Casa de Avocatură Ionescu și Sava a anulat, în 2015, taxe clawback în valoare de peste 4,5 mil. EUR (20 mil. RON)!

Șase dosare de clawback câștigate irevocabil de la începutul anului de avocații Ionescu și Sava

Casa de Avocatură Ionescu și Sava anunță câștigarea irevocabilă, de la începutul anului 2015 și până în prezent, a șase dosare de anulare a taxei clawback – cumulat, valoarea acestor taxe anulate pentru clienții Ionescu și Sava este de aproximativ 4,5 mil. EUR (20 mil. RON). De asemenea, avocații Ionescu și Sava se află în prezent în diverse etape procesuale cu un număr de alte 18 dosare, dintre care o parte au fost deja câștigate în prima instanță și aflate în faza de recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, în valoare totală de aproximativ 80 mil. RON.

Clienții reprezentați în cadrul acestor dosare sunt companii farmaceutice de primă dimensiune, cu afaceri relevante pe piața locală. “Principalele probleme semnalate în instanțe de jucătorii farma sunt lipsa de transparență în calculul valorilor comunicate, încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura de stabilire a acestor valori, comunicarea unor consumuri de produse medicamentoase pentru care, pentru varii considerente (de exemplu, inexistența respectivelor produse), era imposibil să se realizeze un consum, includerea TVA și adaosul altor jucători (distribuitori, farmacii) în baza de impozitare datorită greșitei interpretări și aplicări a prevederilor legale” declară avocat Alina Toma, reprezentant al Casei de Avocatură Ionescu și Sava.

“Ceea ce este important de precizat este și faptul că, datorită modalității de gestionare a procesului, notificările CNAS sunt anulate integral (deci nu doar pentru o parte a valorilor comunícate, cum se întâmplă în multe dintre cazurile de acest gen) iar reemiterea lor în condiții de legalitate este, din punctul nostru de vedere, imposibilă. Prin urmare, clienții pentru care sunt câștigate aceste procese pot recupera integral și definitiv taxele achitate. Mai mult decât atât, sunt mulți jucători în piață care nu au avut indicii interne cu privire la erorile produse în sistemul CNAS și inițial nu au contestat această taxă. Acum, însă, pe fondul neregulilor descoperite, dar mai ales față de nivelul din ce în ce mai împovărător al acestei contribuții – în condițiile în care prețurile au scăzut, iar piața a avut o creștere nesemnificativă, ce nu justifică majorarea constantă a procentului contribuției – devine din ce în ce mai evident că această contribuție a fost stabilită nelegal. La solicitarea expresă a acestora, echipa noastră a elaborat și a pus la dispoziția clienților săi o serie de soluții, astfel că de expertiza și de strategia noastră pot beneficia inclusiv cei care nu au contestat notificările CNAS în termenul și pe calea prevăzute expres de OUG nr. 77/2011”, adăugă cei de la Ionescu și Sava.

Echipa de avocați din cadrul Casei de Avocatură Ionescu și Sava care a asistat clienții în câștigarea acestor dosare este coordonată de Alina Toma și de Radu Ionescu, parteneri în cadrul casei de avocatură. Casa de Avocatură Ionescu și Sava are o expertiză particulară pe segmentul farmaceutic, oferind asistență jurídică în legatură cu toate aspectele comerciale și de reglementare a pieței farmaceutice unora dintre cei mai mari producători și distribuitori de medicamente activi pe piața locală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*