Mesajul ieșenilor, pentru guvernanți, de Ziua Unirii: „Jos Băsescu, Ponta și Antonescu…”

Ziua Unirii din Iași, în 24 ianuarie 2014, a fost cu adevărat o sărbătoare a UNIRII românilor, a unirii în cuget și simțiri, o renaștere a spiritului civic românesc amorțit și prea viciat de o politică socială pe zi ce trece tot mai dezumanizantă și meschină, comisă cu sânge rece timp de decenii de către guvernanții României și ajunsă azi la paroxism, începând cu ticăloșii care au deturnat protestele populare din decembrie 1989 din țara noastră, proteste care, fără ei, ar fi putut desemna și de facto, nu doar propagandistic – servind drept capital politic „emanaților” – Revoluția Română.

În 24 ianuarie 2014, în Piața Unirii din Iași, ieșenii s-au unit în cuget și simțiri întru dreptate și adevăr, refuzând furioși obediența oarbă față de trădătorii din guvernul României, solidarizându-se cu protestele românești din ultimele luni de pe tot cuprinsul țării, pe zi ce trece tot mai frecvente și mai acuzatoare, îndreptate împotriva celor care, deși au jurat să-și slujească poporul ce i-a numit în funcții, au dus România la dezastru. Astfel, ieșenii au demonstrat că sărbătorile naționale nu mai pot fi pângărite de politicienii corupți și transformate în capitalul lor politic, că nu se mai poate nici măcar mima unirea dintre ei și noi, dintre minciună și adevăr, dintre dezonoare și demnitate.

De Ziua Unirii, mesajul ieșenilor a fost cât se poate de clar și vehement, în ciuda prezenței trupelor de poliție și de jandarmi dotate cu echipament de luptă, comasate sfidător la eveniment – mai numeroase, așa cum observa unul din demonstranți, decât participanții la sărbătoare, și chiar decât efectivele de miliție convocate de către Nicolae Ceaușescu în timpul evenimentelor publice ale „Epocii de Aur” românești. În pofida încercărilor acestora de a închide gura demonstranților, populația a strigat lozinci antiguvernamentale, guvenanții fiind huiduiți la scenă deschisă, laolaltă sau nominal, prezenți la eveniment sau absenți, așa cum este cazul „premierului Copy-Paste” care, anunțat la timp de ceea ce îl aștepta, și-a anulat în ultimul moment prezența la Iași. Iată ce au scandat ieșenii:

HOȚII!, HOȚII!, HOȚII!
HUOO, CRIMINALILOR!
UNIȚI, SALVĂM TOATĂ ROMÂNIA!
CEAUȘESCU N-A MURIT, ESTE PONTA TRAVESTIT!
JOS MAFIA! JOS MAFIA! JOS MAFIA!
JOS BĂ-ESCU, PONTA ȘI-ANTONESCU!

Iar pe unul din bannere se putea citi, amintind de afacerile personale sau de grup ale politicienilor români cu resursele țării: PONTA FĂ AȘA: PUNE SONDA LA MATA!

Semnificativ privind „interesul” manifestat de către guvernanții de la București față de durerile și suferințele românilor, este faptul că, pe tot parcursul protestelor, oficialii României prezenți în Piața Unirii din Iași nu s-au arătat câtuși de puțin deranjați de huiduielile și acuzele ieșenilor, prezentându-și netulburați, de la un capăt la altul, discursurile lor ticluite dinainte cu dibăcie și menite să impresioneze auditoriul. Nu numai că de data aceasta nu au mai impresionat pe nimeni, ci dimpotrivă, au alimentat furia și huiduielile mulțimii și au inspirat lozinci acuzatoare. Iar evenimenul, în sine, este doar o primă adiere de revoluție, autentică de data aceasta, în capitala Moldovei. Iașiul se trezește! România se trezește! Iar politicienii vânzători de țară, sperăm, se vor trezi și ei curând acolo unde le este locul, la zdup și în coșul de gunoi al istoriei neamului! Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!

A consemnat Luigi Albu

Un răspuns la “Mesajul ieșenilor, pentru guvernanți, de Ziua Unirii: „Jos Băsescu, Ponta și Antonescu…””

  1. George Petrovai spune:

    Foarte bine. Sa se trezeasca toti romanii, sa iasa in strada si sa dea de pamant cu ticalosii care, cica, guverneaza Romania. Si apoi, dupa confiscarea integrala a averilor dobandite prin frauda si tradare, sa fie judecati pentru genocid economic (asta da genocid, nu ceea ce li s-a pus in carca Ceausestilor!) si pentru situatia disperata in care au adus grosul romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*