Corb la corb… își leagă ochii

Cum să nu funcţioneze sistemul poliţienesc la cote de avarii dacă celor din conducere  nu le pasă nici cât negru sub unghie de abuzurile grave comise de unii şefi, semnalate de sindicatul nostru şi puse sub lupa experţilor care concluzionează că este îndestulătoare o simplă atenţionare. Nu înţelegem de ce sunt tolerate greşelile unor poliţişti cu funcţii de conducere care hotărăsc după bunul plac şi aplică legea în funcţie de propriile interpretări.

Clar, nu se doreşte o reformă dreaptă în poliţia română sau lipsesc pregătirea şi calităţile necesare pentru a lupta cu sistemul corupt şi putred, născut şi crescut sub scutul mentalităţilor vechi şi al simţului de proprietate prea dezvoltat al celor care, peste noapte, pupând mâna nu ştiu cărui partid, s-au trezit şefi şi conduc pentru propriile interese, uitând că sunt în slujba cetăţeanului.

I-am numit cândva şefi cu aripioare pentru că şi-au pus absorbantele invers şi au rămas lipiţi de scaune. Nu găsesc altă explicaţie de ce mai sunt în funcţii chiar şi după 10, 11,12 ani. Cei care sar în sus după ce se regăsesc în această descriere să ne contacteze ca să-i punem în legătură cu consilierii noştri, ce le pot oferi sfaturi utile privind modalităţile de petrecere a timpului liber după demitere sau pensionare.

Venim cu o propunere decentă şi aplicabilă. O reorganizare a sistemului prin punerea la dispoziţie a tuturor celor cu funcţii de conducere pe o perioadă determinată, cu posibilitatea exercitării atribuţiilor până la ocuparea prin concurs a funcţiilor lor de către profesionişti, competenţi, cinstiţi şi bine educaţi. Noi credem că maxim 20 la sută dintre cei care conform fişelor posturilor fac muncă de poliţie mai lucrează în spiritul şi cu respectarea jurământului depus.

Generaţiile tinere de poliţişti, cu idealuri nobile şi ţeluri precise, trebuie să se împotrivească cu tărie inerţiei circuitului de nonvalori şi interese meschine creat de cei uitaţi pe funcţii mari de pe urma cărora doar profită, îmbunătăţindu-şi… cunoştinţele… pilele şi relaţiile.

Poliţişti, învăţaţi-vă drepturile! Acestea nu sunt condiţionate de îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi nu pot fi supuse negocierilor de către cei care sunt obligaţi, de altfel, să vi le dea. Semnalaţi orice încălcare a lor şi rămâneţi hotărâţi în a lupta până la capăt pentru tragerea la răspundere a vinovaţilor. Haideţi să pompăm oxigen în acest sistem intoxicat şi poate reuşim împreună să-l curăţăm de impostori, parveniţi, lipitori etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*