La început de drum, cu „Românii Pentru România”!

– interviu cu doamna Cristina Dana Preda, fondatoarea Partidului Români Pentru Români

În pesiajul monoton al partidismului ocupat de către mercenari profesionalizați, au apărut și câteva partide noi în căutare de identitate și notorietate, care încearcă să se bată cu formațiunile guliverice care au reușit să confiște, să domine și să  uselizeze (!) viața social-politică și destinul României postdecembriste. Cel mai recent înregistrat este Partidul Români Pentru România – PRR, prin care consemnăm prima ieșirea la rampa  politică a unei femei politician în peisajul masculin al zgomotoșilor zmei și feți frumoși misogini din povestea ultimului sfert de veac politic al României.

– Cum vă poziționați în acest perisaj politic?

– Cred că nici unul dintre noi, românii, nu credeam că la aproape 30 de ani de la revoluție, scena politică se va dovedi atât de dezamăgitoare. S-a ajuns în situația în care toate partidele, indiferent de orientare, să pactizeze și să formeze o castă care slujește exclusiv pentru îmbogățirea personală. Cu foarte puține, exceptii, au lucrat în toți acești ani pentru a-și întări pozițiile, pentru a delimita o clasă politică format doar din grupuri de interese, atacând orice inițiativa de a construi alternative, denigrând și infiltrând cu personaje pregătite special pentru a compromite pe oricine le stătea în cale sau care nu se asocia „frăției” lor.

– „Frăție…?!” Interesantă formularea plastică pe care o folosiți cu generozitate ca să nu spuneți „mafie”… Să înțeleg faptul că, totuși, oamenii au început să perceapă clasa politică drept o un clan bine sudat?

– Mai mult ca sigur. Domnii politicieni de meserie nu au crezut va veni vremea ca românii să  înceapă să își dea seama de intențiile lor, de manipulările pe care le practică, de obiectivul de a ține închisă scena politică doar pentru ei, pastrându-și astfel zonele de influență în toate domeniile economice. Ca urmare, apar partide noi care  încearcă să demonstreze că românii nu cedează lupta cu mafia politică, și, una dintre aceste formațiuni,  este Partidul Români Pentru România.

– Sunteți de acord că un partid nou se confundă adesea cu fondatorul, tot așa cum, uneori, fondatorul ajunge să fie devorat de propriul partid? Care ester orientarea ideologică a formațiunii pe care ați fondat-o?

– PRR este un partid de dreapta, în fază de constituire, un partid care a prins viață prin glasul celor care au înțeles că neimplicarea noastră este exact ceea ce convine  actualei clase politice, iar răspunsul promt și elanul pe care îl resimt membrii PRR vine tocmai din dorința de a schimba această stare de fapt.

– Ați putea descrie peisajul politic, social și economic al prezentului pe care îl traversăm și în care ați apărut ca partid de dreapta?

– Atât trecutul cât și prezentul politic românesc este, din punctul nostru de vedere, în total dezacord cu ceea ce ar trebui să însemne o clasă politică civilizată, evoluată, dedicată strict obiectivelor de țară. Nimănui nu pare să îi pese că românii mor prin spitale din lipsa  aparaturii și a medicamentelor, că spitalele stau să se prăvălească peste bolnavi, că învățământul actual este capabil doar să producă șomeri și analfabeți, că protecția socială este aplicată pe alte criterii decât cele care ar trebui să fie, că mor oameni pe șosele în accidente teribile din lipsa autostrăzilor, că pensionarii numără fiecare leu pentru a-și putea plăti medicamentele în timp ce „domnii” beneficiază de pensii speciale, că pădurile dispar ca nălucile, că se golesc satele, comunele și orașele deoarece oamenii sunt nevoiți să plece în străinătate pentru a găsi un loc de muncă. Grija mare, constatăm cu toții, este să își fabrice legi și ordonanțe speciale pentru a se proteja pe ei și averile lor ilicite.

– Totuși, de unde provine baza vie, umană care vi s-a alăturat și care este calea de comunicare dintre nucleul de inițiativă și simpatizanți?

– Partidul acesta, paradoxal, este o creație care a pornit pe rețeaua de socializare Facebook și este format din oameni care se cunosc de ani de zile, care au fost și sunt interesați de politica românească, chiar dacă nu au activat vreodată în vreun partid.

– Să înțeleg că acceptați doar persoane apolitice, fără trecut politic?

– Nicidecum, partidul nostru rămâne deschis, chiar ni s-au alăturat și oameni care au fost membri de partid în eșaloanele inferioare, oameni de care partidele s-au folosit și apoi  i-au aruncat la gunoi  pentru a face loc celor care plăteau gras. Sunt oameni care au înțeles și au constatat pe pielea lor cum clasa politică se vinde grupurilor de interese, oameni care caută normalitatea atât în viața de zi cu zi, în nivelul de trai al populației, dar și la nivel de comportament politic.

– Care este ritmul de creștere a numărului de membri și susținători având în vedere lehamitea românilor față de politicianism?

– Venirea alături de PRR  în număr neașteptat de mare, convingerea și determinarea membrilor noștri au făcut ca, la nici două  luni de la lansarea ideii de a forma Partidul Români Pentru România, să avem deja filiale înTimișoara, Arad, Brașov, Vâlcea, Argeș, Ialomița, Caraș Severin, Sibiu, Sighișoara, Oradea, Suceava, Botoșani, Constanța, Iași, Teleorman, Sectoarele Bucureștiului și în unele țări din diaspora.

– Este impresionant „magnetismul” dumneavoastră de a atrage românii de bună credință într-un partid nou tocmai în aceste timpuri de dezamăgire și neîncredere.

– Nici mie nu îmi vine să cred cât de receptivi sunt și dispuși să ni se alăture  confrații noștri.  Practic suntem în etapa de formare de filiale în toate județele țării și îi așteptăm alături de noi pe toți cei care se regăsesc în principiile și modul de comportament politic al PRR. Pe ceilalți, pe cei sceptici sau din taberele consacrate, îi rugăm frumos să se abțină sau să meargă la partidele care practică  plini de succes, de aproape 30 de ani, politica dâmbovițeană, mârlănia, aroganța, trădarea, dezinteresul față de problemele țării și asocierea cu persoanec care sponsorizează partidele la schimb cu oneroase contracte cu statul. Toată lumea și-a dat seama de matrapazlâcurile din politica românească și de aceea a venit timpul să spunem răspicat „Stop și de la capăt!”

– Vă referiți, desigur, la o resetare de țară, la un nou început pentru națiunea română. Vă urez succes și, așa cum v-am sugerat la telefon, nu ezitați să folosiți publicația noastră drept una dintre rămpile de lansare a mesajelor, communicatelor  și materialelor informative despre activitatea și dezvoltarea Partidului Români Pentru Români.

– Vă mulțumesc și mulțumesc cititorilor bătrânei și primitoarei gazete Națiunea!

4 răspunsuri la “La început de drum, cu „Românii Pentru România”!”

  1. Matei Dorin spune:

    Frumos ! De astfel de oameni si partide are nevoie natiunea nostra !

  2. IO...gereules spune:

    Doamne ajuta/
    Plang padurile si muntii
    Plang paraginile-sate
    Plang copii,plang caruntii
    Plang orasele tradate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*