De la podul de flori la podul „matroska”…

A vrut „matroska” Ponta pod aerian spre Moscova?! Ei bine, l-a obținut! Nu printr-o companie privată, că deranja stomacul politic al USL-ului, ci prin veșnicul perdant de serviciu, Compania Tarom. Iar prețul este cu adevărat fascinant: un promoțional 99 de euro! Dus-întors. Păi, vorba aceea, cu banii ăștia nu îți iei nici măcar o gustare pe o rută occidentală! E drept, oferta se supune unor condiții. Pesemne, angajamentul politic al navetei de partid, dar parcă mai contează. Și vor fi trei curse pe săptămână! Va urma, probabil, și cursa spre Beinjing… La același tarif și prin aceași companie de flapsurile căreia și acești guvernanți trag după cum vor.

Și este doar un prim pas al transferului către un alt sistem. Căci, în momentul în care televiziunile slugarnice titrează mesaje de tipul „Guvernul va plăti salariile la privat!”, în mod normal cetățeanul simplu își pune întrebarea ca acum o jumatate de secol: la ce ne mai trebuie nouă „chiaburii” ăștia? Dar nu este decât o nouă dezinformare… Căci, în fapt, guvernul nu plătește din aceeași bani din care sunt achitate lefurile bugetarilor. Dar Ghiță, maiestru al dezinformării la portița TV o lasă așa, să curgă, căci, în realitate, banii pe care îi va acoperi statul, ca „salarii la privat”, vor proveni din taxe și impozite. Și nu va fi decât o nouă formulă de sifonare a banilor către clientela de partid. Dovadă condiția, atât pentru firmele nou-înființate, cât și pentru cele vechi, de a crea minim 20 locuri de munca în situația în care firmele mici nu au cu totul atâția angajați! Apoi, nelimitarea valorii salariilor pentru care guvernul se angajează să dea înapoi jumătate din bani ridică alte semne de întrebare. Pentru că, un apropiat al puterii va înființa o firmă, va angaja 20 de oameni pe mustață politică și le va da salarii nesimțite din care statul va acoperi jumătate. Evident, din noi „taxe pe consum”, adică tot  din sărăcia noastră!

Toate acestea, însă, oricât ar fi de șocante ca formule de sifonare a banilor către clicile puterii, ar reprezenta însă doar un „fâs” în crăpătura urnei de vot. Așa că, guvernul a venit și cu o lozincă socialistă, promițând să sprijine un milion de cetățeni pentru a răsufla de sub povara creditelor neplătite. Adică, dacă nu o amnistie fățișă, cel puțin o debitare a restanțierilor… Tot pe banii noștri!

E drept, puterea se jură că va fi doar o chestiune temporară, programul de rostogolire a unor părți din datorii fiind limitat la doi ani… Numai că, dacă milionul de cetățeni scutiți de coadă la ghișeul băncii pentru a face rând la noua duminică a orbului (dublă, la europarlamentare și prezidențiale!) va pune în mod hotărât ștampila pe tichetul roșu, în mod negreșit cei doi ani se vor prelungi. Și cum să facă altfel milionul de restanțieri, în echivalent de două-trei milioane de votanți, când aceasta este singura condiție: să aleagă ceea ce se cuvine! Adicătelea, orizonturile roșii…

În fapt, este doar o altă „amnistie” cu tichie roșie pe modelul  cotorului de Cod penal. Noul Cod penal care a deschis porțile pușcăriilor fără să mai stea „matroska” Ponta să se roage de președinte să-i arunce un colac electoral. Iar faptul că FMI este de acord cu măsura socialistă de sprijinire a restanțierilor la bănci ar trebui să ne pună pe gânduri. Pentru că asta înseamnă, nu doar că Fondul face un nou experiment, pentru a-și adapta politiciile pentru înclinațiile „socialiste” ale unor țări, dar este și o dovadă că FMI își dorește pe mai departe să colaboreze cu guvernul pesedist care a stat capră chiar și fără a i se cere!

Și vor urma probabil și alte oferte de pomană socialistă, poate chiar rusofilă, pe recentul model unguresc. Vom fi poate asaltați și cu disponibilitatea Moscovei de a ne uni cu Moldova, dar numai între meterezele noului bloc post sovietic. Numai că, nu lacrimile Moscovei vor îngheța pe obrazul ipocriziei noastre, ci obrazul nostru va crăpa în fața zidului anti-occidental pe care îl ridică guvernanții… Și tot pentru a asigura promovarea noului socialism electoral, puterea a mărit cu încă 10 000 de bilete, după ce dăduse din pix 60 000 de bucăți, pomana către pensionarii balneoelectorali. Că e an electoral și avem de unde! Chiar dacă, anul trecut, aceleași bilete au fost tăiate de guvern sub presiunea crizei economice…

Iar în paralel capturării electoratului intern, de la pensionari la datornici, pentru alegătorul de afară, care face la sigur surpriza votului masiv cu dreapta, Ponta a pus la cale niște piedici socialiste pe drumul acestuia spre secții, emițând o ordonanță de urgență pentru a-i obliga pe românii de afară să se înscrie, cu o lună înainte de feluritele alegeri, pe liste. Asta așa, ca o intruziune a „socialismului” pontanian peste libertățile cetățenești din țările occidentale.

Mai mare rușinea, dară… Numai că „matroska” Ponta calcă oricum totul în picioare, cu atât mai mult principiile economiei de piață, așa că nu mare a fost mirarea când a anunțat inclusiv intenția de a obliga băncile să reducă, la comanda guvernului, comisioanele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*