Certificatul de „competențe deplin asumate”: „ho(r)locaustica”!

Pe astea trei sigur le vom vedea în parlament: PSD, PNL și UDMR! Ba, nici nu va mai fi nevoie ca aceste formațiuni să mai participe la alegeri! Că și-au luat deja deplina binecuvântare de la zidul plângerii neghiobiei.

Înainte se mai zbura (e drept, pe rând!) peste mări și țări, la casa-peștera-albă a „licuriciului cel mare”! Acum, se semnează „agreementul” aici, acasă, direct cu reprezentanții licuricilor în șase colțuri. Că ăla, zis „mare”, ‘geaba pune el o vorbă bună, dacă nu există apostila în șase colțuri.

Iară licuricii ăștia s-au infiltrat peste tot. Au acaparat pe deplin sistemul educațional, de o să ajungă deplina recunoaștere prin certificatul de bună asimilare holocaustică mai importantă decât competența dată de certificatul lingvistic ori cel digital-informatic (și nu o să mai avem voie nici măcar să deschidem calculatorul dacă nu ne vom fi asumat a priori vinovăția pentru ceea ce vor licuricii: crimele altor nații, din alte generații!). Iar mâine-poimâine, „ho(r)locaustica” o să devină chiar disciplina unică de trecere a examenului de maturitate (iarăși, „deplină” doar dacă este asumată holocaustic!), ca un „bac” de traversare spre iadul culpelor impuse deja generațiilor nenăscute.

Acum, „licuricii” s-au băgat fățiș și peste treburile partidelor. Și o să le reorganizeze, nu doar la nivelul generațiilor astea îmbătrânite de politicieni, ci și la cel al tinerilor aspiranți. Iar pentru a nu-și pierde locul de sinecură educațională, în mocirla deplin asumată pe cârca noastră s-a strecurat (cu picioarele înainte, dar încă nu conștientizează asta!) și o facultate: SNSPA-ul. Păi’, nu ar fi păcat să nu treacă pe la ea generația politică pe deplin asumată?! Să nu producă acolo niște masterate în holocaustică, poate să ia și pâinea institutului de administrație (în asumare și despăgubire!), INA, că și funcționarii publici vor fi reeducați în noile circumscripții ale bunei purtări și alinieri în asumarea vinovățiilor altora.

Mizerabilă este dară politica! Cu fesul ei făcut căciulă, și în șase colțuri, dacă e de desprins un nou mandat! Cu animalele politice tip coloană de cauciuc, eram însă obișnuiți! Dar să pună botul în troaca întinsă și diriguitorii sistemului educațional, asta e deja prea mult! Și pentru ce li se condamnă viitorul generațiilor viitoare? Pentru un ciolan rectoral și câteva sinecuri pe ora de metodică holocaustică?

Mâine-poimâine o să jidănească ăștia și literatura, și folclorul, de o să ajungem să facem mătănii la zidul plângerii lipsei noastre, nu doar de vigilență, ci și de minimă rațiune! Ba, poate înlocuim și portul tradițional, că nu degeaba l-au ferecat ăștia în absurdul imbecilității cu trimitere legionară, și o să ni se dea cu căciulile de pământ pentru a ni se lipi de scăfârlie, cu scuipatul batjocorii, kippele umilinței finale.

Și o să ajungem, nu să ne întrebăm „Când ne vom trezi?”, ci dacă va mai avea sens să ne  trezim, dacă asta nu ne va fi de folos decât pentru a vedea ce gunoaie au răsărit din semințele pe care le-am lăsat a ne fi sădite în brazda de care ne-am dezis…

2 Responses to Certificatul de „competențe deplin asumate”: „ho(r)locaustica”!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *