Prigonit de BOR, canonizat de Mitropolia Basarabiei!

Ştirea privind demararea procedurilor de canonizarea a lui Valeriu Gafencu, supranumit de Nicolae Steinhardt şi opinia publică „Sfântul Închisorilor”, de către Mitropolia Ortodoxă a Basarabiei, mi-a dat de gândit. În timp ce în România Valeriu Gafencu este prigonit de BOR şi autorităţile statului român, asmuţite de institutul de inspiraţie neo-bolşevică „Elie Wiesel”, în Basarabia este preţuit şi propus spre canonizare de ierahii ortodocşi ai Mitropoliei de peste Prut, care aparţine Patriarhiei Ortodoxe a Rusiei.

În România, lui Valeriu Gafencu îi este retrasă post-mortem distincţia de Cetăţean de onoare al oraşului, în care a pătimit şi murit, Tg. Ocna, la instigarea premierului socialist Victor Ponta, iar în Basarabia este propus spre a deveni sfânt recunoscut oficial. Valeriu Gafencu este deja celebrat ca sfânt popular de către români, doar că BOR, prea subordonată politic PSD/PNL (în general clasei politice corupte) şi intereselor pseudo-ateiste de la Bruxelles, refuză să-l canonizeze pe martirul Valeriu Gafencu, pentru că în tinereţe a făcut parte din Frăţiile de cruce.

Prin acest refuz de a îl canoniza pe Valeriu Gafencu, BOR se îndepărtează de credincioşii ortodocşi români, care îl consideră pe martirul de la Tg. Ocna deja sfânt popular, devenind indirect în ochii poporului o unealtă politică a clasei politice corupte şi a UE. Ierarhii BOR sunt preocupaţi mai mult să ofere distincţii mitropolitane şi patriarhale pe piepturile tuturor politicienilor corupţi locali şi de la centru, numai să mai vină ceva bani la Catedrala Mântuirii Neamului. Nu de puţine ori la Cluj-Napoca, după ce un potentat local ateu, fost securist şi activist comunist, a fost distins cu Crucea Transilvană, chiar a doua zi era săltat de DNA pentru corupţie. E adevărat că sunt şi preoţi ortodocşi curajoşi, care deja l-au pictat pe Valeriu Gafencu în biserici ca sfânt popular, îi fac parastase, în ciuda protestelor ierarhiei BOR şi al Institutului „Elie Wiesel”.

Canonizarea lui Valeriu Gafencu de către Mitropolia Basarabiei, subordonată Patriarhiei Ruse, va ridica probleme canonice BOR. În timp ce în România mucenicii din temniţele comuniste nu sunt recunoscuţi ca atare de Biserica Ortodoxă şi memoria lor este prigonită de instituţiile statului, din cauza convingerilor lor politice din tinereţe, în Basarabia se pare că există mai mult respect pentru “Sfinţii închisorilor”. La noi, ierarhii ortodocşi încă pactizează public sau secret cu urmaşii securităţii şi activului de conducere al PCR, în schimb în Basarabia, preoţii au rupt-o cu colaboraţionismul bolşevic. După canonizarea lui Valeriu Gafencu de către Mitropolia Basarabiei şi Patriarhia Rusă, acesta va putea fi celebrat şi comemorat ca un sfânt de către românii ortodocşi din România, în ciuda opunerii ierarhiei BOR şi a instituţiilor statului. Sfântul Închisorilor nu va mai putea fi cenzurat în bisericile ortodoxe de pe cuprinsul României, deoarece este recunoscut ca mucenic şi martir de fraţii noştri întru credinţă şi neam de dincolo de Prut. O opoziţie a BOR şi a statului laic ar fi necanonică şi un conflict direct cu poporul român ortodox şi cu biserica pan-ortodoxă în general.

2 Responses to Prigonit de BOR, canonizat de Mitropolia Basarabiei!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *