Un festival ținut pe șest sau mită electorală?!

Abia s-au terminat festivalurile Fest Bulevard și FNT că a început să se desfășoare Festivalul Caragiale și… țineți-vă bine Festivalul Rodica Popescu Bitănescu, cu doar cinci piese anemice… Halal să ne fie! Am văzut-o și pe asta. D-na primar general al capitalei recompensează cu îndrăzneală demnă de o cauză mai bună un agent electoral cu banii contribuabililor, cu toată împotrivirea consilierilor…

Doamna Firea a dat cu bâta-n baltă!”, spun oamenii simpli mai deschis și mai pe la colțuri. Oare d-na Firea și cei care o consiliează n-au auzit de Matei Vișnec și de succesele internaționale al pieselor sale?

Să nu fi auzit de D. R. Popescu care are  zeci de volume de teatru, de Dinu Grigorescu care are peste 30 de piese tipărite, de Denis și Puși Dinulescu, de C-tin Turturică, dramaturgi care scriu piese bune, interesante de ani de zile? Dar în mod sigur cei numiți mai sus nu au ajutat-o pe Gabriela Firea să iasă primar, n-au fost agenții săi electorali, nu s-au hlizit când doamna Firea își anunța programul gongoric. Și dacă n-au fost, n-au ridicat în slăvi, n-au râs cu gura până la urechi asurzind telespectatorii, de ce să le  facă festival? Râzăreața actriță  are cinci piesuțe firave pe care le „împinge” cu obstinație domnul director general al Teatrului Național ca să scape de gura și de râsul ei.

Se presupune că dacă se va merge în ritmul acesta în curând vom vedea în posturi cheie la primăria capitalei și directori la teatrele care le stipendiază  pe cei care a învățat-o să scrie, pe cel care a ținut-o în gazdă când a venit de la București, sau pe cea care i-a dat să sugă d-nei Firea (cum am aflat că deja s-a întâmplat).

Păi, dacă un modest afacerist stipendiază propaganda unui partid înainte de alegeri ce să ne mai mirăm că el pretinde apoi un post de ministru. Și poate că îi și este atribuit pentru „meritele sale în campania electorală” asemenea d-nei Rodica Popescu-Bitănescu care a descoperit că poți câștiga un festival dacă te hlizezi vârtos când trebuie și pentru cine trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*