Interesul poartă fesul…

În aceste zile în care deja betonul şi asfaltul suferă de căldură, mirosul inconfundabil al teilor pare ceva ireal încât, în momentul în care o adiere de vânt îţi aduce pe la nas parfumul lor, tresări, întorci capul şi cauţi cu privirea sursa. Brusc, starea ţi se schimbă, ca şi când ai fi primit în dar o picătură din nectarul naturii care a înviorat atmosfera. Şi-atunci îţi spui că una dintre bucuriile simple care ţi se pot oferi este şi aceasta de a fi martor când înfloresc teii.

E căldură mare, Mon cher şi viaţa politică pare mai încinsă decât cuptorul de afară. A trecut şi Moţiunea de cenzură din care noul PDL, cel supranumit şi noul PNL nu a învăţat nimic. O mai crasă lipsă de idei în alegerea temei moţiunii nici că se putea. Liderii UDMR au mărturisit-o limpede că erau atâtea probleme economice şi sociale la care PDL şi PNL puteau să se oprească şi poate atunci ar fi primit şi voturile etnicilor maghiari.

Faptul că moţiunea de cenzură a fost respinsă nu înseamnă că e linişte şi pace sub cerul opărit de arşiţa a ţărişoarei ăsteia. La dezbaterea moţiunii, copreşedinta PNL, Alina Gorghiu, s-a arătat destul de neagră în cerul gurii, aşa cum îi stă bine unei femei cu buzele subţiri. A vărsat o găleată de lături în capul primului ministru Victor Ponta pe care îl dorea neapărat demisionar sau suspendat de către deloc imparţialul preşedinte Klaus Iohannis.

Şi dacă e căldură mare, liderii opoziţiei se-ntrec în declaraţii care de care mai trăznite. Nu scapă prilejul nici Laura Codruţa Kovesi, despre care aflăm că generalul Gabriel Oprea ar reinvesti-o pentru încă un mandat, duduia Luluța declarând: „Daţi-ne suficiente resurse pentru filaj şi interceptări şi va promit că nu mai apelăm la SRI”. Curat, murdar, coane Fănică, ar spune unul dintre personajele lui Caragiale. Numai că la servicii şi la DNA-ul condus de domnia sa s-au dat fonduri mai mari de la an la an, în fiecare Buget, başca la rectficările bugetare. Păi, atunci mă întreb şi eu, de ce nu-şi fac datoria procurorii DNA să strângă probe şi se bazează doar pe interceptările SRI şi pe delaţiuni? La dosarul ce i se încropise la repezeală primului ministru Victor Ponta nu se găseau nici probe, dar nici interceptări. Ca nu cumva să se creadă că SRI ar fi implicat!

Degeaba ameninţă Gabriel Oprea cu ieşirea de la guvernare dacă se vor face modificări „pe furiş” în Parlament la Codul Penal şi la Codul de Procedura Penală. În primul rând că nimic nu este pe furiş, preşedintele Klaus Iohannis ştie de această intenţie a majorităţii parlamentare condusă de PSD şi s-a antepronunţat că nu va fi de acord cu aceste modificări. Acum, că nu-i prea cuşer şi nici curat constituţional, asta-i altă problema. Declaraţia de duminică a vicepremierului Gabriel Oprea intră în categoria anomaliilor de caniculă, deşi este periculoasă. Chiar să nu ştie nimic domnia sa de existenţa unei dezbateri publice pe această tema şi de poziţiile asociaţiilor profesionale ale magistraţilor? Hamm! Recunoaşte că s-a întâlnit cu Vasile Blaga, copreşedintele noului PNL din partea PDL, la o cafea. Probabil că i s-au promis mai multe ministere decât patru, ca înaintea căzutei Moţiuni de cenzură, şi alte avantaje… Deh, interesul poartă fesul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*