Dintr-odată, 48 de șocați!

Am fost şocaţi”… Astfel începe PROTESTUL împotriva propunerii desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în Consiliul de Administraţie TVR. Dintr-o deformaţie profesională m-a atras începutul protestului fiindcă nu-mi amintesc să fii citit în literatura de specialitate ca o desemnare pe funcţie a unei ziariste să producă instantaneu şoc atâtor persoane. Celor 48 care semnează protestul le recomand definiţia din DEX a şocului: „…tulburare generală, bruscă şi violentă a funcţiilor organismului (provocată de o cauză exterioară variată) care se manifestă printr-un dezechilibru fizic şi psihic”. Grave dezechilibre, pe capul acestor protestatari. Săracii de ei!

Știam că şocul nu este contagios, încă, prin Internet, aşa că am citit şi eu protestul şi aşa mi-am dat seama că într-adevăr e vorba de o forma de dezechilibru psihic, prin atacul dat de toţi, grămadă, persoanei care doar fusese desemnată într-un consiliu profesional, după o activitate de 25 de ani în cea mai democratică mass-media din lume, cea bucureşteană. Şocaţilor le era teamă că, odată ajunsă în Consiliul de Administraţie TVR, Oana Stănciulescu va „reabilita şi eroiza personalităţi de orientare legionară”! Ei şi ce, pentru atâta lucru să intre în şoc!?! E opinia ei, nu le-o băga pe gât semnatarilor! Dacă ar fi cunoscut vorba aceia romanească: „Gura lumii slobodă/ Să mănânce lobodă!” nu ar fi intrat în şoc. Dar, mai ştii, poate iniţiatorii protestului nu sunt de pe aici. Poate. Apoi ziarista este pusă la stâlpul infamiei pentru ca „a criticat legea 217 / 2015’’! În fapt este o nelege, pentru că NU respecta Constituia României. Citiţi protestul, dar şi Constituţia României, articolele despre libertatea de conştiinţă şi exprimare a cetăţenilor romani, în mod egal, fără nici un fel de excepţii, dragi protestatari. Dar, ce li se pare grav şocaţilor e faptul că Oana Stănciulescu are şira spinării şi este curajoasa care, „împreună cu alţi colegi au atacat INSHEW”, pe scurt, cunoscutul Institut Wiesel. Acest institut din 2005 tot studiază Holocaustul din România şi nu mai termină. Oana Stănciulescu şi orice român e liber s-o facă! Nu e nici o lege internaţională care interzice criticarea vreunei instituţii sociale, nu e un tabu venit dintr-un anumit astru care să oprească critică socială. Vedeţi de ce aţi intrat în şoc?! Pentru că trăiţi în cercul vostru strâmt, pe principiul: Quod licet Jovi, non licet… celorlalţi (bovi e numai o rimă, maxima latină punctează raţiunea nedreptăţilor dintre oameni )

Sunt convins că nu aţi înţeles nimic, fiindcă sunteţi nişte şocaţi. Am să apelez, în scop terapeutic anti-şoc la „Some Elementary Comments of the Right of Fredom of Expresion” scrisă de logicianul şi filosoful Avram Noam Chomsky, un critic social recunoscut mondial. Citiţi-l pe profesorul universitar A. N. Chomsky, o personalitate recunoscută în lumea academică americană şi care, evreu fiind, cunoştea foarte bine marea tragedie a neamului său din Secolul XX. Cu toate acestea, spre surprindere generală, nu a ezitat să ia apărarea unui profesor universitar francez, Robert Faurisson care a negat Holocaustul, că mai apar şi asemenea specimene, chiar de rang academic. Verificaţi pe Internet, e încă liber! Avram Noam Chomshy a pus dreptul necondiţionat al liberei exprimări deasupra incontestabilului adevăr despre Holocaust pe care Faurisson îl nega. „Chomsky defended Faurisson’s right to express and publish his opinions on the ground that freedom of speech must be extended to all viewpoints, no matter how unpopular or fallacious”. Halo, dragi şocaţi, reveniţi-vă şi daţi-vă seama că sunteţi rămaşi în urmă, într-un cerc strâmt şi strâmb. Sunteţi în vremea când Elie Wiesel, eliberat din lagărul de concentrare şi ajuns la Paris, spunea şi scria că „românii i-au trimis în lagăr”! Degeaba a încercat Eugen Ionesco să-l corecteze cu adevărul situaţiei „nu românii, ci ungurii’’ că Wiesel a replicat: „francezii nu ştiu istorie”. Aşa este şi protestul vostru dezinformator şi prezumtiv, cu care aţi atacat neloial o ziaristă. Sunteţi mai mult decât ridicoli, sunteţi penibili în acest caz, aţi mai aruncat un bidon de gaz pe un foc ce n-avea nevoie! Ar fi bine, când vă reveniţi, dacă vă mai reveniţi, să citiţi şi „Top 10 Media Manipulation Strategies” după ideile de critică socială a lui Avram Noam Chomsky. Bine ar fi ca scriitorul Norman Manea să publice un amplu eseu despre criticul social Chomsky în paginile libere ale Observatorului Cultural.

Printre cei 48 de şocaţi se află şi semnătura unei „militante pentru drepturile omului” Bufonerie! Nonsens! Dacă într-adevăr ar fi militantă pentru aşa ceva, atunci NU trebuia să fie printre aceşti protestatari şocaţi atacând o ziaristă care îşi exersa dreptul la liberă conştiinţă şi exprimare prevăzut în Constituţia României şi Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Şi alţi semnatari, la fel ca ea, pretind ca sunt militanţi pentru drepturile omului. Care om?!

Nu o cunosc pe Oana Stănciulescu, ne despart 10 000 de Km, dar pentru nedreptatea făcută îi întind mâna să se ridice. Să fie în continuare raţională, liberă şi luminoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*