Un fluture bavarez pe o lampă fără gaz…

Baciul Gheorghe și-a pus iarăși fusta de zân politic și a ieșit la rampă. La rampa din… dos. Cea rezervată lingăilor, subspecie a dorsalilor pupincuriști. Păi’, cine știe mai bine ca el unde trebuie să pupe „cucul în Bucovina” să-i mai iasă și lui de o învârteală politică?! De data aceasta, însă, nu a mai mutat strunga pe dealurile Bucovinei, să însemne cu a oilor căcăreze numele de bun venit al noului „zeus” de închinare. Vorba aceea, asta o faci „o dată în viață”. În viața dintre mandate… În cea din mandate poți să razi și o pădure să ai unde să scrii numele cârmaciului.

E drept, poate nu mai era nimerită „transhumanța” atâtor oi pe dealurile Bucovinei și pentru faptul că numele nemțului e cam lung. Mult prea lung pentru dulcea limbă românească. Și cum ar fi fost să scrie, pe nemțește, cu cărezele oilor noastre mioritice, ori, mai grav, să-i pocească numele?!

Așa că s-a învârtit de o altă soluție de ploconeală în fața neamțului. Că nu o fi ăsta mai neamț că alde ăi de au fost, să nu calce și el pe preșul întins de lingăi. Iar ca într-o scenetă de kafka, Flutur și-a pus costum de pădurar… bavarez, de a ieșit o butaforie de „zân” pupincurist, și s-a apucat să îngâne un „Bun venit!” pe… nemțește (că dacă iese Klaus președinte, ăștia sunt în stare să declare germana dialect de Bucovina!). Dar, treaba e că mai bine căra iar zăpada (mieilor beliți politic) pe dealuri. Măcar nu se mai vedea rahatul portocaliu rămas de la primirea foștilor soli, pe sub ale căror fuste se strecura ca bărbat politic.

Nu l-a întâmpinat dară pe alde de Klaus cu strunga suită în dealul cel mai semeț, în schimb, i-a adus câțiva ciobani politici. Inclusiv pe Ludovic (ăsta, măcar ca nume, merge mai bine cu Klaus decât alăturarea prea naoșului „Gheorghe”!), care s-a remarcat de grabă prin cântul lui de odă adaptat momentului. Apăi, nu poate „Cânta cucu-n Bucovina” și unui neamț?

Treaba că geaba s-a așezat fluturele mascotă bavareză pe lampa nemțescă. Căci poate să aștepte mult și bine să ia lumină de la o lampă fără gaz. Și ca un cuc în Bucovina, aici au nimerit-o toți alde „gheorghe” strânși la Suceava, Klaus a mormăit singurul lucru logic din toată povestea: adevărul că „tace prea mult şi vorbeşte prea puţin”.

Prin urmare, chiar dacă este cât se poate de ilar, singurul lucru clar din toată campania de până acum rămâne aplecarea spre servilism a tuturor aparatelor de partid. A început cu marea adunare de pe stadion închinată lui Victor Pepelea Ponta și a continuat cu mai mica întrunire dedicată lui Klaus. Și dumezeu cu mila ce o mai urma!

Aceasta este, de fapt, „greaua moștenire” a României. Prezervarea spiritului slugarnic chiar și la 25 de ani distanță… Moștenire aproape genetică dacă luăm în calul procentul îngrijorător de tineri „de partid” care s-au dedat la aceast spectacol grotesc.

Iar „spectacolul continuă”…

P.S.:

Nu e nici o întâmplare în faptul că toți alde „gheorghe” din politică își aduc aminte de meseriile lor doar în campanii. Flutur, inginer silvic mai pe la începuturi, îi trage de ani buni să facă din Bucovina un fel de land bavarez. Pesemne speră și el să fie și el un șef de regiune. Cu tot cu readaptatul costum de pădurar (bavarez)! E drept, până acum nu prea i-au ieșit „înfrățirile” (nici aeroport, nici măcar o cursă aeriană directă), dar, vorba aceea, „Ridică-te Gheorghe, aufstehen Johannis!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*