Noiembrie, ultimul bal… (val)

Și totuși, mai sunt încă destui creduli şi visători convinși că mai există politicieni cinstiţi, corecţi cu propria lor ţară şi cu proprii lor cetăţeni. Încă mai există naivi, care mai speră că, „lupul” nu-i va mânca pentru că ei nu l-au mâncat… Lupul, stăpânul politician, peste toată turma României, care a sfâşiat-o în mii de bucăţi până acum.

Există o masă omogena de manipulare politică, un soi de cobai pe care se fac experimente în masă, un vast experiment naţional, în totală discordanţă faţă de restul populaţiei. O masă critică, am estimat-o personal la aproximativ 30-35 la sută dintre votanţi, de care se leagă, cohorta de politicieni şi acoliţii lor, inducând un tip de încredere oarbă, un soi de fanatism, conform căruia doar acest tip de sistem politic este cel mai viabil, doar acest tip de mega show politic (circ politic) cu aceşti saltimbanci şi magicieni politici, pot aduce prosperitatea mult visată! O iluzie deşartă. Deşi am mai adus în discuţie subiectul controversatei legi electorale, merită tot efortul de-al mai repune pe tapet, în special pentru alegerile din această tomnă. Un Noiembrie rece îngheţat ne aşteaptă. ”Noiembrie, ultimul bal” – şi acest titlul de film din anii ’70…

Lacunele legislatei electorale anume create şi menţinute, cât şi inexistenţa unei opoziţii reale, nici sindicate, nici alte organizaţii civice care să combată toate aceste experimente extreme aplicate naţiunii de către oligarhii puterii, au făcut ca aceştia să deţină controlul absolut asupra polpulatiei şi a averilor statului. Aşa s-a întamplat cand ne-am trezit ntr-o altă dictatură a oligarhilor politici.

Un fapt cu totul ciudat,bizar, un grup minor de câteva zeci de mii de persoane, uzurpatori si mafioţi, să conducă o naţiune de 19 milioane de oameni şi toate astea în special deoarece nu există nici un obstacol în calea lor, nici cea mai mică opoziţie reală. Să fim serioşi: orice critică pasivă și orice comentariu formal şi teoretic nu poate stopa acest flagel al corupţiei şi aceasta hemoragie de fonduri din banul public către propriile lor conturi familiale. Cu o astfel de „pace socială” care se traduce prin reducerea la tăcere si inacţiune a populaţiei, mult trâmbiţata de către toate regimurile politice ale celor 25 de ani, care la acea vreme nu dădea nimănui de bănuit ce se poate ascunde sub această pace socială, era de fapt o manipulare crasă a maselor, ingurgitată de noi toţi prin mass-media şi TV. Cu o astfel de manipulare, spuneam, am dormit liniştiţi până când am simţit ca şi aşternuturile de sub noi sunt vândute de către oligarhii puterii, liberi la fărădelegi.

Astăzi, ne simţim frustraţi, umiliţi şi batjocoriţi în propria noastră tara, în propria noastră casă, dar ce este mai dezolant este faptul că suntem în continuare dezbinaţi şi manipulaţi de aceeaşi ciocli ai naţiunii noastre, apoi că, nu ne putem mobiliza să schimbăm acest sistem, să extirpăm această tumoră canceroasă de pe trupul ţării.

Cum spuneam, suntem în continuare victimele acestui sistem politic, şi creduli că acesta pace socială, ne va aduce numai prosperitate, invitaţi de toate posturile TV şi nu numai, la dormitare, la hibernare, mergând la vot în turmă, puternic flancaţi şi spionaţi de lupii din haita ţării, votând cu ochii închişi un emanat al aceluiaşi sistem oligarchic de partide politice. În continuare suntem în derivă, debusolaţi, incoerenţi în acţiuni şi incapabili de a reveni la linia de plutire, de a ne redobândi adevărata libertate şi de a ne elibera din lesa sistemului infracţional şi mafiot, de a stârpi această cangrenă fatală a naţiunii romane.

Să ne imaginăm cum ar fi fără acest sistem politic distructiv, câte beneficii am avea de câştigat noi toţi, când vom fi stăpâni la noi acasă când mega-hotiile naţionale s-ar transforma în mega-bogatii naţionale, când salariile ar fi la nivelul preţurilor, sau invers, preţurile la nivelul salariilor, când toate instituţiile îşi vor face treaba pentru care au fost create… când ar fi eliminate din sistem toate căpuşele care sug din finanţele ţării, când vor fi eliminaţi toţi ticăloşii şi infractorii iar toate funcţiile din stat ar fi ocupate doar prin concurs şi profesionalism, când copii şi nepoţii noştri vor avea la ei acasă locuri de muncă etc, doar să ne imaginăm!

Ce bine-ar fi, dacă-ar fi…

Un răspuns la “Noiembrie, ultimul bal… (val)”

  1. jan dinu spune:

    Are miez articolul … merita citita aceasta publicatie!
    JD-USA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*