Trezit din „somnul rațiunii”?! Pesemne, de banii ong-urilor soroșiste!

Gabriel Liiceanu, unul dintre cei mai de seamă culturnici și cel care a transformat filosofia în ideologie și tezism, s-a trezit din „somnul rațiunii care naște monștri” să-l atace pe cel mai important istoric român în viață, acad. Ioan Aurel Pop. Nu a fost de ajuns că filosoful eșuat în dialectica neo-marxistă din 1990 încoace și promotor al istoriografiei de tip rollerian în ecuația mersului scrisului istoric, promovând în tiraje matusalemice viziunile retractile ale lui Lucian Boia, a găsit din străfundurile fetide ale unui caracter dialectic marxist să-l atace pe rectorul Ioan Aurel Pop. Să fie de vină gelozia că Gabriel Liiceanu nu a devenit academician sau rector al celei mai importante universități românești din țară, că nu reușeste să-l impună pe noul Mihail Roller al „falsificatorilor istoriei” naționale apud Lucian Boia în conștiința academică și în opinia publică? Gabriel Liiceanu nu a mai suportat prestigiul și influența academică în societatea românească din ultimii ani a istoricului clujean Ioan Aurel Pop și s-a trezit să vorbească de unul singur în fața unei oglinzi ce-i reflectă tușele unei invidii infatigabile.

Gabriel Liiceanu critică prezenţa rectorului Ioan Aurel Pop printre membrii Comisiei prezidenţiale pentru proiectul de ţară „România educată”, înființată de Iohannis la Palatul Cotroceni, argumentând că acesta „a acoperit furtul lui Ponta, l-a tăinuit, i-a şters urmele”, cu referire la plagiatul fostului premier. E cea mai mare dezinformare a opiniei publice și o acuză fără susținere morală, specifică celui care de 20 de ani promovează pe demitizatorul istoriei naționale, eseistul Lucian Boia. Să-l ataci pe Ioan Aurel Pop cu un neadevăr e similar cum ai pune pe Mihail Roller să scrie istoria României. Cine vorbește de morală? Lui Gabriel Liiceanu, printr-un simplu ordin al prietenului său Andrei Pleșu, care era ”întâmplător” ministru culturii în guvernul bolșevic a lui Ion Ilici Iliescu, i s-a oferit pe tavă patrimoniul Editurii Politice, cea care publica cărțile lui Marx, Engels, Lenin și Gh. Gheorghiu Dej. Primul ministru al culturii de după 1990, Andrei Pleșu, a semnat ordinul 82/1990 prin care transfera patrimoniul Editurii Politice, unei nou-înființate edituri „Humanitas”. În funcția nou-înființatei edituri era numit „domnul Gabriel Liiceanu, care va avea salariul de 5610 lei și o indemnizație de conducere de 300 de lei lunar”, de la stat, după cum arată ordinul Ministrului Culturii.

În 1991, Gabriel Liiceanu s-a privatizat cu patrimoniul luat de la stat și a devenit patron de editură. Despre cum a trecut avuția țării de la stat în mâinile celor care aveau prieteni la ministerul culturii nu se indignează tovarășul Gabriel Liiceanu? Un astfel de ”filosof” care-l cerceta pe Noica la Păltiniș, la fel de atent ca și ofițerii de la Sibiu, se vrea și el băgat în seamă în comisia prezidențială „România educată”, ca în 1990 de Iliescu? La atacul imund asupra istoricului clujean, deputatul Bogdan Diaconu vine cu un răspuns care va elucida în curând originile pecuniare soroșiste ale „demitizării” istoriei românilor din 1990 încoace. Iată ce declară liderul PRU: „Licheeanu. Panarama lui Soroș, care răspândește minciunile pseudo-istoricului Boia îndrăznește să se lege de marele român, istoricul Ioan Aurel Pop. Curând PRU va prezenta public documentele și sumele care arată cum și cu cât a fost plătit de către ong-urile lui Soroș acest Licheeanu”.

Așteptăm cu nerăbdare aceste dezvăluiri care vor lămuri definitiv dedesupturile ignare ale promovării noului Mihail Roller al istoriografiei de către urmașii Editurii Politice înființate de statul comunist în anii `50. Adevărul iese întotdeauna la lumină, iar istoriografia română are nevoie de o clarificare, după bezna demitizării post-decembriste și de impunere a unor modele ca Ioan Aurel Pop, un demn și firesc urmaș al lui Iorga, Pârvan, Panaitescu sau Giurescu

One Response to Trezit din „somnul rațiunii”?! Pesemne, de banii ong-urilor soroșiste!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *