Jos DNA, sus corupţia!

Există politicieni, şi nu dintre cei de mâna a doua, care consideră că DNA şi ANI sunt instituţii perimate şi, pe cale de consecinţă, ele ar trebui desfinţate ori să li se ia din atribuţii. În opinia multora, existenţa DNA şi ANI reflectă statul poliţienesc din România. Personal, respect ideile unora sau altora, însă nu pot fi de acord cu acest mod simplist de abordare sau de rezolvare a problemelor de corupţie cu care se confruntă clasa politică de la noi.

Am spus-o şi o repet: mascaţii şi procurorii DNA nu dau buzna de nebuni în locuinţele sau cabinetele funcţionarilor statului şi nici nu cer de flori de măr ridicarea imunităţii parlamentarilor sau chiar a miniştrilor. Acolo unde ajunge DNA cu noaptea în cap, cu siguranţă că există vinovăţie din partea celui călcat de mascaţi.

Poate modul de operare, ce seamănă mult cu scenele din filmele cu mafioţii din Sicilia, nu este cel mai adecvat zilelor noastre. Poate că medierea, uneori, prea excesivă a unor cazuri, să fie deranjantă pentru unii, însă, de aici şi până la a sugera şi chiar a cere desfiinţarea unei astfel de instituţii este drum lung.

Mă întreb, pe noi ceilalţi, care trăim de 25 de ani din salariu ori de pe urma unei mici afaceri, de ce nu ne caută mascaţii cu noaptea în cap? De ce nu ne cheamă nimeni să dăm cu subsemnatul la poliţie sau să ne întrebe dacă am acţionat în cârdăşie cu pensionarul ori şomerul, mereu în căutarea unei slujbe?

Chiar ne cred tâmpiţi cei care cer desfinţarea acestei instituţii că putem fi de acord cu ei cum că în România este doar prigoană politică, iar ei politicienii incomozi sunt mieii din săptămâna Paştelui? Aiurea. Politicienii ăştia au furat şi au distrus tot ce se putea din 1990 încoace, dar pentru asta nu se sfiesc să pozeaze în victime ale unui regim sau altul.

La fiecare arestare a câte unui politician interlop, la mulţi alţii le ţâţâie curu’ de frică ca nu cumva cel legat să-i dea în gât şi pe ei. Şi atunci, sar la beregata DNA. Că niciunde în Uniunea Europeană nu mai există o astfel de instituţie.

Deci, să o distrugem. Să-i dăm foc, s-o ungem cu slănină să o mănânce câinii sau să o aruncăm la tomberon, pentru ca ei, politicenii corupţi, să nu mai fie treziţi, dimineaţa, pe la cântători, de mascaţii care nu au somn.

2 răspunsuri la “Jos DNA, sus corupţia!”

  1. Man Dilul spune:

    Bucuria ta ca niste corupti (evident) sunt inchisi si calcati in picioare, nu ar trebui sa iti astupe constiinta faptului ca MODUL in care se face „justitia” asta calca in picioare STATUL DE DREPT… si de fapt pierdem toti in acest caz… urmatorii calcati in picioare vor fi oamenii de rand… si atunci o sa-ti plangi in pumni. O sa ma bucur cand toti hotii vor fi inchisi LEGAL, PE PROBE DIRECTE.

  2. EI VOR SĂ FURE FĂRĂ SĂ-I POATĂ TRAGE LA RĂSPUNDERE CINEVA VREODATĂ. EI NU CRED NICI ÎN DUMNEZEU. UN CREȘTIN ADEVĂRAT NU FURĂ DE LA NIMENI…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*