Umiliți până la capăt!

Și ce dacă mii ce români au stat la coadă pentru a vota? Și ce dacă alegerile din Diaspora s-au „jucat” ore întregi cu casa închisă? Recompensarea actorului cu rol de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni cu o funcție, fie și în alt minister, era probabil trecută în acordul momentului. În România lucrului deja bine făcut; pentru ei…

Și ferice faptul că Victor Ponta nu a ieșit președinte! Căci, pesemne, actorul care a ocupat funcția de ministru delegat pentru românii de pretutindeni ar fi primit chiar rolul de ministru plin al culturii. Așa, recompensa a venit printr-o funcție de secretar de stat la ministerul culturii de sinecuri. Pe statul de plată al prestatorilor care au contribuit la tentativa de impunere a plagiatorului în funcția de șef al statului. Și care își primesc acum, rând pe rând, „arginții”.

Pe listă aștepta dară și Bogdan Stanoevici… Că doar nu era să se ducă pe un salariu de mizerie la teatru să facă pe actorul după ditamai prestația guvernamentală. Totuși, parcă prea repede au fost împinse lucrurile în recuperarea prestatorilor pontanieni în aparatul guvernamental seria IV-a. Mai ales în cazul fostului ministru delegat care nici nu a apucat să-și ia lucrurile din minister după demiterea pentru eșecul votului în Diaspora. Și care primește acum o simbrie bugetofagă.

Or, cum să nu ne privească actorul cu un ochi care parcă râde de plânsul nostru?! Căci, nu numai că nu a primit un rol de povestitor la secretariatul DNA, în interpretarea-epilog a urmării penale în dosarul Diasporei, dar iată că revine în forță pe scena prestatorilor asigurați cu simbrie la stat pentru implicarea în coborârea cortinei roșii peste dreptul de vot al românilor.

Și este o nouă palmă dată Diasporei… Care dacă tot a protestat față de anumiți consilieri pe care i-a adus Klaus Iohannis pe scena mare a Cotrocenilor, primesc acum, ca răspuns, numiri pe scena mai mică de la Palatul Victoria. Iar totul începe să semne cu un act-butadă din piesa regizată mioritic pe scenografia nemțească cu libret uslist. Lipsește doar transmiterea teatrului coabitării pe frecvențele Antenelor pentru a avea perfecțiunea colaborării, în rest toate piesele sunt la locul lor.

În acest fel, piesa „România lucrului bine făcut” se transformă, act cu act (de colaborare), în sceneta unei Românii în care, pas cu pas, politic, lucrul bine făcut e cel impus tăcut. Sau poate România umilinței bine impusă!

Și nu au trecut decât câteva zile de când Victor Ponta, în rolul milogului, se ruga de români să-i acorde timpul necesar pentru a înțelege unde și cum a greșit la alegerile prezidențiale. De fapt, era vorba de timp pentru așezarea „prestatorilor” într-un guvern… bine făcut. politic.

Ce va face Stanoevici pentru cultură? Să sperăm că nimic! Căci, alminteri, dacă va găsi de cuvință să-și lase amprenta în domeniu, e de așteptat să-i trimită pe actori și scriitori, că „e plăcut să stea la coadă”, la ghișeele umilinței pentru Drepturile de autori. Pentru că o vreme nu or să mai fie cozi la secțiile de vot, din lipsă de alegeri (neanticipate într-o coabitare tot mai predictibilă), așa că posibililor „agitatori” anti-sistem bine făcut o să li se dea de lucru la ghișee! (Când se ocupa de Diaspora, actorul-ministru identificase drept „agitatori” românii care, după 11 ore de stat în frig, începuseră să protesteze; acum, agitatorii vor fi căutați probabil în rândul scriitorilor, publiciștilor!).

Adevărul e că pentru (ne)contribuția lui, Stanoevici ar fi meritat un post de consilier la Cotroceni. În fond, fără el, Diaspora poate nu s-ar mai fi revoltat, iar Klaus Iohannis nu mai ieșea președinte! Sau poate despre cine și cum să preia din foștii prestatori pe ștatele de plată de la un „palat” ori altul discută, de fapt, Klaus Iohannis și Victor Ponta la întâlnirile lor săptămânale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*