Hai la circ, doamnelor și domnilor!

image003Ambiţiile politicienilor sunt mai mari decât fostele ziduri ale Cetăţii de Scaun a Moldovei. Partidele nu ies la apel cu posibilii candidaţi din simplul motiv că nu sunt pregătiţi. Gstile sunt mari, dorinţe multe, dar putirinţa, ioc… Pe cine să mai scoţi în faţă? Un politician de uliţă care nu a excelat cu nimic în activitatea administrativă? Pe cine să mai pui la tribună pentru a înşira promisiuni? Şi pe cine să mai pui să ne mintă?

Clasa noastră politică este un veritabil circ şi asistăm zilnic la spectaculoase numere de dresură. Ne cerem scuze pentru noroiul din manej, dar astea sunt condiţiile.

După un turneu de succes în toată ţara, vă prezentăm numărul de dresură de politicieni! Fiţi foarte atenţi, staţi departe de cuşcă, pentru că bestiile mai scapă şi sunt de o ferocitate nemaiîntâlnită. Părinţi, fiţi pregătiţi să acoperiţi privirea minorilor, că să-i feriţi de scenele sângeroase. Uneori, câte un animal dresat cu biciul, ţepuşa şi zăhărelul îşi mai pierde minţile şi îşi atacă dresorul ori sare la celelalte dobitoace sau se petrec scene de canibalism!

Vă prezentăm sceneta „Zoo-Travesti”, în care vedem că leul e de fapt o pisică, măgării merg în piele de elefant, papagalii v-au păcălit că-s vulturi, iar hienele… Ei bine, hienele sunt singurele care se simt bine în pielea lor, de aceea sunt dresate să nu mai aştepte cadavre de la alţii, ci să le producă singure.

Uitaţi-vă la doamna blondă, îmbrăcată în leopard, cum aleargă de la un animal la altul, în timp ce face jonglerii cu dosare. Doamna cea blondă, cu genţile ei pline de euroi face acum salturi prin cercurile de foc ale dresorului. Uitaţi-vă la şarpele cel bătrân, cum aruncă venin în stânga şi-n dreapta şi se dă la fund când vine vorba de doamna din centrul circului. Feriţi-va, că e periculos dacă va nimereşte vreo picătură de venin!

În sunetul muzicii apare şi un pisicuţ, travestit în cotoi care face tumbe în faţă şarpelui cel bătrân, ştiind că acesta nu-i va face nimic, doar sâsâe în neştire. E adevărat, şarpele e prea bătrân pentru a-i putea face ceva. De aceea a vrut să se mute în altă locaţie, eventual, la o grădină zoologică mai mică, însă mai aşteaptă.

Uitaţi-vă bine la ei, ce frumos aleargă în cerc! La acest număr s-a muncit foarte mult, pentru că nu orice animal poate fi dresat. Pentru că, cel ce nu se lasă dresat, nu înfundă pentru ani grei pârnaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*