Revolta ierarhilor…

Fără îndoială nominalizarea de către Liviu Dragnea a d-nei Sevil Shhaideh a revoltat mulți români, nu neapărat datorită religiei primului posibil premier musulman dintr-o țară UE, ci faptul că au fost mințiți din plin ca electorat și votanți PSD. Românii s-au simțit folosiți de PSD. Întreaga campanie electorală PSD s-a construit pe lupta împotriva acaparării de către străini și minoritari a economiei și aparatului de stat, iar Cioloș era criticat ca supus a lui Soroș și că avea prenumele Julien. Cele trei milioane de români care au semnat pentru familia tradițională și schimbarea Constituției privind interzicerea căsătoriilor gay au accesat mesajul PSD și au votat masiv cu acest partid. Sunt sigur că nominalizarea lui Liviu Dragnea făcută parcă în ciuda propriilor electori i-a trezit din reverie pe foarte mulți români care au avut naivitatea să creadă în promisiunile mincinoase ale PSD. Repet nu originea tătară și religia musulmană a lui Sevil Shhaidah deranjează pe cei care au votat pe 11 decembrie, ci faptul că Liviu Dragnea a privatizat partidul, neținând cont de masajul electoral tradiționalist, pro-ortodox și conservator transmis în campania electorală. Întoarcerea foii cu 180 de grade sună a sictir transmis de Dragnea propriilor votanți și românilor în general, care au votat o politică conservatoare, nu promovarea în continuare în toate funcțiile statului la cel mai înalt nivel doar minoritari și, iată, acum a primului premier musulman din UE. Românii se simt trădați și mințiți, acum când în fruntea celor mai importante funcții din stat nu se află niciun etnic român ortodox, majoritatea fiind la vedere discriminată în propria țară. Mai nou nici măcar maghiarii cetățeni români nu mai sunt promovați în funcții. La discriminarea majorității CNCD nu se autosesizează niciodată?

Astfel se explică de ce BOR, prin vocea unui înalt ierarh a transmis un mesaj de nemulțumire față de decizia lui Liviu Dragnea. Toată lumea știe că IPS Andrei este un fel de purtător neoficial al Sfântului Sinod. Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat că ar fi dorit ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să nominalizeze un premier român şi ortodox, și anume pe vicepremierul Vasile Dîncu.„“Dacă e să-mi cereţi părerea mea personală, v-o spun şi pe aceasta. Încă n-o ştim pe doamna care va fi prim ministru, probabil că e o femeie bună, o femeie pricepută la administraţie. Însă, subiectiv, eu aş fi dorit să fie nominalizat un premier pe care îl cunoşteam şi care era… Se ştie de la sine, mitropolit ortodox fiind, aş fi dorit un premier român şi ortodox. Adică, pe cine, mă veţi întreba. Pe domnul Vasile Sebastian Dîncu, pentru că corespundea din toate punctele de vedere la criteriile pe care le avea în minte dl Dragnea. Sigur, că el a avut un rol deosebit în câştigarea alegerilor, îi respectăm personalitatea, dar făcea mai bine dacă îl numea de pildă pe dl Dîncu. Zice Domnul Hristos să dăm cezarului ce-i al cezarului şi lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu. Noi ne preocupăm de partea spirituală şi lăsăm pe Cezar să-şi rânduiască lucrurile aşa cum crede mai bine”, a spus mitropolitul Clujului după mesajul de Crăciun. Mesajul transmis de BOR denotă fermitate și revoltă împotriva deciziei lui Liviu Dragnea, cu atât mai mult cu cât credincioși ortodocși și preoți au susținut campania electorală de tip conservator a social-democraților, ca astăzi să li se dea cu flit.

Cei trei milioane de semnatari pentru referendum deja și-au retras simpatia și și-au prezentat indignarea pe rețelele de socializare față de manevrele clanului constănțean al baronilor locali Nicușor Contantinescu/Radu Mazăre.Sunt sigur că declarația lui IPS Andrei vine în urma unor plângeri personale din cadrul liderilor PSD care i-au dat un mandat în alb lui Liviu Dragnea și acum regretă acestă greșeala. Sevil Shhaideh pe lângă apropierea economică față de gruparea Nicușor Constantinescu alias Radu Mazăre are probleme prin soțul său, un sirian refugiat în România, care este un propagandist al regimului dictatorului Bashar al Assad.

Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de crime de război. Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideh, originar din Latakia (Siria), transmite mesaje pro-Assad, folosește simbolurile loialității față de regimul de la Damasc și îi critică pe cei care susțin revoluția siriană, potrivit unei anchete RISE Project. Shhaideh a distribuit mai multe articole și fotografii pro-Assad, însoțite de mesaje de susținere la adresa dictatorului sirian, pe care SUA îl acuză inclusiv că a folosit gaz sarin asupra civililor în zonele controlate de rebeli. Akram Shhaideh distribuie articole care susțin că informațiile despre Bashar al-Assad sunt propagandă. Îmi imaginez o întâlnire premier Sevil cu președintele Trump discutând despre propaganda soțului pentru Assad, când se bombardează de armata siriană grădinițele?! În zilele acestea când se aruncă la propriu târgurile creștine de Crăciun prin Europa să vi la masa negocierilor la Bruxelles sau Berlin cu un premier al cărui soț promovează dictatura lui Bashar al Assad, autorul moral al crimelor din Aleppo e dificil să fi credibil.

Încăpățânarea cu care cuplul politic letal Dragnea/Ponta susține nominalizarea unui premier căsătorit cu un adept al dictatorului Assad în fruntea guvernului care trebuie să ridice mega-moscheia, mă face să mă gândesc și la alte scenarii pe care sursele mele mi le-au transmis dar încă nu le cred credibile privind o provocare intenționată la granița cu Rusia. Nominalizarea ar fi venit pe filiera arabă, care are a face cu afacerile prospere în țara noastră încă din anii 1980, cu oblăduirea securității ceaușiste și care a fost protejată de Ion Ilici Iliescu și în anii 1990? Decizia lui Liviu Dragnea de a își nominaliza fina ca premier, dintr-un clan politic apropiat grupării constănțene a iritat atât electoratul, cât și BOR. Iar când Biserica îți transmite mesaje ferme să încetezi cu provocările, iar tu nu o faci pentru că ai combinații transnaționale prin Orientul Mijlociu asta înseamnă că în curând cariera politică de primadonă ți se apropie de încheiere ca un spectacolul ieftin la căderea cortinei. Există o revoltă surdă în rândul majorității românilor, că nici binomul, nici Klaus Iohannis și nici Victor Ponta, cu tot cu programul de guvernare privind ridicarea mega-moscheii, nu o mai poate acoperi când va exploda „mămăliga”, dacă nu se va respecta legea și bunul simț. Mulți se vor frige! E începutul sfârșitului politic a „tătarului” din Teleorman că și-a înșelat electoratul. Ascultați ce vă spun!

One Response to Revolta ierarhilor…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *