Amanţi şi vapoare triste…

Amanţii ies întotdeauna la suprafaţă, atunci când e vorba de iubire. Dacă e vorba numai de atracţie fizică, relaţia poate rămâne secretă, mai ales că, de obicei, nu durează. Dar, când e vorba de iubire, şi în special când e vorba de iubirea a două persoane publice, relaţia răzbate ca soarele printre nori, inundă strada, terasele, colţurile blocurilor, presa şi feisbucu’.

Uneori, colţurile blocurilor şi presa exagerează, caută scandal acolo unde nu e. Dacă într-adevăr nu e, povestea se topeşte ca îngheţata pe asfaltul fierbinte. Dar, dacă este, este! Şi presa scrie, pune poze, presa umoristică face mişto, povestea se lăţeşte şi se îngroaşă. Aceasta pentru că cei doi îndrăgostiţi nici nu se apără. Iubirea fiind un drog, care îşi caută mereu noi stimuli, se lasă încântată de bârfele publicului. E o emoţie, aşa, ştiţi dvs., ca fluturii din stomac, atunci când apari cu amanta în ziar, într-o fotografie (chiar şi trucată), într-o frază, într-o caricatură.

Nici nu-ţi trece prin minte să dezminţi, să dai în judecată organul de presă, eşti prea emoţionat, prea fericit. Poţi fi atât de fericit(ă), încât nu te mai sperie nici puşcăria. Faci semne, mai mult sau mai puţin discrete amantului, mesaje numai de voi doi ştiute, dar, se vede încrederea de pe faţa ta. Încrederea că nimic rău nu ţi se poate întâmpla, pentru că iubeşti.

Să ne aducem aminte, dragi cititori, cum era când eram îndrăgostiţi. Eram îngrijoraţi de soarta partenerului, dar ştiam că nouă nimic rău nu ni e poate întâmpla; meteoriţii vor ocoli planeta, cutremurele şi războaiele vor fi în altă parte, iar necazurile omeneşti vor fi prea palide ca să ne strice încrederea şi fericirea.

Dacă nu eşti chiar persoană publică, astăzi, amanţii se dezvăluie pe feisbuc. Nu te poţi ascunde şi pace! Pentru că îndrăgostit fiind, nu poţi fi cinic. Nu poţi ignora sau şterge semenele de iubire. Nu se face! Şi, nu numai că nu se face, semnele acelea îţi hrănesc fericirea. Asta, e! Gata, eşti pierdut, văzut, deconspirat. Dar, nu-ţi pasă! Dimpotrivă, eşti chiar încântat când fericirea ta se revarsă pe feisbuc şi lumea e părtaşă la această frumoasă, uriaşă, nesfârşită nebunie!

Dar, în lume, în afară de schimbare, nimic nu e veşnic. Amanţii, obosesc, îmbătrânesc, se pensionează, se întorc la soţiile (soţii) lor sau în singurătatea lor. În filme, uneori, amanţii pleacă dincolo de orizont, cu un vapor. Şi nu mai ştim nimic de ei. Sunt singurele cazuri împlinite. Atunci când nu mai ştim nimic de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*