Fricile iepelor îmbătrânite…

De data asta, maghiarimea politică are dreptate: „o națiunea întreagă nu poate fi catalogată teroristă”! Dar ei oricum nu sunt o națiune! Ci o minoritate care se vizează națiune! Eventual într-o mare enclavă… Și îl mai completăm noi pe Kovács Péter cu un amănunt: nici măcar o minoritate „întreagă” nu poate fi declarată teroristă. Dar o colectivitate conspiraționistă, da! Pentru că, afișându-se, rânduri-rânduri, în manifestări la limita nesupunerii civice, instigând și amenințându-ne, terfelindu-ne drapelul și batjocorindu-ne imnul, o colectivitate, fie ea și manipulată, își asumă și riscuri.

Evident, Kovács Péter bate câmpii! Inițiatorii legii privind reintroducerea în Codul penal a noțiunii de defăimare a țării și națiunii nu s-au referit la umplerea pușcăriilor cu etnici maghiari. Dar acolo trebuie să ajungă capetele seci ale politichiei maghiaro-secuiești care de două decenii jumătate se chinuie să ne scoată din Ardeal.

Acolo le este locul acelora care așază drapelul în bernă de Ziua Națională, care ne batjocoresc Eroii Naționali, care instigă „la lupta cu arma în mână” (iar „arma” nu este condeiul vreunui scriitor psihopat, ci are trimiteri mult mai exacte), acolo trebuie să zacă, până li se va fi înverzit sângele, cei ce vor să ne arunce în aer.

Și da, dacă este nevoie să ne întoarcem, ca mentalitatea, cu 26 de ani în urmă, o să o facem! Pentru că de asta îi e frică liderului UDMR. Faptul că inițiativa legislativă vizând pedepsirea defăimării țării și a națiunii o să ne înturneze la începutul anilor ’90.

Pe noi, însă, nu ne deranjează! Nu ne deranjează să retrăim valențele empatiei și a solidarității naționale de atunci! Nu ne deranjează câtuși de puțin să avem onoarea de a putea explica tinerelor generații semnificația unor noțiuni pe care am permis mult prea ușor să ne fie confiscate. Nu ne deranjează să readucem, să redescoperim și să să transmitem generațiilor următoare, frumusețea și simbolismul Patriei, Națiunii, a patriotismului și românismului. Asta am făcut două decenii jumătate, și am trecut prin momente când români de ai noștri, intoxicați și pervertiți de rătăciri, ne ridiculizau naționalismul, ne luau în derâdere „fițuicile” naționaliste, dar, iată cum se întoarce roata!

În schimb, maghiarimea și secuimea înfierbântată, parte aia a ei – „politică”, iredentistă, extremistă și revanșardă, are de ce să fie supărată! Căci dacă noi ne întoarcem în anumite părți de mentalitate la începutul anilor ’90, când Țara și Națiunea mai erau încă pe piedestalurile binemeritate, o dată cu noi se întorc și ei acolo. Dar ei vor reveni la primitivismul conspiraționist de atunci. Și vor trebui să o ia de la capăt cu mașinațiunile! Iar toată munca pentru retezarea conexiunilor țării cu Ardealul istoric se vor fi irosit.

Dar, avem o veste pentru ei! Nu trebuie să se teamă! Căci, de noi ne vom întoarce la nivelul anilor ’90, ei nu vor trebui să-și facă griji pentru tocmirea unor noi planuri de enclavizare, regionalizare „multietnică” și federalizare. Pentru că toate capetele fierbinți ce încă vor mai gândi astfel de mizerii se vor stivui precum bostanii necopți. Dar nu lângă tarabele cu păpuși spânzurate batjocoritor, ci în pușcării.

Prima lege a bunului simț este aceea de a respecta simbolurilor țării. Maghiaro-secuimea politico iredentistă nu a înțeles asta două decenii și jumătate. Acum, mai are totuși șansa să aleagă. Să aleagă, căci de schimbat nu se vor mai schimba niciodată aceste îmbătrînite iepe de pustă, să aleagă între a-și trăi restul vieții lor, oricum mizerabilă în parcusul ei, departe de tot ceea ce au încercat să întineze sau să le putrezească oasele în pușcării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*