Născută la Brăila, pe 2 decembrie 1983, Corina Grigoraș caută să își ostoiască pasiunea de a cerceta firea umană în adâncimile sale, dar și să studieze în amănunțime tainele economiei de piață aflată în plină formare și la noi. Așa că, după terminarea liceului, pornește spre capitală și în perioada anilor 2002–2005 o găsim studentă la Academia de Studii Economice (SELS engleză, București).
Tainele economiei se dovedesc prea grele (sau prea ușoare) pentru ea și astfel, tânăra Corina Grigoraș, după ce urmărește viața culturală a Bucureștiului pe care îl bate pas cu pas, se pregătește asiduu și cu elan se prezintă la examenul de admitere de la Facultatea de Teatru, specializarea Artele Spectacolului (Actorie) din cadrul Universității Spiru Haret din București. Aici, odată declarată admisă, este repartizată la clasa profesorilor Adriana Piteșteanu și Vlad Rădescu. Având o fire energică și neliniștită, în timpul facultății primește roluri importante din dramaturgia națională și internațională, precum: Ifigenia din piesa „ Ifigenia în Aulis” de Euripide, Ana – într-o dramatizare după „Moara cu noroc” de I. Slavici, Agnes din piesa „Școala nevestelor” de J. B. Moliere, Zița din piesa „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, Varia din piesa „Livada de vișini” de A. P. Cehov,
Beatrice din piesa „Mult zgomot pentru nimic” de W. Shakespeare, Corina din piesa „Jocul de-a vacanța” de M. Sebastian, Lucia Felicia Popescu-Hrisanide din piesa „Interesul general” de A. Baranga, Mița Baston din piesa „D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, Katarina din piesa „Îmblânzirea scorpiei” de W. Shakespeare și altele. Odată cu examenul de licență pe care îl susține, aude de istoria minunată a unui teatru de provincie cum nu a mai fost altul, respectiv Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Află că acolo, după anul 1958 au jucat mari actori precum Leopoldina Bălănuță, Florin Piersic, Dumitru Chesa, George Motoi, Horațiu Mălăiele, Maia Morgenstern, Virgil Ogășanu, Ileana Stana Ionescu, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, Oana Pellea și mulți, mulți alții și își dorește să se afirme pe acestă scenă vrăjită. Pornește spre teatrul apărut la o floare de colț sub dealul Pietricica și este acceptată, după ce susține un concurs, în cadrul colectivului artistic al acestui teatru de poveste.
Aici se dedică scenei cu toate energiile sale, interpretând diferite personaje, ca: Maria în spectacolul „Eu te iubesc, eu te omor!” de Sorin Oros (regia Tudor Tăbăcaru), Velvetsia în spectacolul „Cu dricu’ la nuntă” de Hanoch Levin (regia Louise Dănceanu), Corina în spectacolul „Karaoke” (creaţie colectivă, regia Alexandru Dabija), Amy în spectacolul „Tape” de Stephen Belber (regia Răzvan Muraru), O femeie de peste şaizeci de ani (nepoata, o asiatică, furnica, băcanul) în spectacolul „Dragonul de aur” de Roland Schimmelpfennig (regia Cristian Ban), Sonia și Fata din spectacolul „Subpământeanul” de Hristo Boytchev (regia Tudor Tăbăcaru), Babă spurcată la gură în spectacolul „O…ladă” creație colectivă după Ion Creangă (regia Alexandru Dabija), Însoțitoarea Phaidrei în spectacolul „Hippolytos” după Euripide (regia Horațiu Mihaiu), Irina şi Nevasta tragedianului în spectacolul „Jurnalul unor nebuni”, după Anton Pavlovici Cehov şi Nikolai Gogol (un spectacol de Louise Dănceanu) și Fata din spectacolul „Contra iubirii” de Esteve Soler (regia Bobi Pricop). Pentru interpretarea sa deosebită Corina Grigoraș primește Premiul pentru cel mai bun spectacol cu creația „O…ladă”, în cadrul Festivalului Comediei Românești (festCo) din anul 2014 și continuă mai apoi seria de noi spectacole în care apare, dar și de turnee alături de colegii ei de trupă.
Corina Grigoraș este și membră fondatoare a primei trupe de improvizaţie din România care are componenţă exclusiv feminină (Trupa Pinkless). Este colaboratoare în cadrul trupei de teatru pentru copii „Căsuța Fermecată”, dar și improvizator în „Trupa Obligo”. Joacă în spectacolul „Descurcărețele” de I.D.Sârbu, la Teatrul Act din București. Participă la Eveniment ShortsUP via Paris, ca actor (mim). Participă deasemenea la Festivalul Watumi Festival & Fringe, Brașov 2009, cu spectacolul de mișcare „Om.On.Off” al trupei Al nOstruM. Este prezentă la spectacolul – lectură de la Club A, la decernarea Premiile Ro-literatura (30 mai 2009, regizor Luminița Anton). Este actor participant în cadrul Festivalului Masca 2008. Este actor participant în Festivalul de Teatru Stradal „Transport ieșit din comun”, proiect al trupei de teatru franceze Ilotopie, în colaborare cu Institutul Cultural Român (ICR) și RATB. În film Corina Grigoraș apare în personaje ca Anastasia, în scurt-metrajul „Urban Love 1 și 2”, regia Ovidiu Dumitriade și Mădălina Lungu (2011). Primește un rol episodic în sitcom-ul „Nimeni nu-i perfect” de la Prima TV, dar și rol principal în filmul studențesc de scurt-metraj „După ce tatăl a plecat” (2005; film participant la Festivalul de Film Dakino). Are un rol secundar în filmul de lung-metraj „Supplico”, partea a doua a trilogiei „Pa-Su-Me” (în regia lui Michel Ferraro; film participant la diverse festivaluri de film din Europa).
Alte evenimente culturale la care a participat Corina Grigoraș ca actriță sunt: Eveniment DOMO (la Teatrul Național București), Eveniment BRAUN (la Crown Plaza), Eveniment HP (Arcade Events; regizor Adrian Horobeț), diferite evenimente pentru copii, ursitoare, animator, etc. (Teatrul Omidee și Clown Party). Pentru a se perfecționa și a adopta tehnici noi de abordare a caracterelor dramatice, Corina Grigoraș participă la diferite workshop-uri și simpozioane. Astfel o putem regăsi la Workshopul de expresivitate corporală în teatru și dans cu Florin Fieroiu, în cadrul Festivalului Zile și Nopți de Teatru European la Brăila, la Workshopul de teatru (cu actrița Diana Cosma, în Chicago USA), la Workshopul Masca în commedia dell’arte cu Michele Modesto Casarin (la Teatrul Masca), dar și la cursurile de chitară continuate încă din perioada Liceului din Brăila și la cursuri de tap-dance (în Chicago – USA și București (cu Dan Puric)).
Actrița Corina Grigoraș și-a îndeplinit visul: acela de a juca pe scena care i-a lansat pe marii actori ai României, scena primului teatru dăruit tineretului din România în anul 1966 – Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Acolo, pe acea scenă, au ridicat în picioare spectatorii cu primele lor interpretări dramatice mari actori ai generației de aur precum Leopoldina Bălănuță, Florin Piersic, Dumitru Chesa, George Motoi, Horațiu Mălăiele, Maia Morgenstern, Virgil Ogășanu, Ileana Stana Ionescu, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, Oana Pellea și mulți, mulți alții. Astăzi spectatorii Teatrului Tineretului din Piatra Neamț apaudă și pentru tânăra actriță Corina Grigoraș. Un vis a devenit realitate și toate acestea au fost posibile pentru că Audaces fortuna juvat!
Lasă un răspuns