Vorbe ticăloase!

Tupeul lui Tokes, care mie personal îmi stârnește greața, este fără limite. Individul, supărat că, pe bună dreptate, i s-a retras ordinul Steaua României pe care nu a meritat-o niciodată, a început o nouă tiradă de minciuni mizerabile la adresa României. Precum în cazul Cofariu din anul 1990, când un român bătut cu bestialitate de unguri a fost prezentat în toată lumea de mass media ungurească drept o victimă maghiară a criminalilor români, și astăzi, indivizii de teapa lui Laslo Tokes, obișnuiți cu minciuna și manipularea, prezintă lucrurile exact pe dos. Secuii suspecți de terorism sunt prezentați drept victime politice, în timp ce discriminarea practicată de unguri față de români în așa zisul ținut secuiesc este prezentată ca toleranță și umanism, pretinzându-se că românii sunt cei care îi discriminează.

Desigur, vorbim despre o istorie de un mileniu de abuzuri comise de unguri în Europa, care i-a amprentat genetic și pe unii dintre ungurii de azi, o istorie de care aceștia nu vor să se dezică visând încă la fantasma Ungariei mari care nu a existat niciodată.

Pentru a înțelege până unde poate să meargă creatura, citiți-i declarația: „Guvernul României ne provoacă pe secui şi unguri prin acele măsuri antimaghiare din ultimii ani, prin proiecte de legi antimaghiare, prin atrocităţi împotriva tinerilor maghiari din Târgu Secuiesc sau a primarilor celor mai mari oraşe secuieşti. Refuzăm această atitudine a majorităţii şi a guvernului majoritar, dorim să devenim din asupriţi şi din cetăţeni şi comunităţi de gradul doi ai României, parteneri ai majorităţii, ai Guvernului.”

Cât tupeu să ai pentru a pretinde că tinerii maghiari sunt supuși la atrocități de Guvernul României? Problema este că liderii noștri politici de doi bani, care s-au pupat pe bot cu UDMR-ul de o viață și le-au făcut adeseori jocurile, tac ca proasta în cucuruz și nu au reacții ferme la astfel de acuzații grave și mincinoase. Pentru că individul infectează cu astfel de aberații nu doar presa internă din România, ci și presa occidentală, lucru care este făcut în cor de mai toți liderii politici din Ungaria.

Ca un fapt divers, vă informez că acum câteva zile am primit un mesj pe facebook de la o doamnă foarte revoltată care mi-a relatat că, plecată fiind în Budapesta cu familia, a vizitat muzeele din capitala Ungariei și a fost stupefiată să îi audă în mai multe rânduri pe ghizii maghiari prezentând Transilvania ca pământ unguresc, furat de români…

Asta este politica de stat a Ungariei la nivel internațional, iar politicienii noștri, în loc să o condamne tot internațional, se fac că nu știu nimic.

Oricum, gargara ieftină a acestui personaj va trebui să îi stea într-o zi în gât. Iar acea zi este aproape!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*