„Shalom!” la pământul țării sau despre adevărata miză în ghișeftul retrocedărilor

De bună seamă, iar a stat prea mult la Zidul plângerii… Așa cum a făcut și în urmă cu cinci ani. Când lui i-a ieșit cu noroc răvașul pus la zid, să prindă și al doilea mandat (și l-au ajutat prietenii lui să iasă, dar cu ce preț?!), iar poporului i-a ieșit o rație zdravănă de îndoctrinare în culpa vinovăției… Cu manuale și cursuri de educare a tinerei generații sub povara inventatei vinovății a părinților și bunicilor lor, cu profesori care, cum se laudă președintele în fața acelorași prieteni, „merg la Yad Vashem să aprofundeze subiectul”, cu o cvasigeneralizare a tratării holocaustului în manuale!

Și cum stătea el, umil, pe lângă pietre, s-a gândit că evreii ar trebui despăgubiți… Asta după ce i-am mai despăgubit de câteva ori! Dar aceasta este povara României contemporane. Să tot plătească despăgubiri! Să le dăm și evreilor, și ungurilor, și sasilor. Pentru că, numai așa, într-o continuă retrocedare, vom putea fi menținuți veșnic iobagi pe pământurile noastre!

Și niciodată guvernanții nu au ținut cont că ROMÂNII trebuie să aibă prioritate în procesul retrocedărilor, ei fiind ce au suferit cu adevărat! Noi trebuia să fim primi care să ne primim de drept averile confiscate de comuniști. Nu să fim lăsați, batjocoritor, ultimii! În schimb, am fost puși la plată! Germania ne datorează (într-o sumă echivalată) 19 miliarde de euro din al doilea război mondial, dar noi am fost puși la zid să retrocedăm de grabă proprietățile săsești. Grofii unguri ne-au zdrobit bunicii, iar noi le-am despăgubit progeniturile și falșii urmași (chiar dacă porcii de grofi au mai fost despăgubiți de Statul Român, o dată în bani, între cele două răboaie mondiale și încă o dată începând cu primii ani ai democrației!). Iar acum iar stau cu gheara întinsă evreii! Cei cărora evreii comuniști le-au confiscat averile, nu românii! Și care, după jertfa copiilor noștri în Decembrie 89, au avut oricum grijă să se numere printre principalii beneficiari ai retrocedărilor, primind înapoi clădiri, imobile, terenuri…

Astăzi, Traian Băsescu vrea să-i despăgubească iarăși pe evrei! Chiar peste litera legii Și nu e vorba că nu ar ști ce spune legea… Ori că nu ar avea habar de modificările pe care le-a adus Victor Ponta legii retrocedărilor. Dar taxa de la zid e una semnificativă, „poporul ales” (care ne-a tot dat „aleși” în 24 de ani!) voindu-se iarăși despăgubit. Iar evreii chiar au găsit veriga trădătoare care să le mai asigure un rând de plăți. Ca la cârciuma Cotrocenilor!

Or, în vreme ce românii simpli, care au avut proprietăți confiscate de sistemul comunist, au fost împinși într-un păienjenis al pseudorestituirilor, cu echivalarea valorilor la care aveau dreptul prin felurite puncte în cadrul Fondului Proprietatea (ajuns ghișeft pe mâna a felurite companii de „management”) și având o perspectivă a primirii compensațiilor cel mai devreme din 2017, pentru evreii lui dragi, președintele s-a angajat să asigure despăgubiri în bani sau chiar cu pământuri. Că așa s-a jurat marinarul în vreme ce lăcrima în fața pietrelor: „Vom da înapoi evreilor ce le-au luat comuniştii!”. Adică românilor să li se „mărunțească” despăgubirile cuvenite, prin fel și fel de conversii (fiind schimbat însăși sensul noțiunii de „despăgubire” cu termenul de „măsură compensatorie”) primind… „puncte de despăgubire” la un fond devalizat (într-o rată de conversie care reduce la nimic valoarea „despăgubirilor”). În fapt, este încă o dovadă că șeful statului nu vrea să vadă terenurile ajunse în proprietatea românilor.

De aceea, în vreme ce nouă ni se azvârlă un iluzoriu mărunțiș (și acela de prin 2017 încolo), evreilor li se promite despăgubirea cu bani sau, la alegere, cu terenuri (și nu compensați cu… puncte de lipit pe ușa frigiderului!). Și nu este greu de intuit spre ce se vor îndrepta aceștia în noul ghișeft pe care îl pune la dispoziție, moca și, în cele mai multe cazuri, nejustificat, Statul Român!

Iar în vreme ce românilor li s-a pust opreliște în drepturile lor de a solicita retrocedări, Victor Ponta decizând ca statul să nu mai accepte noi cereri de retrocedări pentru că „persoanele în drept au avut 23 de ani la dispoziție”!, pentru evrei, termenul a mai fost extins cu zece ani. Că nu geaba a purtat Traian Băsescu fesul decupat pe scăfârlie: s-a luminat că doar 20 la sută din ceea ce trebuia retrocedat s-a restituit. Și ar mai fi dară încă 80 de procente (din care românii au fost dați la o parte) care, fie și în parte, s-ar putea retroceda în echivalent terenuri.

Și chiar de-i știm cu sete mare după bani, în noua retrocedare, evreii vor alege pământurile noastre. Terenuri, și nu compensații în bani pentru că bani sunt pe cale să capete din altă parte de vreme ce Ungaria a făcut un gest istoric și a recunoscut, la pupitrul ONU, holocaustul la care s-a dedat. Așa că, știind că se vor face oricum cu niscai bani de la Budapesta, de care să se folosească pentru a achiziționa alte terenuri (evident, tot de la noi, pentru că în Ungaria nu s-ar atinge nici de doi metri pătrați pentru mormânt!), de la noi vor cere drept despăgubiri terenuri. Multe terenuri…

Și nu întâmplător… Căci, de vreme ce au început să emită aberații despre faptul că „în prezent ebraica este a patra limbă cea mai vorbită în România”, și cum trag la pământurile noastre (și nu am avea nimic împotrivă; dar numai dacă s-ar duce sub ele!) mâine-poimâine o să-și dea mâna cu maghiarimea (și alte etnii pe care le-am tot despăgubit) să ceară federalizarea unui stat care nu consideră astfel de acțiuni atacuri la fundamentele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*