Cristiana Anghel, de la învățătoare la nulitate parlamentară

Am fost unul din susținătorii învățătoarei Cristiana Anghel și al gestului său extrem de a face greva foamei timp de 70 de zile pentru ca o lege să fie aplicată. Fiind la rândul meu un om de acțiune, am apreciat gestul unui simplu cetățean care a decis să facă ceva concret pentru a schimba o situație, nu doar să se văicărească pe la colțuri. Învățătoarea Cristiana Anghel a dat dovadă nu numai de curaj, ci și de tărie de caracter și perseverență, calități pe care le-am apreciat atunci la ea.

Între timp, învățătoarea Cristiana Anghel a ajuns senator. Omul simplu din popor a ajuns, la capătul unei lupte, senator în Parlamentul României. Recunosc că, probabil la fel ca foarte multă lume, mă așteptam ca învățătoarea să-și dea seama de șansa pe care o are și să încerce măcar să facă ceva diferit, ceva pentru cei din mijlocul cărora s-a ridicat.

Deziluzie totală. Ceea ce m-a dezamăgit pe mine la senatorul Cristiana Anghel este faptul că, după un an de zile de plimbat pe holurile Senatului României, învățătoarea n-a înțeles că e senator în Parlamentul României, nu o țață în acceleratul de Caracal. Iar cei care au votat-o nu au trimis-o în Senatul României pentru ca ea să se molipsească de metehnele abjecte ale mai marilor zilei, ci ca să facă ceva și pentru ei, oamenii simpli. Sau măcar să încerce.

După mai bine de un de zile de când a ajuns senator, Cristiana Anghel nu are nicio inițiativă legislativă, are interpelări cam câte sesizări fac eu într-o săptămână mai slabă și s-a remarcat doar prin scandaluri jenante la televizor. Nu și-a asumat niciun proiect public, nu e în mijlocul oamenilor, nu am văzut-o implicată în nicio temă arzătoare a zilei. În loc să-și dea seama că e senator în Parlamentul României, învățătoarea s-a molipsit de țățism și se laudă cu activitatea sa parlmentară care este nulă.

Deși se pretinde potentă intelectual, senatorul Cristiana Anghel nu reușește să înțeleagă faptul că a ajuns să se comporte exact ca cei pe care îi blama în timp ce se afla pe patul de spital în greva foamei. După ce-am văzut determinarea învățătoarei, nu am nici dubiu în legătură cu faptul că ea este complet dezamăgită de prestația mediocră a senatorului după un an de mandat. Iar eu personal împărtășesc dezgustul învățătoarei.

Sper că senatorului nu-i vor fi necesari patru ani pentru a înțelege ce anume se așteaptă de la ea. Deși, dacă stau să mă uit la activitatea ei din ultimul an eu personal mă declar dezgustat, dezamăgit și resemnat. Până la sfârșitul mandatului, senatorul Cristiana Anghel va îngroșa probabil rândurile nulităților pe care poporul ăsta le-a trimis în Parlamentul României.

Un răspuns la “Cristiana Anghel, de la învățătoare la nulitate parlamentară”

  1. Ticu Isari spune:

    Excelent articol, dureroasa constatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*