Coroana de fier a motocilistului majordom

Într-o logică fracturată, colectorul de „foste”, actualul „stăpân” al Senatului, a trasat discreționar lista (o fi fost și asta pe bilețel roz?!) cu invitații acceptați în mod „democratic”, adică numai de „dânșii” doriți, la aniversarea unui for pe care, în lipsă de funcții la cas(t)a regală, l-a luat drept instituție proprietate personală. Iar într-un arogant rictus de cactus (a)liberal, manechinuitul politic a enumerat personajele: fostul președinte Iliescu, fostul președinte Constantinescu, lipsă actualul președinte Băsescu, de zici că a rămas țara fără șef de stat!, dar cu prezența principesei moștenitoare Margareta… Moștenitoare cui, însă? A regelui, de drept, și, în consecință a averii „casei regale”, sau a țării, cum ar vrea Tăriceanu și toate camarilele lui de regaliști? Ori poate de-a dreptul a principalei instituției cu drept de reprezentare a țării… Președinția României. Pentru că, fudulul s-a desconspirat prin ranchiunile personale, la astfel de evenimente nefiind invitat „cetățeanul Băsescu”, nici „președintele Traian Băsescu”, ci Președinția României! Adică instituția. Că acestea sunt dimpreună un tot unitar, de reprezentare, nu e vina nimănui, ci a Constituției. Că de aia îi spune acolo, când se dispune o decizie; „Noi, Președintele României”.

De fapt, Tăriceanu a zdrobit cu de la sine putere coloana istoriei, înghesuind, după doi foști președinți de țară (că doar ăștia mai erau în viață!), o „alteață” regală. Și linge timbrele monarhiste pe instituțiile Statului Român cu impertinența de care a dat dovadă la revizuirea stemei României, când a încoronat acvila care reprezintă forma de guvernământ a țării.

Putea fi însă mai subtil. Și ar fi trebuit să invite, formal, măcar un reprezentant al Președinței. Așa cum a făcut cu vila regală, pardon imobilul, zisa Margareta fiind chemată pe post de reprezentantă a „casei regale”. Dar ce a căutat acolo restul cetei de altoi de „altețe”, asta nu a mai spus… Că mai era un pic și ar fi fost, ca număr de invitați „oficiali”, mai mulți, decât reprezentați de drept ai instituțiilor Statului Român (dar pentru o farfurie din portelan, cu fotografie de dineu „regal” la purtător, aștia și-ar vinde și mamele…).

Dar nu a fost subtil… Ci preș în fața regalității. Și apoi, dacă a invitat atâtea „altețe”, de ce a ignorat încoronații de tinichea, regii ăia de linoleum pe post de catifea regală?

Nesubtil a fost și motivul pe care l-a invocat: referendumul pentru unicameralul de mai agârț; chipurile dovada că Traian Băsescu a vrut să desființeze Senatul. Păi’, dacă după ce se stabilea reorganizarea lesgilativului ca unicameral, se desființa Camera Deputaților (înființată după 1990), iar pentru a păstra tradiția celor 150 de ani, s-ar fi păstrat Senatul?

În fapt, Președintele României trebuia invitat în Senat în numele celor ce l-au ales să-i reprezinte. Or, mesajul lui Tărtăriceanu a fost tocmai acela că sunt reprezentanți doar aceia care i-au ales pe ei, ca USL și apoi USD, plus monarhiștii, nu?! Și cum să le spui celor 7,5 milioane de votanți că peste noapte au devenit, nu doar lectori USD, ci și regaliști?!

Dar pe aceași logică a repoșului, de ce i-a invitat Tăriceanu pe cei care, mai agârț, voiau a schimba titulaturile camerelor?! Inclusiv pe cea a Senatului care urma să devină o cameră regională, un parlament regional cu scop autonomist. Pe ăia de ce nu i-a trecut la index? A, că își ia simbrie de la ei…

Semnalul pe care l-a dat Tăriceanu este alarmant. Pentru că arată ce se va întâmpla în perioada dintre alegerile prezidențiale și intrarea în funcție a viitorului președinte. O perioadă de câteva săptămâni în care fostul USL, actualul USD regalist-maghiar, a anunțat că-l va ignora pe Traian Băsescu în sfârșitul de manat.

Iar faptul că s-a potrivit aniversarea celor 150 de ani ai Senatului cu momentele de comemorare a mineriadei este chiar o ironie a Istoriei. Dar să ne vorbescă Ion Iliescu tocmai acum, în Senat, despre democrația pe care a construit-o el, este mai mult decât tupeu…

Oricum, nu a fost o aniversare a Sentului. Ci o reuniune a moaștelor; fostelor și viitoarelor…

Un răspuns la “Coroana de fier a motocilistului majordom”

  1. Viorel spune:

    Nu e singurul politician regalist…arogant si oligarhic…!!!! In fapt nu stiu cat de formal si oficial, mai este Presedintele actual al tarii….Demis, contestat si nerecunoscut de majoritate….Oficial, macar de ochii lumii(Lor), se putea sa fie invitat si prezidentiabilul…la o reuniune de Oligarhi, pe care cu greu ii poti recunoaste ca fiind reprezentantii tarii!!!!
    In fond, asa cum se spune….”Politicienii astia ii avem, cu Ei defilam….” Pana când o sa fim in stare sa ne alegem altii…mai avem de asteptat probabil….!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*