decenii bune s-a pripăşit şi la noi consoarta toleranţei: „CORECTITUDINEA POLITICĂ”, care promovează un nou curent de gândire, mai bine spus de negândire, fiindcă atentează la majestatea divină a CUVÂNTULUI, la înţelepciunea gândirii străbune, la claritatea, limpezimea, frumuseţea şi muzicalitatea LIMBII ROMÂNE, schimbând dicţionarul de definire, pervertind cuvintele, atrofiindu-le esenţa, schimonosindu-le semantica.

Aşadar, impunerea Toleranţei prin etică, prin lege, prin moravuri, prin Comunitatea europeană, prin acorduri diplomatice bilaterale, prin noile zeităţi, s-a ajuns pur şi simplu la descreştinarea Creştinismului ortodox naţional, inversându-i toate valorile, alterându-le percepţia, răsturnând ierarhia lor, astfel ca totul să devină non sens, precar, superficial, artificial, imoral, inuman, haos, violenţă, minciună, mistificare, manipulare, ştergerea memoriei, ură, tulburări, învrăjbiri, crime, pogromuri, genociduri, profanări, sacrilegii, atrocităţi.

Întrebare: Până unde trebuie să se întindă Toleranţa românilor ortodocşi faţă de intoleranţii „fraţii lor”, huno-ungro-maghiari?!? Răspuns: Cred că până acolo unde se vor sfârşi atrocităţile, crimele, profanările, sacrilegiile, genocidurile, pogromurile, blasfemiile, urgiile lor !

Pe altarul toleranței  au fost puse sute de mii de victime ale discriminării românilor umiliți, jigniți de chiriașii maghiari, sau mai nou secui,  care nu vor să înțeleagă că niciodată chiriașul nu poate dobândii drepturile proprietarului chiar dacă știe să țipe sau să șantajeze contextul vremelnic politic al României!

Este incredibilă obrăzbicia maghiarilor-secuilor de a dezgropa amintirile dureroase ale românilor tocmai în perioada în care întreaga societate românească este extrem de activă și sentimentul revoltei față de orice formă de nedreptate este mai prezent ca niciodată! Indiferent de preferința politică, situația integrității teritoriale a României sau readucerea în dezbaterea publică a perioadelor de eroism și jertfă a generațiilor care au dat sacrificiul suprem pentru a păstra ființa națională românească,  va avea un singur rezultat : unirea tuturor românilor în apărarea idealului național! Riscul major este acela de a  ne întoarce la adevărul istoric!

Iertarea este atributul creștinului ortodox dar asta nu înseamnă că trebuie să uiți adevărul istoric pentru că există riscul să ajungi să-l retrăiești cu și mai mare intensitate! Adevărul acesta păstrază atrocităţile maghiare comise asupra românilor după Dictatul de la Viena.

În Ardealul de Nord, în perioada 30 August 1940 – 1 Noiembrie 1941 şi între 1943-1944, s-au comis  bestialităţi  de către huno-ungro-maghiari reliefate de multe surse oficiale sau memorialistice: 919 omoruri, 126 schingiuiri, 4.126 bătăi, 15.893 arestări, 124 profanări, 78/ 447 devastări colective şi individuale; 315 români internaţi în lagărul Puspokladany; înfiinţarea de lagăre la Someşeni şi Floreşti; expulzări în masă între 1940-1944; între 1 Septembrie 1940 – 1 Decembrie 1943 au fost expulzate 218.919

ANUL 1940: 7 Septembrie, în satul Mihai Bravu-Bihor au fost împuşcaţi 22 de ţărani între care doicopii; 8 Septembrie, în satul Ciumărna-Sălaj, au fost ucise 11 persoane; 8 Septembrie, în comuna Nuşfalău, au fost ucişi nouă bărbaţi prin înfigerea baionetei în inimă; 9 Septembrie, în Zalău au fost omorâţi 27 de români; 9 Septembrie, în Trăznea au fost ucişi un grup de copii, 87 români şi șase evrei; 10 Septembrie, au fost ucişi la Huedin protopopul Aurel Munteanu şi poliţistul Gh. Nicula;  14 Septembrie, în Marca-Sălaj au fost împuşcaţi șase români, trei slovaci şi doi evrei; 14 septembrie, la Ip au fost omorâţi 157 de români; 15-16 Septembrie, în Breţcu-Covasna au fost ucişi trei fii ai familiei Boldea; 16 Septembrie, în comuna Hălmăşd, au fost omorâţi trei români; 16 Septembrie, în Cosniciu de Sus, sunt omorâţi 11 români; 17 Septembrie, în aceeaşi comună au fost omorâte familiile Maticec, șapte membri între care un prunc de cinci luni şi cea a lui Tipănuţ, trei membri; 18 Septembrie, la Camăr, sunt omorâţi șase români; 20 Septembrie, a fost masacrată familia preotului Bujor, opt persoane + servitoarea maghiară, cantorul, soţia, învăţătorul, soţia, fiica şi soacra, din ordinul expres al contelui Albert Wass şi al tatălui său; 22 Septembrie, la Sucutard-Cluj, sunt ucişi doi români şi treievrei; în tot judeţul Sălaş au fost masacraţi 477 de români; Octombrie 1943, la Suciu de Sus-Someş, sunt împuşcaţi doi români; începutul lui Septembrie-1944, Ţaga, omorâţi patru români, Mărăşeşti trei români, Oroiu doi români, Răchitiş-Harghita masacraţi șapte bărbaţi, șapte păstori, trei localnici şi o fată de 16 ani; 8 Septembrie, la Ozd-Mureş, sunt omorâţi doi ciobani; 15 Septembrie, au fost deportaţi un mare număr de români în marş de la Jibou spre Budapesta, între ei murind tatăl actorului Ovidiu Iuliu Moldovan şi părintele Micu de 80 de ani; 23 Septembrie, la Gădălin-Cluj, sunt omorâţi doi români; 24 Septembrie, în Turda, au fost ucise 18 femei cu copiii lor cu tot; 29 Septembrie 1944, în satul Tărian au fost ucişi 15 români; 10 Octombrie 1944, la Prundul Bârgăului, au fost împuşcaţi opt români; toamna anului 1944, în Sărmaşu-Mureş au fost ucişi 126 evrei, iar un mare număr de români torturaţi şi deportaţi. (Apocaliptica, colecţie prezentată de Dan-Silviu Boerescu, vol. VIII, Istoria nespusă a războaielor şi conflictelor interetnice din România modernă. Ed. Integral, Bucureşti-2019, p. 81-98)

Sunt doar o mică parte din ceea ce au îndurat românii ardeleni de la chiriașii lor huno-ungro-maghiari. Până la 30 August 1940, în Ardeal existau 1.666 de şcoli generale cu predare în limba română şi 67 unităţi de învăţământ: liceal, profesional şi superior. Între 1941-1942 au mai rămas 792 de şcoli şi un liceu. După sfârşitul războiului a urmat judecarea criminalilor de război. Tribunalul Poporului în Ardealul de Nord şi filialele sale au judecat 481 persoane vinovate de: crime de război, de pace şi împotriva umanităţii, astfel: 370 unguri, 83 germani, 26 români şi doi evrei. Altă instanță, Tribunalul din Cluj s-a pronunţat cu următoarele condamnări: 100 capitale, 163 sentinţe de închisoare pe viaţă şi alte sentinţe destul de grele. „Edificator este faptul că, din totalul de 72 de criminali maghiari (52 din Ungaria şi 20 din Ardeal), condamnaţi la moarte de instanţa din Cluj, absolut toţi au fost judecaţi în contumacie. (ibid., p. 98)

Între huno-ungro-maghiarii din România şi românii care, aproape nu mai au o Românie a lor, nu există din partea primilor noţiunea de ÎNŢELEGERE, CONVIEŢUIRE, DIALOG, COMUNICARE!

Există doar: AMÂNARE, AŞTEPTARE, GUVERNARE, PROVOCARE, INVADARE… din partea iredentiştilor şi COMPROMIS, CEDARE, PREDARE sau U.D.M.R. (UMILINŢĂ, DEZERTARE, MANIPULARE, RUŞINE) din partea politicienilor demagogi şi a politrucilor noştri parveniţi. ÎN ŢARA NOASTRĂ, NU SE POATE STA și NU VOM STA ÎN GENUNCHI DECÂT ÎN FAŢA CRUCII lui DUMNEZEU, a MAICII DOMNULUI, a MAMELOR NOASTRE, a EROILOR, MARTIRILOR şi SFINŢILOR NOŞTRI care au păstrat veşnicia şi nemurirea Neamului Românesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*